Ron Smeets - 26 juli 2023

Samenwerking Fujitsu en Deep Instinct tegen ransomware

Fujitsu gaat in de strijd tegen ransomware samenwerken met Deep Instinct. Daarvoor hebben beide bedrijven deze week een overeenkomst gesloten. Deep Instinct maakt voor het verbeteren van cybersecyrity, als eerste, gebruik van end-to-end deep learning. Samen lanceren de twee bedrijven een anti-ransomwaredienst. Daarmee kunnen de meest geavanceerde bedreigingen – bekend en onbekend – in minder dan twintig miliseconden onschadelijk worden gemaakt.

Samenwerking Fujitsu en Deep Instinct tegen ransomware image

De anti-ransomwaredienst die Deep Instinct en Fujitsu aanbieden is naar eigen zeggen op dit moment de snelste en meest effectieve beveiligingsoplossing. Met deze oplossing en hun samenwerking willen de twee bedrijven een nieuwe gouden standaard instellen om maximaal de meest waardevolle assets van de klanten te kunnen beschermen.

Deep learning technologie

De unieke deep learning architectuur van Deep Instinct voorziet in preventie. Daarnaast zorgt de gekozen technologie en oplossing voor een verlaging van de werkdruk van beveiligingsteams door hen te verlossen van alledaagse taken. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van valse alarmen. Met de oplossing van Fujitsu en Deep Instinct worden die teruggebracht tot minder dan 0,1 procent.

De Endpoint Detection and Response (EDR)-tools die op dit moment beschikbaar zijn werken op basis van reactie en mitigatie en laten onbekende/de nieuwste malware soms door. Door juist in te zetten op preventie van malware-aanvallen, zorgt dit voor rust in beveiligingsteams. De impact hiervan moet niet onderschat worden; uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat 49 procent van de beveiligingsprofessionals in het Verenigd Koninkrijk vanwege malware-gerelateerde stress weleens heeft overwogen de sector te verlaten.

"Samen met Deep Instinct hebben wij de meest hoogwaardige en betrouwbare dienst gecreëerd. Ransomwarebescherming is hot, maar helaas zijn er nog altijd partijen die meer beloven dan ze kunnen waarmaken, zonder enige garanties. Ondanks dat veel bedrijven denken dat ze beveiligd zijn tegen aanvallen met ransomware, ondervindt het bedrijfsleven er nog altijd veel hinder van. Dit komt voornamelijk door een combinatie van snelheid en het uitbuiten van zero-day kwetsbaarheden door ransomware. Dankzij deep learning verleggen we samen met Deep Instinct de focus van organisaties: van reageren op cyberaanvallen, naar het voorkomen daarvan", zegt Jeroen Bouma, TETC Senior Technical Consultant Fujitsu Nederland.

Atif Ahmed, VP Sales bij Deep Instinct, voegt daar aan toe: "De meeste beveiligingsexperts zijn ervan overtuigd dat je jezelf niet kunt beschermen tegen onbekende bedreigingen. Wij zijn het daar niet mee eens. Onze bewezen technologie voorkomt malware die gebruik maakt van zero-day kwetsbaarheden. Dankzij onze focus op preventie kan onze software aanvallen al in een vroeg stadium stoppen, voor dat ze kunnen landen. Dit neemt onmiddelijk druk weg bij beveiligingsteams, die zich in ieder geval niet voor hoeven te bereiden op herstelwerkzaamheden naar aanleiding van een succesvolle aanval."

Veel bedrijven slachtoffer van ransomware

Onderzoek van Deep Instict wijst uit dat meer dan de helft (57%) van alle bedrijven in het Verenigd Koninkrijk weleens is getroffen door een ransomware-aanval. Die betaalden gemiddeld zo'n drie miljoen pond om de gestolen data terug te krijgen. Bij bedrijven die voor het eerst slachtoffer zijn geworden van een aanval met ransomware ligt dit bedrag zelfs vier keer zo hoog. Toch zegt meer dan twee derde (69%) van alle ondervraagde CFO's dat hun raad van bestuur cyberbedreigingen echter nog steeds niet serieus neemt.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!