Redactie - 16 september 2012

BYOD biedt volop business kansen voor resellers

Over Bring Your Own Device (BYOD) is inmiddels veel gesproken en geschreven. BYOD is for real. Het is duidelijk dat resellers en systeem integratoren de komende jaren een goede boterham kunnen verdienen met het beheer van verschillende smartphones, tablets en notebooks.

Waarom denk ik dat? Omdat werknemers de komende jaren apparatuur naar de zaak nemen die werken op verschillende besturingssystemen. Dat zal vooral Microsoft Windows, Google Android en Apple iOS zijn. 

Voor resellers is het alleen maar een goede zaak als hun klant veel Operating Systems (OS) in huis heeft. Laat ze maar Windows 8 of Windows 8 Phone kopen. Of Apple iOS, Google Android en RIM smartphones en tablets in gebruik nemen. Een beheermodel voor BYOD brengt maandelijks een extra bron van inkomsten op. Zeker voor Microsoft resellers die Exchange Server, SharePoint, Lync en Office 365 koppelen aan smartphones. Dat geldt uiteraard ook voor Google resellers die Apps aan Android koppelen.

De vraag is wat voor beheermodel het beste is. Uiteraard zijn er tal van leveranciers die de reseller kunnen helpen op het gebied van mobile device management (mdm), beheer van wlan netwerken en mobile application management. Er is al een organisatie die ervaring heeft met BYOD beleid: het Witte Huis in Washington D.C. De ervaringen staan online en geven een goede richtlijn hoe een IT-dienstverlener een BYOD beleid zou moeten opzetten. Lees het maar.

 

NTT BW start 31-5 TM 14-6 Cloudian BW - week 11/12-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!