Redactie - 14 september 2012

On the road en praten over Tech Data, ETC, Ingram Micro, Cisco, Apple, EMC en nieuwe business tablet van HP


Ik ben de laatste maanden in Nederland veel 'on the road' voor bezoek aan diverse IT-bedrijven. Onder andere om dutchitchannel.nl te promoten en zo veel mogelijk nieuws te halen. 

Tijdens de gesprekken gaat het over veel onderwerpen. Soms structureel, soms van hak op de tak. Bijvoorbeeld hoe Tech Data en ETC samen zouden moeten gaan. En waarom de gesprekken tussen ETC en Ingram Micro afketsten. Of over de moeilijke maanden mei en juni.

Voor goed nieuws moest je deze zomer zijn bij de honderden blije Cisco partners aan het strand van Bloemendaal. Ook bij een zelfverzekerd EMC in Spant! Bussum die steeds meer zaken doet via channel partners.

Apple zegt niet veel tegen de pers, dat laten ze via hun producten doen zo mailde mij een Apple PR-man mij ooit. Ik wilde terugmailen dat die producten spraaksoftware nodig hebben. Maar feit is dat Apple duidelijk steeds meer iPads aan zakelijke klanten verkoopt. Dat gaat om grote deals, zoals de Belastingdienst. 

Veel enthousiasme bespeur ik bij sommige managers van HP, die bijvoorbeeld de voordelen benadrukken van de combinatie HP en PSG. Het valt me op dat er wat gaat gebeuren bij HP. We weten dat er een reorganisatie gaande is, maar aan de andere kant komt HP continue met nieuwe producten. Zo lijkt erop dat HP met business tablets weer terug probeert te komen, als je de geluiden uit Amerika wil geloven.

Het zou om een HP Tablet gaan die partners mogen verkopen aan verticale markten inclusief diensten. Dat zou niet slecht zijn gezien de zwakke groei van pc-verkoop. Kortom; het lijkt op een tweede kans voor HP om zijn slag te slaan in de tablet-markt nadat het op 18 augustus 2011 de stekker uit de HP TouchPad trok.

Ik geloof zelf overigens in tweede kansen. Door te luisteren, feedback aan te horen en veel on the road te zijn maak je een nog beter product. Apple en Google doen dit al langere tijd en zie het resultaat...


Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 NTT BW start 31-5 TM 14-6
NTT BN start 31-5 TM 14-5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!