Redactie - 13 mei 2022

Bedrijven moeten nadenken over hun langetermijnstrategie voor de cloud

Bedrijven moeten nadenken over hun langetermijnstrategie voor de cloud image

Chris Bunch, Managing Director bij Google Cloud-partner CTS, bespreekt het moderniseringstraject naar de cloud, en waarom het essentieel is dat bedrijven een meer strategische benadering hanteren.

De Covid-19 pandemie stond voor veel bedrijven in het teken van de migratie naar de cloud. Zij moesten immers van de ene op de andere dag hun manier van werken omgooien, zodat er vanuit huis gewerkt kon worden. Dit bood bedrijven kansen om nieuwe tools te omarmen, de samenwerking tussen teams te verbeteren en de efficiëntie te verhogen. Maar we zagen ook dat haastige spoed zelden goed is en een strategisch plan voor de overstap en het werken in de cloud vaak ontbrak. Met als gevolg dat de volledige waarde van migratie niet werd gerealiseerd en er soms zelfs sprake was van weinig tot geen rendement.

10x beter, in plaats van 10 procent

Het is natuurlijk zonde om niet de vruchten te plukken van nieuwe technologieën. Daarom maken wij bij CTS gebruik van de ‘Think 10x’ denkwijze. Dit is een denkwijze die ontwikkeld is door Google's voormalige CEO en medeoprichter, Larry Page en helpt bedrijven om de cultuur van innovatie te omarmen. Hierbij zegt Page dat de meeste bedrijven genoegen nemen met een ontwikkeling van tien procent. Hiermee winnen ze wat marktaandeel en verslaan ze misschien wat concurrenten, maar er gebeurt niks groots. Om echt het verschil te maken moet je namelijk niet tien procent verbeteren, maar moet je het tien keer zo goed doen: 10x beter, in plaats van 10 procent.

Moderniseren

Om een onderscheidend migratie- en moderniseringsplan op te stellen, waarbij bedrijven echt profiteren van de public cloud, is deze denkwijze van cruciaal belang. Bedrijven zien de stap naar de cloud dan niet als een wondermiddel voor hun IT-problemen, maar als een enabler van de innovatie die nodig is om op te vallen tussen de concurrentie. Want het enkel het verplaatsen van de infrastructuur en applicaties naar een andere omgeving zal weinig verschil maken. De kansen die migratie biedt om te moderniseren, is waar de échte waarde ligt. Het biedt bedrijven bijvoorbeeld de mogelijkheid om op te schalen en sneller te implementeren.

De valkuilen die veel bedrijven bij moderniseren tegenkomen zijn een gebrek aan inzicht in de bestaande systemen, legacysystemen en te hoge kosten voor de migratie. Maar ook wordt er gevreesd dat medewerkers niet met de nieuwe technologie kunnen werken. De vaardigheden en kennis ontbreken vaak nog, maar met een gedegen plan kunnen werknemers in het gehele moderniseringstraject worden meegenomen. Daarom is het belangrijk te beginnen met het bepalen van de belangrijkste drijfveren en doelstellingen om te migreren, inclusief een businesscase.

Infrastructuur optimaliseren

Modernisering is bedoeld om jouw infrastructuur te optimaliseren en aan te passen aan de behoeften, de teams te versterken en bedrijfsgroei mogelijk te maken. Door gebruik te maken van nieuwe technologieën, zoals Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML), pluk je de vruchten binnen jouw bedrijf en buiten je IT-omgeving.

Bovendien blijkt uit onderzoek dat organisaties met een duidelijke moderniseringsstrategie toptalent kunnen aantrekken en behouden. Werken met geavanceerde technologieën biedt werknemers mooie mogelijkheden om hun werkbelasting en de toekomst van het bedrijf opnieuw te bekijken, wat de arbeidstevredenheid verhoogt. De mogelijkheden zijn hier eindeloos.

Een springplank voor succes

Migreren naar de cloud is zoveel meer dan het verplaatsen van bestaande infrastructuur naar een andere omgeving - het gaat om het omarmen van een moderniseringsreis. Bedrijven moeten de cloud op een nieuwe manier benaderen, in plaats van te doen wat ze voorheen deden met een paar kleine wijzigingen. Een succesvolle migratie naar de cloud vereist visie en een goed begrip van hoe modernisering bedrijven naar de toekomst kan leiden.

Een zorgvuldig gepland moderniseringstraject naar de cloud, ondersteund door een doordachte datastrategie, zal de sleutel zijn tot het creëren van nieuwe kansen, het ontsluiten van groei en het transformeren van de manier waarop bedrijven zakendoen.

Samen met Google Cloud ontwikkelde CTS een onderscheidend migratie- en moderniseringsplan, inclusief Google Cloud Funding. Download het hier gratis.

Door: Chris Bunch, Managing Director bij Google Cloud-partner CTS

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!