Witold Kepinski - 24 december 2021

Een perspectief op cybersecurity

Een perspectief op cybersecurity image

De stap naar de cloud, de toegenomen bezorgdheid over security en het voorkómen van ransomware, in combinatie met de complexiteit van back-up- en gegevensbeheer, dwingt IT-leiders steeds vaker hun legacy security omgevingen te vernieuwen en op zoek te gaan naar alternatieve toepassingen. Organisaties gaan daarbij in toenemende mate schuiven met data workloads, tussen cloud en ‘on-premises’. Door deze ontwikkeling dienen data workloads goed beschermd te worden. Vaak ontbreekt echter bij organisaties de nodige kennis. Dit biedt een uitgelezen kans voor de IT-branche om klanten te ontzorgen met het beschermen en beschikbaar houden van hun workloads zowel ‘on-premises’ als in multi-cloud omgevingen.

Genoeg goede redenen om een Dutch IT Security special te publiceren die relevant is voor de hele ICT-branche, zoals IT-beslissers en de IT-industrie. De redactie van Dutch IT-channel en Executive People heeft voor de tweede keer in samenwerking met Smart Profile de stand van zaken rond IT-security in de zakelijke markt onderzocht. Uit het onderzoek komen veel nieuwe ontwikkelingen naar voren, zoals aanzienlijke investeringen in security awareness trainingen. U leest meer in de special met een verslag van het onderzoek en in het interview met Jurgen Verheijen van Smart Profile.

We hebben voor deze editie weer met enkele security-specialisten en leveranciers gesproken. Don Eijndhoven belicht de gevaren van online aanvallen op supply chains. Hij legt dit ook uit tijdens de Dutch IT Security Day op 31 maart 2022 in de Fokker Terminal Den Haag. Het evenement vindt op 31 maart plaats in verband met de huidige corona situatie in Nederland en de maatregelen van de Rijksoverheid.

In deze speciale editie leest u een interview met Esther Schagen-van Luit, CISO bij Deloitte. Zij maakt zich niet alleen sterk voor een cyberbestendig Nederland, maar ook voor meer diversiteit en carrièrekansen voor vrouwen in deze branche. In het interview met Hendrika Willemse van ‘She in IT’ vertelt ook Hendrika, hoe zij vrouwen enthousiasmeert om carrière te maken in de ICT, waaronder ook cybersecurity.

Een cyberbestending Nederland is alleen mogelijk als we alle stakeholders samenbrengen. Dit leest u onder andere in de visie van Joris den Bruinen, directeur van Security Delta. Hij pleit voor meer samenwerking 'in de keten', tussen bedrijven, de publieke sector, kennisinstellingen en de wetenschap.

Met deze editie hebben we verschillende stakeholders uit de ICT-branche samengebracht die allemaal een unieke kijk geven op de cybersecurity-ontwikkelingen die nu gaande zijn.

Namens het hele team van Dutch IT-channel wil ik graag alle partners van de Dutch IT Security special bedanken voor het mogelijk maken van deze uitgave. We dragen graag ons steentje bij aan een cyberbestendig Nederland, onder andere met de Dutch IT Cybersecurity Assemblyl!

Witold Kepinski, Director Content & Editor in Chief Dutch IT-channel

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!