BookmarkBookmarkExecutive-People.nl
Aanmelden nieuwsbrief

Producten

Nieuwe producten? Mail uw persbericht naar redactie@dutchitchannel.nl of info@dutchitchannel.nl

Nieuwe versie Zarafa WebApp 1.314-02-2013

Nieuwe versie Zarafa WebApp 1.3


Zarafa, leverancier van open source groupware en collaboration software en open source tegenhanger van Microsoft Exchanger Server, heeft de 1.3 versie gelanceerd van haar web client, de Zarafa WebApp.

Belangrijke features in de nieuwe release, die zich richten op gebruikersgemak en efficiencywinst, zijn de drag & drop van bijlagen, een uitbreiding van de agenda functionaliteit en verbeterde afhandeling bij ‘connection loss.

De nieuwe upload functionaliteit, mogelijk gemaakt door HTML5, vereenvoudigt en versnelt het veelvuldig uploaden van bestanden. Alles wat gebruikers hoeven te doen is een of meerdere bestanden selecteren, de bestanden slepen naar het e-mailvenster en loslaten in de ‘attachment box’. Door de interactie tussen de Zarafa WebApp en de desktop hebben gebruikers minder het gevoel met ‘slechts’ een webapplicatie te werken, aldus de leverancier.

Naast de reeds bestaande agenda overlay en side-by-side overzichten om snel meerdere agenda’s inzichtelijk te krijgen, bevat de Zarafa WebApp 1.3 release verbeteringen op het gebied van color labels en tooltips.

Naast het onderscheid in verschillende soorten afspraken, zoals zakelijke afspraken, prive-afspraken of bijvoorbeeld reistijd, geeft WebApp 1.3 nu ook de overeenkomstige kleuren labels weer in de Calendar overzichten. Hierdoor kunnen gebruikers snel het type afspraak herkennen. Door de toegevoegde zogenaamde ‘tooltips’ in de agenda kunnen gebruikers, zonder de afspraak te openen, direct de details van de afspraak zien zoals de organisator, deelnemers en tijd.

Verbeterde afhandeling bij ‘connection loss’
Mobiel werken is gemakkelijker geworden voor gebruikers die vaak wisselen tussen b.v. 3G en Wi-Fi. Voorheen, moesten WebApp-gebruikers, als de internetverbinding werd verbroken, uitloggen en opnieuw inloggen. In WebApp 1.3 krijgen gebruikers een zogenaamd ‘reconnection’ bericht. Wanneer WebApp detecteert dat er reeds een sessie aanwezig is, wordt automatisch de verbinding met de server herstelt. In het geval dat de time-out te lang is en de gebruikerssessie is verlopen, zal WebApp de gebruiker een bericht tonen en automatisch doorsturen naar het inlogscherm.

De 1.3 versie komt met andere wijzigingen zoals een welkomstscherm voor de initiele configuratie, de drag & drop van geadresseerden, verbeterde autoaanvullijst en verbeterde zoekfunctionaliteit in het adresboek. De Zarafa WebApp 1.3 kan worden geïnstalleerd als een aanvullend pakket van Zarafa Collaboration Platform 7.0.12, 7.1.0 en hoger.

CeBIT
Zarafa laat de WebApp 1.3 zien op de CeBIT die van 5 tot en met 9 maart 2013 plaatsvindt in Hannover, Duitsland. Samen met andere partners uit het ecosysteem, neemt Zarafa deel aan de stand van Univention (standnummer E16, Hal 6, Open Source Park).

Door: Witold Kepinski 

Meer producten
JOIN DUTCH IT CHANNEL CLUB Follow on LinkedIn(> 1110 MEMBERS)

Zoeken

rssProducten

ilionx biedt digitale ondersteuning bij medicatietoediening met Med-OKilionx biedt digitale ondersteuning bij medicatietoediening met Med-OK
ICT-dienstverlener ilionx heeft een oplossing in huis gehaald voor digitale ondersteuning bij medicatietoediening: Med-OK. Me... meer
Meer producten

rssBusiness Deals

All IT Rooms levert tweede datacenter voor AlticomAll IT Rooms levert tweede datacenter voor Alticom
All IT Rooms heeft in juni een tweede datacenter voor Alticom opgeleverd. 20 juni is het datacenter in de mediatoren van... meer
Meer Deals

rssKEPINSKI’S BLOG

Think, Think Different, Think Channel?Think, Think Different, Think Channel?
Apple en IBM gaan nauwer samenwerken om het gebruik van iPads, iPhones en IBM apps bij het bedrijfsleven en de overheden aan ... meer
  MEER KEPINSKI

  rssInterviews

  Visma innoveert met AccountView 9.4Visma innoveert met AccountView 9.4
  Begin juni introduceerde Visma Software zijn nieuwste versie van AccountView. AccountView is het ‘on-premise’-pak... meer
  Meer interviews

  Poll

  Ik verwacht dat het aantal m2 in enterprise datacenters aanzienlijk groeit
  Versturen
   

  Eerdere polls

  Video

  Red Hat Forum 2014 Antwerpen
  Meer video

  Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets