Redactie - 06 april 2016

ESET laat partners groeien door actieve kennisdeling

ESET laat partners groeien door actieve kennisdeling image

De securitymarkt in Nederland heeft nog onbenutte potentie. ESET rust zijn bestaande en nieuwe partners uit met de benodigde kennis en expertise om die groei te bewerkstelligen. Mede daarom breidde de security-leverancier zijn partnerprogramma uit. Centraal staan onder meer actieve kennisdeling en een proactieve houding.

publish2connect210 afbeelding

 

“De ontwikkelingen in het security-vakgebied gaan razendsnel”, vertelt Dave Maasland, managing director bij ESET. Dankzij een samenwerking met Master it Training kunnen partners van de security-leverancier kwalitatief goede trainingen volgen. Hierdoor zijn ze verzekerd van up-to-date en parate kennis over ESET’s oplossingen en in staat deze optimaal te configureren voor iedere organisatie.

Bijblijven is cruciaal

ESET koos bewust voor een samenwerking met Master it Training voor het verzorgen van trainingen. “Educatie is een vak”, legt Maasland uit. “Wij brengen de kennis van onze technologie in en Master it biedt de educatieve faciliteiten, zodat we gezamenlijk het beste uit onze partners kunnen halen.” Door de training uit te besteden, bereikt ESET professionalisering en creëert meer waarde voor deelnemende organisaties.

Jaarlijks stelt het bedrijf een rapport op met de belangrijkste securitytrends voor het komende jaar. Zo zien de onderzoekers van ESET Research Laboratories voor 2016 een duidelijke relatie tussen het groeiend aantal devices, de groei van technologie en de toenemende uitdaging om alle informatie te beveiligen, ongeacht de scope van een implementatie. “Nieuwe technologie, aanvalsrapporten, nieuwe malware en beveiligingslekken met wereldwijde impact: de snelheid waarmee deze zaken elkaar opvolgen zorgen ervoor dat security een steeds grotere uitdaging vormt voor organisaties, instellingen, overheden en gebruikers overal ter wereld”, aldus het rapport. “Daarom is het cruciaal om bij te blijven”, stelt Maasland.

Passende partnerprogramma’s

Het bedrijf doet er alles aan om zijn partners zo goed mogelijk te laten groeien. Maasland: “Samen met onze partners kunnen we een optimale en realistische groeistrategie bepalen die is afgestemd op de sector waarin de partner opereert.” De lange-termijnrelatie is altijd het uitgangspunt. ESET maakt daarbij geen onderscheid tussen grote en kleine partners. “Iedereen is belangrijk voor ons.” Met het uitgebreide programma wil de leverancier partners maximaal laten meeprofiteren van de groeiende security-markt. Er zijn verschillende opties en programma’s beschikbaar die geschikt zijn voor grote en kleine bedrijven, voor bestaande en nieuwe partners.

Meerwaarde creëren voor partners is een belangrijke pijler voor ESET. Het biedt daarom verschillende programma’s, zoals een leadprogramma, waarmee zowel warme als koude leads worden ondergebracht bij de partner die het beste bij de prospect past. Daarnaast biedt de leverancier bijvoorbeeld een dealregistratieprogramma, waarmee channelconflicten worden voorkomen. Een cash-backregeling maakt de verkoop van ESET-producten in een vroeg stadium van het partnerschap financieel aantrekkelijk. “Bovendien bieden we lokale support-ondersteuning. Het is daarbij bijzonder prettig dat ons kantoor ‘gewoon’ in Nederland staat”, besluit Maasland.

Meer over het uitgebreide partnerprogramma hoort u op het partnerevent van ESET dat plaatsvindt op donderdag 14 april 2016. 

Auteur: Dave Maasland. Hij is Managing Director bij ESET Nederland

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!