Ron Smeets - 19 juli 2023

Bunq ziet aantal gebruikers met 67 procent groeien

Bunq is een van de snelst groeiende neobanken binnen de EU. Het aantal gebruikers is in twaalf maanden met 67 procent gestegen. Deze week introduceerde bunq als eerste Nederlandse bank cashback en rente op spaargeld in meerdere valuta.

Bunq ziet aantal gebruikers met 67 procent groeien image

Bunq heeft deze week in het DeLaMar Theater haar inmiddels 23e Update gehouden. De op één na grootste neobank binnen de EU wist daar te melden dat het aantal gebruikers in de afgelopen twaalf maanden met 67 procent gegroeid is, van 5,4 naar 9 miljoen. De helft van de gebruikers van bunq draagt bovendien direct bij aan de omzet van het bedrijf. Bijvoorbeeld door abonnementskosten of rente-inkomsten. De gebruikerstegoeden van bunq zijn mede daardoor, en natuurlijk de groei van het aantal gebruikers, opgelopen tot 4,5 miljard euro.

Cashback en rente

Vanaf nu is bunq de eerste Nederlandse bank met cashback. De neobank geeft haar Easy Money en Easy Green gebruikers 1% terug op alle uitgaven aan eten en drinken in horecagelegenheden. Laatstgenoemden krijgen daarnaast 2% cashback op alle uitgaven in het openbaar vervoer. Daarnaast kunnen bunq-gebruikers vanaf deze week in meerdere valuta sparen en/of rente ontvangen. Consumenten krijgen 3,71% rente op Amerikaanse dollars en Britse ponden. Voor zakelijke gebruikers ligt het rentetarief van die valuta op 2,3 procent.

“Als eerste Nederlandse bank geven wij onze gebruikers nu tot twee procent terug over hun Europese uitgaven; een geweldige ontwikkeling. Daarnaast introduceren we nieuwe spaarrekeningen die tot 3,71% rente bieden in vreemde valuta”, aldus oprichter en CEO Ali Niknam.

Samenwerking Veritree

Bunq had tijdens Update 23 nog een nieuwtje. De bank gaat samenwerken met Veritree. Dit is een datagedreven platform waar alles draait om aantoonbare impact op het milieu. De twee bedrijven willenelk jaar minstens 5 miljoen bomen te planten, waardoor de groene impact van bunq-gebruikers in 2025 met meer dan 100% toeneemt. Bovendien kunnen gebruikers nu de impact van bunqs herbebossingsprojecten volgen via een speciaal dashboard, bunqs Impact Hub.

En, gebruikers van bunq kunnen vanaf nu de CO2-voetafdruk van hun uitgaven bijhouden in de bunq-app. Zo zien zij wat de meetbare impact van die uitgaven op het milieu is en kunnen ze geïnformeerde keuzes maken bij het doen van dagelijkse transacties.

Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Comstor BW en BN 5 dec tm 17 dec 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!