Redactie - 06 januari 2023

CrowdStrike’s partner voorspellingen voor 2023

CrowdStrike’s partner voorspellingen voor 2023 image

Partners zullen steeds vaker samenwerken met leveranciers die een uniform beveiligingsplatform bieden, nu de budgetten kleiner worden. Organisaties zullen door de wereldwijde macro-economische verschuiving gedwongen worden de beveiligings- en IT-kosten te optimaliseren. Dit zal leiden tot een grotere vraag van klanten naar consolidatie van leveranciers, wat resulteert in een grotere verschuiving naar het gebruik van platformleveranciers die oplossingen onder één paraplu aanbieden. Partners zullen deze consolidatie aanwakkeren.

De standaardisering van een shared data schema zal versnellen onder partners. Partners (van alle soorten) zullen nauwer dan ooit samenwerken om de normalisering van gegevens te versnellen en organisaties te helpen zich te verdedigen tegen tegenstanders. In 2022 zagen we nieuwe allianties van technologiepartners ontstaan om dit resultaat te bereiken. In 2023 zullen meer partners zich bij deze initiatieven aansluiten, om het voor organisaties nog eenvoudiger en minder belastend te maken om beveiligingsgegevens te gebruiken en uit te wisselen in de wereldwijde strijd tegen cybercriminaliteit.

Het gebruik van security resources zal veranderen en partners zullen zich aanpassen. Het inkoopproces van klanten voor beveiliging verandert, en partners zullen zich samen met hen ontwikkelen om aan hun behoeften te voldoen. Klanten stappen af van traditionele inkooporders (via leveranciers van oplossingen) en kopen en consumeren diensten en producten online via verschillende marktplaatsen, waaronder online SaaS-winkels, publieke cloudmarktplaatsen en zelfs rechtstreeks bij leveranciers. Door deze verschuiving zullen partners hun oplossingen op meerdere locaties beschikbaar maken met flexibele koopopties.

Partnerships met identity providers worden steeds belangrijker. Identiteit zal in 2023 de belangrijkste bedreigingsvector zijn. Identiteitsleveranciers zullen dan ook een cruciale rol spelen bij de bescherming van gebruikersgegevens. Threat actors weten dat ze gebruik kunnen maken van het groeiende aantal werknemers op afstand om referenties te stelen en organisaties te infiltreren. Het vermogen om deze op identiteit gebaseerde aanvallen te beschermen, zal een oplossing voor identiteitsbescherming vereisen die integreert met identity providers, zodat organisaties de complexiteit van het opslaan en authenticeren van identiteiten aankunnen.

Aanbieders van managed security service providers en global system integrators zullen een cruciale rol spelen bij het aanpakken van het huidige wereldwijde tekort aan vaardigheden op het gebied van cyberbeveiliging. Volgens de (ISC)² 2022 Cybersecurity Workforce Study is er een wereldwijd tekort aan cyberbeveiligingswerkers van 3,4 miljoen mensen. Als gevolg daarvan zullen organisaties naar MSSP's en GSI's kijken om dit tekort op te vullen. Het voordeel voor organisaties die gebruik maken van MSSP's is dat zij 24/7/365 deskundige bewaking bieden zonder dat extra personeel nodig is. GSI's kunnen organisaties helpen om de complexiteit van cyberbeveiliging te beheersen en zakelijke uitdagingen op te lossen door middel van implementatiediensten.

Door: Michael Rogers, vice president of global business development, channel & alliances bij CrowdStrike

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!