Redactie - 05 augustus 2017

Groot, groter, grootst: Veeam aan kop in Gartner’s Magic Qadrant

Groot, groter, grootst: Veeam aan kop in Gartner’s Magic Qadrant image

Vierentwintig uur per dag beschikbaar zijn, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. Steeds meer bedrijven veranderen in zogenaamde always-on enterprises. Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van availability. Het beperken en voorkomen van downtime is belangrijker dan ooit.

Naast beschikbaarheid vormt de implementatie van back-up-oplossingen een van de cruciale taken van infrastructuur- en IT-professionals. Waar back-up eerder vaak een ondergeschoven kindje was binnen veel organisaties, wordt men zich steeds meer bewust van het belang van een soepel en betrouwbaar back-up- en herstelproces. Gartner verwacht zelfs dat de helft van alle organisaties tegen 2021 zijn huidige back-up-applicatie heeft uitgebreid of vervangen door een nieuwe oplossing. Ook dit jaar publiceerde het onderzoeksbureau zijn Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions, waarin het toonaangevende vendoren van back-up-oplossingen voor datacenters analyseert en evalueert.

2e jaar op rij aan kop

Opvallend: voor het tweede jaar op rij gaat Veeam aan kop. Een erkenning van onze snelle groei binnen de markt, waarin ons cloud-aanbod door steeds meer klanten wordt geadopteerd. Jarenlang domineerden we de mkb-markt. Nu zien we dat onze nieuwste productversies ook worden erkend als best-in-class door grote klanten. Een geweldig resultaat, want het MQ is een belangrijke bron voor bedrijven over de hele wereld. Het feit dat we in het kwadrant worden geplaatst bij de kenmerken ‘leaders’ en ‘visionaries’ bewijst dat onze innovatieve benadering voor het leveren van beschikbaarheid voor elke dienst en elk platform werkt.

Toch vertelt die ene positie in het kwadrant nog niet alles. Wist je bijvoorbeeld dat we dit jaar ook de grootste toename voor wat betreft Completeness of Vision en Ability to Execute op onze conto mochten bijschrijven? Ook naderen we belangrijke concurrenten, zoals Veritas en Commvault – de laatste zakte dit jaar op beide assen ten opzichte van vorig jaar.

Here to stay

Het MQ is het bewijs dat Veeam is here to stay. We versterken onze toonaangevende positie binnen de markt, en het MQ is slechts een tipje van de sluier. Zo kondigden we recent aan dat we Commvault voorbij zijn gestreefd voor wat betreft marktaandeel en erkenning door de markt. In Gartner’s Backup & Recovery Market Share Report 2016 behaalden we de vierde plaats met een jaar-op-jaar groei van 27 procent. Ook volgens IDC’s Software Tracker, Data Protection 2016 behoorden we tot de top vier vendoren, een bevestiging dat onze visie en ons uitvoeringsvermogen worden omarmd door klanten over de hele wereld. We vergrootten tevens onze Net Promoter Score (NPS) met elf punten naar 73 punten, twee keer zoveel als het marktgemiddelde, verwelkomden onze 250.000ste klant en profiteren van een enorm aantal klantcontacten door verkoopovereenkomsten met HPE. De afgelopen maanden hadden slechter kunnen verlopen.

De reden voor bovenstaande successen is mij helder: bij Veeam denkt iedereen groot, groter, grootst. Het leveren van innovatieve oplossingen om onze klanten – groot en klein – verder te helpen, het bieden van de allerbeste gebruikerservaring en het versnellen van onze groei: daar doen we het allemaal voor. En ik ben trots dat een organisatie als Gartner en onze loyale klanten dit erkennen.

Door: Ronald Ooms, Vice President North East EMEA bij Veeam Software

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!