Redactie - 12 mei 2022

Het datacenterecosysteem: met partners in de regio sterker dan ooit

Het datacenterecosysteem: met partners in de regio sterker dan ooit image

Hoe kan je als datacenterprovider klanten meer bieden dan de standaard colocatiediensten en datacenterfaciliteiten? Met deze vragen in het achterhoofd hebben we een jaar geleden ons partnerprogramma gelanceerd. Dit programma heeft als doel verschillende partners en klanten - die aanwezig zijn in onze regionale datacenters - met elkaar in contact te brengen. Hiermee willen wij onze klanten in de regio ondersteunen met deskundig advies en professionele diensten op het gebied van digitale transformatie, de transitie naar de cloud, connectiviteit, IT-infrastructuur, etc. Juist een regionaal datacenter is bij uitstek gepositioneerd om hierin een coördinerende rol te vervullen en om klanten te koppelen aan de juiste partners in de buurt. In de regio zitten namelijk veel lokale IT-partners die niet alleen de diensten en de expertise bieden die klanten nodig hebben, maar die ook bekend zijn met de lokale marktomstandigheden en behoeften.

Nu, een jaar later, kunnen we wel stellen dat deze aanpak geslaagd is. Het partnerecosysteem van NorthC telt inmiddels bijna 50 regionale partners in verschillende vakgebieden, uiteenlopend van storage en back-up, netwerkspecialisten, tot managed services en cloud-providers. Er melden zich voortdurend nieuwe partners aan en klanten profiteren van dit uitgebreide aanbod aan professionele diensten om hun business te laten groeien. Daarmee groeit NorthC uit tot een robuuste businesspartner die nieuwe kansen biedt voor de aangesloten partners en klanten ondersteunt bij het invullen van hun groeiende vraag naar flexibiliteit en maatwerkoplossingen.

Datacenterdiensten op maat via distributiepartners

Gezien het succes van ons partnerecosysteem, is het nu tijd voor een volgende stap om zowel klanten als partners op nieuwe manieren te ondersteunen. Keuzevrijheid en gemak voor onze partners staat daarin centraal. Distributeurs zijn al sinds vele jaren een onmisbare schakel in het ICT-landschap. Distributeurs bieden channelpartners niet alleen een breed portfolio aan producten en diensten voor eindklanten, maar ondersteunen ze ook met deskundig advies, trainingen, marketing en sales support, technische kennis en meer. Datacenterdiensten maakten tot nu echter niet of nauwelijks deel uit van het portfolio van distributeurs. Daar hebben wij nu verandering in gebracht. Samen met Copaco, een van de grootste Nederlandse distributeurs, bieden we duizenden partners in het hele land nu datacenterdiensten op maat, in combinatie met de hard- en software die zij daar al afnemen. Samen met de vooraanstaande Nederlandse cloudprovider Uniserver bieden we partners complete cloud-, SaaS- en IaaS- omgevingen.

Hiermee hebben we een compleet portfolio aan datacenteroplossingen, uiteenlopend van flexibele opties om kritieke onderdelen van de ICT-infrastructuur voor eindklanten te bouwen, onderhouden, tot complete hybrid-clouddiensten. Voor eindklanten die kiezen voor een hybride cloud oplossing of waarbij connectiviteit met een regionaal datacenter essentieel is, betekent deze stap dat zij nu toegang hebben tot aanvullende rendabele en effectieve opties om hun digitale transformatie in te zetten of te versnellen. Dat er behoefte is aan dit aanbod, blijkt wel uit het feit dat de eerste klantensuccessen al zijn geboekt.

Elkaar versterken en ondersteunen

NorthC biedt colocatie-diensten in de pure vorm, we zijn het hotel voor IT-omgevingen. We bieden stroom, koeling en fysieke beveiliging. We zorgen voor continuïteit, flexibiliteit, connectiviteit en duurzaamheid. Wat wij niet doen is in het vaarwater komen van onze partners. We versterken en ondersteunen elkaar juist. In tegenstelling tot veel andere datacenterproviders biedt NorthC geen diensten zoals bijvoorbeeld IAAS en back-up en recoverydiensten. We organiseren gezamenlijke marketingactiviteiten, workshops en andere events om zowel partners als klanten te informeren. Daarbij blijft onze focus natuurlijk sterk gericht op de regio, om de verschillende partijen daar met elkaar én met onze distributiepartners in contact te brengen. De synergie die zo ontstaat, vormt de basis voor nieuwe samenwerkingsinitiatieven en waardeproposities waar eindklanten naar op zoek zijn.

Dit succes maakt duidelijk dat het belang van regionale datacenters voor de Nederlandse economie blijft groeien. Nu bedrijven hun activiteiten weer zien groeien na de coronapandemie, neemt de vraag naar connectiviteit, datacenterfaciliteiten en ICT-diensten ‘in de buurt’ toe. Samen met onze partners en distributeurs bieden we organisaties alles dat zij nodig hebben om daarin succesvol te zijn en om een nieuwe groeifase in te luiden.

Door: Roy Lamain (foto), Channel Manager NorthC Datacenters

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!