Witold Kepinski - 27 oktober 2023

HPE CEO: we zijn goed gepositioneerd voor duurzame, winstgevende groei

HPE zal zijn kansen benutten op het gebied van edge, hybride cloud en AI om de waarde voor aandeelhouders te versnellen. Dit meldt HPE ceo Antonio Neri in onderstaande blog.

HPE CEO:  we zijn goed gepositioneerd voor duurzame, winstgevende groei image

Vandaag komen mijn leiderschapsteam en ik samen met de financiële gemeenschap voor de Securities Analyst Meeting van HPE. Dit evenement dient als onze kans om voor investeerders en financiële analisten de relevantie van de strategie van HPE, de differentiatie van onze portefeuille, onze strategie om marktkansen te benutten, te illustreren en hoe we van plan zijn de waarde voor aandeelhouders op de korte en lange termijn te versnellen.

Terwijl ik me voorbereid op het delen van de kansen die we de komende drie jaar voor HPE zien, denk ik ook na over de afgelopen drie jaar en wat zij van HPE en ondernemingen over de hele wereld hebben geëist. In die periode is HPE getransformeerd tot een edge-to-cloud-bedrijf. We hebben geanticipeerd op de behoeften van de klant, onze ongeëvenaarde innovatie versneld en met discipline uitgevoerd. We hebben ons bedrijf gediversifieerd om ons software- en dienstenportfolio uit te breiden en nieuwe markten te kapitaliseren. En we hebben resultaten geboekt voor onze aandeelhouders.

Sinds het begin van FY21 hebben we de omzet met 13,4% 1,2 verhoogd , onze jaarlijkse niet-GAAP verwaterde nettowinst per aandeel met 1,3 met 43,5% verhoogd en 310 basispunten toegevoegd aan onze niet-GAAP brutomarge 1,3 , allemaal vergeleken met de afgelopen twaalf maanden. We hebben een totaal aandeelhoudersrendement van ruim 121% behaald, vergeleken met een rendement van 37% voor de S&P 500 over dezelfde periode 4 .

Deze sterke, consistente resultaten zouden in elke periode indrukwekkend zijn geweest, maar ik ben er bijzonder trots op dat ze na zo’n turbulente drie jaar zijn voortgekomen. Wij leverden wanneer het er het meest toe deed.

Als we vooruitkijken, zijn we goed gepositioneerd om de waarde voor onze aandeelhouders te blijven versnellen door te kapitaliseren op de groeiende markten aan de rand, in de hybride cloud en in AI. We verwachten dat onze Total Addressable Market (TAM) zal stijgen tot meer dan $340 miljard in FY26, een stijging van meer dan $100 miljard ten opzichte van het einde van FY22 5 . We zijn van plan deze groeiende TAM te benutten door de innovatie te versnellen in belangrijke markten waar HPE al een sterke positie heeft, evenals door expansie in aangrenzende markten met hoge marges.

  • Edge en Networking - Sinds ik CEO werd, hebben we zowel organisch als anorganisch bijna $6 miljard geïnvesteerd in onze HPE Aruba Networking-activiteiten. Het ligt op koers om in FY23 en daarna een jaarlijkse onderneming van meer dan $5 miljard te worden, die een duurzame omzetgroei en de hoogste winstgevendheid van onze bedrijfssegmenten zal genereren. We zijn van plan een groeiende voorsprong en TAM-netwerkmogelijkheden te benutten door marktaandeel te winnen op de campus en vestigingen, de dekking in datacenternetwerken uit te breiden en nieuwe beveiligings- en 5G-markten te betreden.

  • Hybride Cloud - Omdat we het strategische belang en de omvang van deze marktkansen onderkenden, hebben we vorige maand een nieuw Hybrid Cloud-bedrijfssegment aangekondigd, dat op 1 november 2023 van kracht zal worden. Dit nieuwe segment weerspiegelt de volwassenheid van ons aanbod en zal alle Storage- en Compute aaS-aanbiedingen, inclusief ons HPE GreenLake Private Cloud- en softwareaanbod, waardoor meer focus en efficiëntie, snellere uitvoering en een superieure, cloud-native ervaring voor alle klanten en partners mogelijk worden. We zijn van plan een hybride cloud-TAM te veroveren waarvan we verwachten dat deze tegen 2026 zal groeien tot 164 miljard dollar door een aandeel te nemen in de opslag, ons private cloud-aanbod op te schalen en uit te breiden naar software voor infrastructuurbeheer.

  • AI - AI stimuleert de volgende investeringsgolf in innovatie, resulterend in waardecreatie op de IT-markt en de wereldeconomie. HPE bevindt zich in een unieke positie om te profiteren van dit technologische keerpunt met ons end-to-end portfolio dat is ontworpen voor het volledige spectrum van zakelijke AI-workloads en gebruiksscenario's – inclusief grootschalige modelontwikkeling, training en inferentie – evenals unieke vloeistofkoeling expertise op het gebied van datacenterdiensten. Deze capaciteiten en de investeringen die we blijven doen in unieke supercomputing en AI-intellectueel eigendom positioneren ons gunstig in een TAM in deze ruimte die we met grofweg 2,4 keer zien groeien tot bijna 150 miljard dollar in 2026 .

  • Compute -- De motor die ons vermogen om deze kansen te benutten aanstuurt, is Compute, dat cashflow genereert om in ons bedrijf te investeren en kapitaalrendement aan onze aandeelhouders te leveren. De vraag naar rekenkracht omvat de repatriëring van de cloud, nieuwe edge-workloads, de behoeften van de telecomsector en serviceproviders, en de opkomende en groeiende roep om AI-inferentie. Het is een stabiele markt en we hebben er een sterke concurrentiepositie in.

  • HPE Financial Services – HPE Financial Services blijft een cruciaal concurrentievoordeel voor HPE. Dit bedrijf creëert slimmere IT-levenscyclusoplossingen voor onze klanten en partners door middel van aanbiedingen die inzichten, financiële expertise en een diepgewortelde focus op duurzame IT combineren. In de toekomst zien we een nog grotere vraag van onze klanten, omdat zij meer nadruk leggen op het vinden van manieren om hun duurzaamheidsdoelstellingen te versnellen via onze diensten en oplossingen voor de circulaire economie.

Ik heb er vertrouwen in dat we deze kansen kunnen benutten om een ​​aantal belangrijke redenen. Ten eerste ben ik optimistisch over de vraag, ook al blijven er enkele macro-economische uitdagingen bestaan. HPE is relevanter dan ooit omdat we hebben geïnnoveerd in de categorieën die nu en in de toekomst het belangrijkst zijn voor onze klanten.

Ten tweede hebben we zeer goede investeringskeuzes gemaakt om onze portefeuille te richten op een diverse groep bedrijven met een groter winstgevendheidspotentieel, en die werpen hun vruchten af.

Ten slotte hebben we een ervaren en gepassioneerd leiderschapsteam dat uitvoert met visie, gevoel van urgentie en oog voor cultuur.

Onze vooruitziende blik en innovatieve geest hebben ons altijd goed gediend en positioneren ons om het volledige voordeel te realiseren van wat ons en onze sector te wachten staat. Ik voel ongelooflijk veel opwinding voor het komende jaar en heb meer vertrouwen dan ooit in onze winnende strategie en ons winnende team.

1 Berekeningen vertegenwoordigen de groei vanaf 31 oktober 2020 tot en met de daaropvolgende twaalf maanden eindigend op 31 juli 2023.

2 In constante valuta. Een beschrijving van HPE's gebruik van niet-GAAP financiële informatie wordt gegeven aan het einde van de presentatie van de Securities Analyst Meeting 2023, die aan het einde van de bijeenkomst wordt gepost.

3 Een beschrijving van HPE's gebruik van niet-GAAP financiële informatie en afstemming van aanpassingen aan GAAP-resultaten voor voorgaande perioden zijn opgenomen aan het einde van de presentatie van de Securities Analyst Meeting 2023, die aan het einde van de bijeenkomst wordt gepost.

4 Bron: Bloomberg. Periode van 31 oktober 2020 tot en met 30 september 2023.

5 De totale adresseerbare marktkansen (TAM) van HPE omvatten de impact van de megatrends die volgens ons de IT-industrie vormgeven, inclusief aan de edge, hybride cloud en kunstmatige intelligentie. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de presentatie van de Securities Analyst Meeting 2023, die aan het einde van de bijeenkomst is geplaatst.

Deze blog bevat toekomstgerichte verklaringen die onderhevig zijn aan risico's; de resultaten kunnen aanzienlijk verschillen. Voor meer waarschuwend taalgebruik met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen kunt u onze dia's raadplegen op, of het persbericht uitgegeven in verband met, de Securities Analyst Meeting 2023, beide beschikbaar op investors.hpe.com.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!