Redactie - 18 oktober 2016

VMware vSphere 6.5 belicht

VMware introduceert vSphere 6.5 tijdens VMworld Europe in Barcelona. Deze nieuwe versie bouwt voort op het fundament van de vorige vSphere versies, maar bevat wel een aantal grote verbeteringen als het gaat om de basis-functionaliteit van vSphere.

HTML5-gebaseerde vSphere Client

Misschien wel één van de meest verwachte features is de nieuwe, op HTML5-gebaseerde vSphere client. Deze nieuwe client werd eerder uitgebracht als een test in VMware Labs, maar is nu helemaal geïntegreerd in vSphere 6.5. De client is snel, reageert goed en heeft een moderne ‘look en feel’. De nieuwe client werkt zonder externe plugins en, zoals gezegd: het is een native HTML5 client.

vCenter Server Appliance

De Windows-versie van VMware vCenter Server was al vervangen door vorige versies van vSphere en vSphere 6.5 biedt nu alleen nog de vCenter Server Appliance (VCSA). De VCSA is eenvoudig te implementeren en te beheren. Het product bevat de volledig geïntegreerde vSphere Update Manager, een file-based backup en recovery systeem, en native VCSA high availability. Dit maakt van de VCSA hét ideale fundament voor vSphere-omgevingen. En het beste is: de migratie van vCenter Server voor Windows naar de VCSA wordt volledig ondersteund door de vCenter Server Appliance Migration tool.

Security

vSphere 6.5 levert verbeteringen inzake de beveiliging op drie belangrijke gebieden: veilige data, veilige infrastructuur en veilige toegang. vSphere 6.5 levert disk encryptie op VM-niveau. Dit betekent dat vSphere elke VM-disk kan versleutelen, ongeacht het besturingssysteem in de VM. Het toevoegen van ‘encrypted vMotion’ zorgt ervoor dat vSphere nu zowel data-at-rest als data-in-motion kan bewaken. Tot slot, de logging is naar audit-kwaliteit gebracht en geeft veel meer forensische informatie over de acties van de gebruiker.

Universal Platform

vSphere 6.5 is bedoeld als een universeel platform voor alle workloads en was al goed in het bedienen van de traditionele workloads. Vanaf deze versie integreert vSphere ook vSphere Integrated Containers (VIC) om een uniform platform te bieden voor de volgende generatie applicaties. Simpelweg gezegd: VIC stelt de container API’s beschikbaar aan de ontwikkelaars en de VMware admins kunnen de omgeving te beheren zoals zij gewend zijn: het beste van twee werelden. Daarnaast is vSphere 6.5 ook de basis voor VMware Cloud Foundation en VMware Cloud op AWS. Beide diensten zijn gebouwd op vSphere 6.5 en bieden een uniform platform voor alle workloads.

Veel specifieke informatie en details over vSphere 6.5 wordt geleverd door VMware zelf op deze web-pagina’s:

http://blogs.vmware.com/vsphere/2016/10/whats-new-in-vsphere-6-5-vcenter-server.html

http://blogs.vmware.com/vsphere/2016/10/whats-new-in-vsphere-6-5-security.html

http://blogs.vmware.com/vsphere/2016/10/whats-new-in-vsphere-6-5-host-resource-management-and-operations.html

Door: Jeffrey Kusters, Team Lead Hybrid Cloud bij ITQ (vExpert)

Lees meer nieuws over VMworld hier.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!