Redactie - 26 januari 2017

De voordelen van all-flash storage oplossingen voor partners

De voordelen van all-flash storage oplossingen voor partners image

Nieuwe technologieën voor een digitale bedrijfsvoering veranderen het datacenter ingrijpend. Beter kostenbeheer van storage, het optimale platform kunnen kiezen voor workloads en een eenvoudig en voorspelbaar groeipad naar de toekomst. Dat zijn de voorwaarden waar een modern datacenter aan moet voldoen. Hoe moeten storageleveranciers, hun partners en de eindgebruikers hiermee omgaan?

Trends zoals digitale transformatie, toenemende mobiliteit, analytics en de cloud vragen om een storageplatform dat optimaal aansluit op de specifieke workload. Moeten data on-premise of off-premise worden opgeslagen? Gaat het om een publieke of hybride cloud? Kunnen workloads makkelijk verplaatst worden van het ene storageplatform naar het andere? Zijn deze storageplatforms makkelijk uit te breiden en te schalen? Zijn de kosten voorspelbaar en beheersbaar? Voor deze uitdagingen gaan organisaties naar hun strategische partners en leveranciers.

Transformatie in storage

Partners willen de kansen die de transformatie op het gebied van storageoplossingen hen biedt, beter benutten. En dan is het belangrijk dat zij samenwerken met leveranciers die overzichtelijke, voorspelbare, schaalbare en winstgevende roadmaps bieden. Partners verwachten innovatieve oplossingen, ook voor de lange termijn. Bovendien moeten zij ook zelf waarde kunnen toevoegen om beter in te spelen op de behoeften van hun klanten.

Eenvoud en kosten van storage steeds worden belangrijker. Wanneer de behoefte aan datacapaciteit snel toeneemt, lopen traditionele opslagoplossingen al snel tegen beperkingen aan. Die beperkingen zijn vaak het gevolg van de controllers en architectuur van het traditionele opslagsysteem. Extra opslagcapaciteit toevoegen kan wel, maar de performance blijft vaak achter. Die performance verhogen is meestal complex en kostbaar.

Weg met dure upgrades en moeizame migraties!

Bedrijven die hun opslag willen upgraden, moeten in de meeste gevallen een totaal nieuwe oplossing aanschaffen, met alle kosten van dien. Bovendien moeten de data gemigreerd worden en kunnen informatiesystemen uitvallen vanwege lage dataoverdrachtssnelheden. Er is ook een reële kans dat er problemen ontstaan bij oudere datastructuren en -bibliotheken.

All-flash opslagsystemen bieden de oplossing. Ze maken gebruik van solid-state technologie en bieden zeer hoge prestaties bij het opvragen en overzetten van data. Hiermee kunnen partners hun klanten ook een alternatief bieden voor de omslachtige en dure ‘forklift upgrades’ van de traditionele opslagleveranciers. Daarbij wordt het oude opslagsysteem volledig vervangen, waarvoor omvangrijke en langdurige data-migraties nodig zijn. Een ander voordeel is dat bij onderhouds- en serviceprogramma’s voor all-flash de kosten worden gekoppeld aan de prestaties van de oplossing: IOPS (Input/Output Operations Per Second) per GB. Naarmate de opslagcapaciteit groeit, blijft de per-unit-cost constant of daalt zelfs. All-flash storage profiteert daarvan de Wet van Moore, die ervoor zorgt dat dat de opslagcapaciteit van flashgeheugen blijft toenemen, terwijl de kosten dalen.

Partners kunnen daardoor de kosten voorspellen en zo een beter beeld krijgen van de winstgevendheid van de projecten bij hun klanten. Alleen al door deze voorspelbare onderhouds- en servicekosten is all-flash een beter alternatief voor traditionele opslagoplossingen.

Een interessante optie is het verbeteren van de prestaties en de functionaliteit van een storage array via een regelmatige upgrade van de controllers. Zo kan een opslagsysteem gedurende de gehele levensduur blijven meegroeien met de behoeften van de organisatie. Er zijn leveranciers die innovatieve modellen aanbieden waarmee klanten opslagcapaciteit kunnen aanschaffen en na verloop van tijd makkelijk en probleemloos kunnen upgraden. Hierbij is de investering beter beschermd. Voor organisaties die buiten de reguliere cyclus willen upgraden, zijn er innovatieve inruilprogramma’s voor een naadloze migratie naar oplossingen met meer capaciteit of hogere performance.

Klanten kunnen hierdoor opslagcapaciteit aanschaffen en na verloop van tijd makkelijk en probleemloos upgraden, waarbij de investering beter beschermd is

Kansen voor partners

Voor partners betekent zo’n upgradeprogramma dat hun klanten slechts één keer een opslagsysteem hoeven uit te rollen.  Daarna kan het systeem 10 jaar of langer worden voorzien van verbeteringen of meer capaciteit. Allemaal zonder downtime, nadelige gevolgen voor de performance of complexe datamigraties. Deze opslagoplossingen zijn daarmee een basis voor langdurige klantrelaties.

Net als andere sectoren heeft de opslagsector te maken met grote veranderingen. De verkoop van opslagsystemen van de traditionele leveranciers loopt sterk terug.  De opkomst van all-flash en geconvergeerde infrastructuren in het datacenter zal deze trend het komende jaar verder versnellen. Deze ontwikkeling biedt enorme kansen aan partners die hun concurrentiepositie willen versterken en nieuwe klanten willen winnen. Wie de slimste keuzes maakt, kan rekenen op sterke groei. Niet alleen vandaag, maar zeker ook morgen.

Door: Theo van Teylingen, Regional Director Benelux Pure Storage

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!