Redactie - 09 maart 2022

Expertise Vertiv helpt nieuw stadion Columbus Crew om fanbeleving te maximaliseren

Expertise Vertiv helpt nieuw stadion Columbus Crew om fanbeleving te maximaliseren image

Wie het voetbal in Amerika actief volgt, weet dat Columbus Crew in 2020 kampioen werd van de Major League Soccer (MLS). Toch zijn veel fans die in de Amerikaanse staat Ohio wonen, waar Columbus Crew gevestigd is, zich waarschijnlijk niet bewust van het feit dat de Crew sinds juli 2021 in een van de modernste stadions van het land speelt.

Volgens Brandon Covert, Vice President of Information Technology bij de Haslam Sports Group (HSG) is het nieuwe stadion, Lower.com Field genoemd, ontworpen en ontwikkeld om een optimale fanbeleving te creëren: "We besloten de kloof tussen fans en technologie te overbruggen en hebben een stadion gebouwd dat volledig gericht is op comfort, gemak en entertainment. Voor de bouw van het stadion werden bijeenkomsten georganiseerd met verschillende doelgroepen (Columbus Crew-fans, algemene voetbalfans, sportfans - die nog nooit een wedstrijd van de Crew hebben bijgewoond - en mensen die geen sportfan zijn) om te vragen wat zij in een stadion willen zien.”

Probleemloze toegang
Lower.com Field biedt plaats aan 20.000 fans, inclusief 30 suites en 1.900 speciale zitplaatsen. Voor Covert en zijn team lagen de aandachtspunten bij het verbeteren van de ervaring van de fans, een snelle en probleemloze toegang tot het stadion en een gestroomlijnde toevoer richting eten, drinken en merchandise. Dat betekent niet meer wachten in lange rijen en verbeterde toegang tot stadionvoorzieningen.

“Onze toegangspoorten zijn voorzien van een van de meest geavanceerde procedures in live sport”, zegt Covert. “We hebben een zelfscansysteem voor tickets en een eenvoudig veiligheidsdetectiesysteem. Beide zijn toonaangevende technologieën in grote openbare gelegenheden."

Als een fan bijvoorbeeld naar het stadion loopt, kan hij kiezen om op twee manieren binnen te komen. De eerste manier is het gebruik van een barcode op je mobiele telefoon om snel door een onbemand loket te lopen. Daarnaast is het mogelijk om de gezichtsherkenningstoepassing van het stadion te gebruiken. In dit laatste geval hoeven fans hun mobiele telefoon er niet bij te pakken. Ze lopen naar een tablet, worden herkend, en kunnen doorlopen, zonder dat ze daar te lang stilstaan.

Opties voor gemakkelijke voedsel- en drankconcessie
Het HSG-team gaf ook prioriteit aan de point-of-sale (POS) ervaring voor supporters bij het ontwerpen van het nieuwe stadion. Covert: “Bij het creëren van een optimale fanbeleving waren snelheid en gemak heel belangrijk, zodat fans snel naar hun zitplaats kunnen terugkeren om niets van de actie te hoeven missen. Aanvullend op de traditionele POS stands en portables wilden we een mobiele zelfbedieningsoptie. In plaats van in de rij te staan, kun je overal in het stadion je eten bestellen en het ophalen op diverse locaties.”

Uitdaging

Beperkt personeel moet beschikbaarheid garanderen tijdens evenementen

Fans staan tijdens een bezoek aan het Crew-stadion constant in contact met toegangspoorten, POS-units en digitale menuborden. Om de continuïteit van deze processen te waarborgen moet de IT-infrastructuur naadloos samenwerken voor een goede fanbeleving. Digitale continuïteit is van groot belang wanneer er evenementen plaatsvinden.

Covert rekent op een ecosysteem van partners waarbij technologieën ondersteuning bieden aan het netwerk om de interactieve fanbeleving mogelijk te maken.

“Ondanks dat Columbus Crew een groot merk is, werken we in het stadion met slechts 150 medewerkers. We zijn een klein team dat moet werken op een groot podium. Tijdens deze evenementen is operationele uptime dus van groot belang”, aldus Covert.

Oplossing

Vertiv-infrastructuur om te voldoen aan uptime-behoeften

Als een van de belangrijke partners ondersteunt Vertiv de bedrijfskritische systemen van het stadion door de inzet van racks, noodstroomvoorziening, thermische en IT-beheersystemen, stroomdistributie-apparatuur en remote monitoringssoftware. Deze technologieën zijn geïnstalleerd in het datacenter, de belangrijkste telecomruimte, en in verspreide bedradingskasten die zich door het hele stadion bevinden. Sommige Vertiv-apparatuur is zelfs geïnstalleerd op een nabijgelegen plein en in een café die zich buiten het stadion bevinden. Al deze oplossingen beschermen de uptime van de IT-netwerken die de interactieve fanbeleving ondersteunen.


"Vertiv helpt ons onze horecaondernemers en ticketpartners te voorzien van de betrouwbare connectiviteit die ze nodig hebben om zo efficiënt mogelijk te werken. Bijvoorbeeld, als het ticketsysteem zelfs maar 10 seconden uitvalt, is dat van groot belang voor een evenement”, zegt Covert. "Wij willen graag een probleemloze fanbeleving creëren, en dat begint al bij de ingang van het gebouw."

De IT- en netwerkteams van Covert hebben op verschillende manieren geprofiteerd van hun investering in de infrastructuuroplossingen van Vertiv. Hieronder worden enkele voorbeelden van Vertiv-producten beschreven die zijn geïnstalleerd in het stadion en hoe ze helpen de uptime te waarborgen:

  • Liebert® GXT5 en Liebert® PST5 UPS-units - Deze units, geïnstalleerd in zowel het datacenter als in de verschillende verspreide IT-ruimten, bieden eersteklas bescherming tegen stroomuitval en continue stroomconditionering in een compact en flexibel rack-ontwerp. De systemen kunnen op afstand worden beheerd, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor de bescherming van bedrijfskritische infrastructuur in zowel gecentraliseerde- als edge netwerktoepassingen.

  • Liebert® DS en Liebert® DSE-systemen voor thermisch beheersystemen - De Liebert DS met directe expansie en de Liebert DSE vrije koeling en watervrije systemen bieden zeer efficiënte koeling van IT-middelen. Beide bevatten geavanceerde thermische controles voor het optimaliseren van elke unit en het harmoniseren van de werking van meerdere units voor de juiste temperatuur en luchtstroom. De systemen kunnen gemakkelijk worden aangepast aan veranderende IT-belastingen en zijn ideaal voor het upgraden van verouderde of inefficiënte koelsystemen.

  • Vertiv™ DCE-racksystemen en Vertiv™ VR-racks - Alle Vertiv DCE rack-, distributie- en serverbehuizingen in het stadion zijn flexibel en eenvoudig te upgraden met deur-, paneel-, noodstroomvoorziening-, stroomverdeling- en ventilatoropties. Ze zijn geïnstalleerd in het datacenter en de telecommunicatieruimten. De Vertiv VR-racks ondersteunen daarentegen een grote verscheidenheid aan apparatuur, van servers en routers tot noodstroomvoorziening en switches. Ze worden geïnstalleerd in de IT-kasten die verspreid in het stadion staan. Beide soorten racks bieden de bescherming en het kabelbeheer die nodig zijn om beschikbaarheid te garanderen.

  • Geist™ rPDU's – Deze Power Distribution Units zorgen voor een betrouwbare stroomverdeling naar kritische IT-apparatuur in een rack of kast. Deze basis rPDU's zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van elektrische en stopcontactconfiguraties en verticale of horizontale oriëntatie. Elke eenheid wordt vóór levering 100 procent getest op functionaliteit en betrouwbaarheid. Dit helpt de uptime te garanderen wanneer ze eenmaal in het veld zijn ingezet.

  • Vertiv™ Environet™ Alert bewakingssoftware - Deze software voorziet het IT- en netwerkteam van meer inzicht in de prestaties en maakt het mogelijk om vreemd netwerkgedrag proactief te beheren, om zo een hoge beschikbaarheid te garanderen. Het operationele team kan op afstand in gedistribueerde racks, waardoor efficiënt gebruik wordt gemaakt van de personele bezetting. Operationele medewerkers hoeven niet langer handmatig apparatuur op statussen of alarmen te controleren door naar alle individuele IT-kasten te lopen. Dit geeft het personeel tijd om zich te concentreren op andere ondersteunende activiteiten die zich meer op de fans richten.

  • Avocent® HMX KVM met hoge prestaties - Specifiek ontworpen om te voldoen aan de broadcast behoeften van hoge resolutie en lage latency. Deze switches zijn ingezet in de controlekamer van het stadion en stellen elk van de twintig gebruikersstations in staat om toegang te krijgen tot elke omroepserver met een grafische gebruikersinterface (GUI). Dit gaat van de grafische machine tot replay tot alle utility computers, wat essentieel is om de fans bezig te houden en te vermaken.

Resultaten

Gebruiksgemak en gemoedsrust voor stadionpersoneel
"De relatie die we met Vertiv hebben, is heel bijzonder", zegt Covert. "Het wereldwijde hoofdkantoor van Vertiv is hier in Columbus gevestigd en samen hebben we een showcasedatacenter in het stadion gebouwd waar zowel Vertiv- als Crew-klanten gebruik van kunnen maken. Een van onze conferentieruimtes heet 'de Vertiv-kamer'. We hebben een vertrouwensrelatie opgebouwd en we erkennen de betrouwbaarheid van hun stroomvoorziening, koeling, IT-beheer en monitoringtechnologieën. Het helpt mij en mijn medewerkers zeker dat ons risico op uitval of storingen nu sterk is verminderd dankzij de betrouwbaarheid van de Vertiv-oplossingen”, aldus Covert.

"Ons team bestaat uit een zeer kleine groep mensen die drie stadions en twee pro-teams managen. Daarom moeten we met technologische oplossingen komen die eenvoudig te beheren zijn. Dit is nu mogelijk door de geïnstalleerde oplossingen van Vertiv", voegde Covert eraan toe.

Technologie die de fan-ervaring helpt te verbeteren
"In de toekomst zullen we bezig blijven met het verrijken van de entertainmentervaring van Crew-fans, zodat zij meer waar voor hun geld krijgen. In de toekomst verwachten we met ons stadion vooruitstrevend te zijn, zelfs als ons stadion straks over vijf of tien jaar niet meer de nieuwste is”, zegt Covert. "In de komende jaren zijn we van plan om samen te blijven werken met Vertiv om aan de verwachtingen van onze fans te blijven voldoen."

SLTN Vierkant Comstor BW 11 tm 17 dec 2023
Simac BW en BN week 50 tm 52 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!