BookmarkBookmarkExecutive-People.nl
Aanmelden nieuwsbrief

Producten

Nieuwe producten? Mail uw persbericht naar redactie@dutchitchannel.nl of info@dutchitchannel.nl

Nieuwe versie Zarafa WebApp 1.314-02-2013

Nieuwe versie Zarafa WebApp 1.3


Zarafa, leverancier van open source groupware en collaboration software en open source tegenhanger van Microsoft Exchanger Server, heeft de 1.3 versie gelanceerd van haar web client, de Zarafa WebApp.

Belangrijke features in de nieuwe release, die zich richten op gebruikersgemak en efficiencywinst, zijn de drag & drop van bijlagen, een uitbreiding van de agenda functionaliteit en verbeterde afhandeling bij ‘connection loss.

De nieuwe upload functionaliteit, mogelijk gemaakt door HTML5, vereenvoudigt en versnelt het veelvuldig uploaden van bestanden. Alles wat gebruikers hoeven te doen is een of meerdere bestanden selecteren, de bestanden slepen naar het e-mailvenster en loslaten in de ‘attachment box’. Door de interactie tussen de Zarafa WebApp en de desktop hebben gebruikers minder het gevoel met ‘slechts’ een webapplicatie te werken, aldus de leverancier.

Naast de reeds bestaande agenda overlay en side-by-side overzichten om snel meerdere agenda’s inzichtelijk te krijgen, bevat de Zarafa WebApp 1.3 release verbeteringen op het gebied van color labels en tooltips.

Naast het onderscheid in verschillende soorten afspraken, zoals zakelijke afspraken, prive-afspraken of bijvoorbeeld reistijd, geeft WebApp 1.3 nu ook de overeenkomstige kleuren labels weer in de Calendar overzichten. Hierdoor kunnen gebruikers snel het type afspraak herkennen. Door de toegevoegde zogenaamde ‘tooltips’ in de agenda kunnen gebruikers, zonder de afspraak te openen, direct de details van de afspraak zien zoals de organisator, deelnemers en tijd.

Verbeterde afhandeling bij ‘connection loss’
Mobiel werken is gemakkelijker geworden voor gebruikers die vaak wisselen tussen b.v. 3G en Wi-Fi. Voorheen, moesten WebApp-gebruikers, als de internetverbinding werd verbroken, uitloggen en opnieuw inloggen. In WebApp 1.3 krijgen gebruikers een zogenaamd ‘reconnection’ bericht. Wanneer WebApp detecteert dat er reeds een sessie aanwezig is, wordt automatisch de verbinding met de server herstelt. In het geval dat de time-out te lang is en de gebruikerssessie is verlopen, zal WebApp de gebruiker een bericht tonen en automatisch doorsturen naar het inlogscherm.

De 1.3 versie komt met andere wijzigingen zoals een welkomstscherm voor de initiele configuratie, de drag & drop van geadresseerden, verbeterde autoaanvullijst en verbeterde zoekfunctionaliteit in het adresboek. De Zarafa WebApp 1.3 kan worden geïnstalleerd als een aanvullend pakket van Zarafa Collaboration Platform 7.0.12, 7.1.0 en hoger.

CeBIT
Zarafa laat de WebApp 1.3 zien op de CeBIT die van 5 tot en met 9 maart 2013 plaatsvindt in Hannover, Duitsland. Samen met andere partners uit het ecosysteem, neemt Zarafa deel aan de stand van Univention (standnummer E16, Hal 6, Open Source Park).

Door: Witold Kepinski 

Meer producten
JOIN DUTCH IT CHANNEL CLUB Follow on LinkedIn(> 1065 MEMBERS)

Zoeken

rssProducten

Procyon Networks levert de ZoneFlex R700 van Ruckus WirelessProcyon Networks levert de ZoneFlex R700 van Ruckus Wireless
 Procyon Networks levert de ZoneFlex R700 van Ruckus Wireless. Bij deze vernieuwde technologie is BeamFlex+ ... meer
Meer producten

rssBusiness Deals

CROP registeraccountants & CROP belastingadviseurs kiezen voor Pink ElephantCROP registeraccountants & CROP belastingadviseurs kiezen voor Pink Elephant
CROP kiest voor Pink Elephant als partner om de bestaande IT-omgeving te vernieuwen. De organisatie zal een op maat gemaakte ... meer
Meer Deals

rssKEPINSKI’S BLOG

'Go east, young man!''Go east, young man!'
 De laatste jaren zijn er naar Nederland meer immigranten uit Middenoost- Europa gekomen. Kennelijk is hier genoeg (go... meer
  MEER KEPINSKI

  rssInterviews

  'Mijn klant is de klant van mijn klant''Mijn klant is de klant van mijn klant'
   Veerle van der Linden (foto) van Avnet Technology Solutions maakte een hapklare marketingcampagne voor de proposities... meer
  Meer interviews

  Poll

  Worden kant-en-klare datacentermodules de toekomst?
  Versturen
   

  Eerdere polls

  Video

  Reportage Insight Technology Show 2014
  Meer video

  Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets