10 augustus 2023

Hoe ISV’s hun transformatie kunnen versnellen en een SaaS-organisatie worden

Softwareleveranciers (ISV's) zien hun verkoop jaar na jaar gestaag groeien, terwijl anderen moeite hebben om bij te blijven. Wat maakt het verschil? Een van de belangrijkste redenen is het vermogen om software als een service (SaaS) te verkopen.

Hoe ISV’s hun transformatie kunnen versnellen en een SaaS-organisatie worden image

Daarom hebben SoftwareOne en Amazon Web Services (AWS) onlangs een nieuw programma gelanceerd voor ISV’s, het zogenoemde NextGen ISV Modernisatie Programma. Het is ontworpen om ISV's die worstelen te helpen snel over te stappen naar een SaaS-bedrijfsmodel en daarbij veel van de risico's en kosten die zo'n transformatie normaal gesproken met zich meebrengt te verminderen.

Net zoals digitale streamingdiensten traditionele kabel- en tv-aanbiedingen hebben verstoord, genieten ISV's met digitale, op de cloud gebaseerde leveringsmodellen, van grote voordelen ten opzichte van oudere B2B-softwareleveranciers. Ze vinden het veel gemakkelijker om bestaande klanten te ondersteunen, nieuwe klanten aan te trekken en hun diensten wereldwijd op te schalen. In tegenstelling hiermee moeten ISV's die geen SaaS-optie hebben veel meer tijd en energie besteden aan het ondersteunen van hun klanten.

Stel je bijvoorbeeld een factureringsapplicatie voor die moet worden bijgewerkt om te voldoen aan nieuwe overheidsregels. Voor een ISV die een SaaS-model gebruikt, is dit relatief snel te doen: nadat het bedrijf de update heeft herzien, getest en gevalideerd, hoeft het alleen maar al zijn gebruikers over te schakelen naar de nieuwe versie in de cloud. ISV's die hun software op de infrastructuur van klanten op locatie installeren, moeten echter updates een voor een uitvoeren - wat betekent dat ze elke individuele installatie moeten testen en valideren.

De meeste ISV's erkennen de voordelen van SaaS, maar de overgang er naartoe kost tijd, moeite en geld - middelen die meestal schaars zijn. Ons NextGen ISV Modernisatie Programma heeft als doel die obstakels te elimineren.

NextGen ISV in een notendop

AWS biedt in samenwerking met SoftwareOne het NextGen ISV-programma aan om productmodernisering en transformatie-ondersteuning te bieden aan softwarebedrijven. Dit strategische programma helpt bedrijven hun toekomstige bedrijfs- en productstrategieën in kaart te brengen en uit te voeren.

Samen starten de teams van SoftwareOne en AWS met een eerste beoordeling om te bepalen of een ISV in aanmerking komt voor het programma.

Vervolgens kijken we gerichter naar de specifieke ISV. Wat zijn de producten en de toegevoegde waarde ervan? Hoeveel klanten bedient het? Hoe ziet de infrastructuur eruit? Hoe worden producten ontwikkeld? Waar liggen de hiaten?

Met behulp van deze informatie organiseren we een workshop waarin we de visie en strategie behandelen om de basis te leggen voor de transformatie. Daarnaast wordt een go-to-market-strategie gecreërt voor de organisatie met het doel groei te realiseren in samenwerking met SoftwareOne en AWS.

Vanaf hier stellen we een routekaart op voor de productmodernisering. Dit zal naast de business case opzetten ook de technische details valideren. Daarnaast zit er in deze stap een AWS Well Architected Review, worden de kosten geanalyseerd en worden de toekomstige inkomsten voorspeld na de transformatie. Daarna gaan we over naar het moderniseringsproject, dat meestal inhoudt dat we microservices gebruiken om een flexibele, schaalbare en veilige applicatie te creëren die via AWS kan worden geleverd.

Ons programma biedt ISV's ook de mogelijkheid om voortdurend gebruik te maken van onze diensten en ondersteuning. Bijvoorbeeld, nadat de getransformeerde software van de ISV beschikbaar is gemaakt via de AWS Marketplace, zullen SoftwareOne en AWS ook op zoek gaan naar andere cross-sellingmogelijkheden - zoals het aanbieden van de software aan onze eigen partners en klanten.

Transformatie brengt lagere kosten, best practices en meer

Voordelen van het NextGen programma, van kwalificatie tot modernisering, zijn snel duidelijk. Een ISV waarmee we hebben samengewerkt, zag de kosten onmiddellijk met 30 procent dalen, terwijl de verkoop met 10 procent steeg. Een ander verminderde de kosten zelfs nog meer, met een daling van 51 procent.

Er zijn ook andere voordelen, doordat SoftwareOne in wezen op treedt als een uitbesteden IT-team voor de ISV, nemen we ook de last van schaarste aan menselijke capaciteiten weg.

De grootste besparing na de transformatie komt van de eliminatie van softwarelicentiekosten. Maar de ISV zal ook blijvende voordelen zien van herziene processen op basis van best practices: geautomatiseerde testen, minder softwarefouten, verbeterde beveiliging, robuuste FinOps om toekomstige kosten onder controle te houden en een moderne architectuur die verdere automatisering en personalisatie ondersteunt om de eindgebruikers van het bedrijf te helpen. Van de ISV's waarmee we tot nu toe hebben samengewerkt, hebben we er nog geen een gevonden die niet zou profiteren van ons NextGen ISV-programma.

Wil je meer weten over ons ISV programma? Neem vandaag nog contact met mij om de mogelijkheden te bespreken.

Door: Nathalie van der Hulst, Partner Business Development Manager bij SoftwareOne

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!