Witold Kepinski - 29 april 2024

Wat kan circulariteit voor uw organisatie betekenen?

Circulariteit betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Geen enkel bedrijf bevindt zich in dezelfde fase als het gaat om duurzaamheid, en dit betekent dat er een reeks oplossingen nodig is om een ​​circulaire economie te omarmen. Misschien wilt u gewoon oplossingen die efficiënter zijn en uw duurzaamheidsdoelstellingen kunnen helpen verwezenlijken, of misschien heeft u momenteel niet eens duurzaamheidsdoelstellingen. Misschien zit je ergens in het midden. Waar u zich ook bevindt op uw reis, het zal waarschijnlijk uw kijk op duurzaamheid en circulariteit beïnvloeden. Dit schrijft Stefan Larsen (foto), Global Head Environmental Services bij Lenovo, in deze blog bijdrage.

Wat kan circulariteit voor uw organisatie betekenen? image

Volgens het Sustainable Agency is circulariteit – of zelfs de circulaire economie – “een economisch model dat de drie R’s volgt: Reduce, Reuse en Recycle”. Hoewel we allemaal moeten proberen ons best te doen met betrekking tot elke R, is het logisch dat de benaderingen tussen organisaties sterk zullen verschillen, wat zal leiden tot verschillende standpunten als het gaat om circulariteit zelf.

Verschillende stadia van duurzaamheid

Als u net begint na te denken over duurzaamheid binnen uw organisatie, wilt u misschien oudere, inefficiënte hardware vervangen door energiezuinige apparaten die kunnen helpen uw uitstoot te verminderen. Een dergelijke aanpak opent de deur voor een vermindering van het energieverbruik, samen met het recyclen van oudere apparatuur.

De Asset Recovery Service (ARS) van Lenovo is een goed voorbeeld van hoe uw bedrijf oudere apparatuur veilig en duurzaam kan afvoeren, met de service die is ontworpen om hergebruik, recycling en milieuvriendelijke verwijdering van afgedankte producten, onderdelen en afval te maximaliseren. Apparaten kunnen een tweede doelbewust leven leiden nadat ze uw bedrijf hebben verlaten, en diensten voor activaherstel kunnen klanten ook helpen de gegevensbeveiligingsrisico's van het beheer van de verwijdering van ongewenste IT-apparatuur te minimaliseren.

Als u al duurzaamheidsstrategieën in uw bedrijf heeft geïmplementeerd, kan de kijk op circulariteit heel anders zijn. Misschien heeft u al energiezuinige apparaten die u normaal gesproken om de zoveel jaar zou vervangen, en het kan een optie zijn om deze hardware nog een aantal jaren te behouden en te hergebruiken.

Uw technologieleverancier kan u helpen om ervoor te zorgen dat uw apparaten langer meegaan. Het is belangrijk om extra garanties en ondersteuning te overwegen als u een bedrijf runt met oudere apparatuur, omdat dit u gemoedsrust en snellere probleemoplossing kan bieden met directe toegang tot technici.

Het is onvermijdelijk dat sommige onderdelen in de loop van de tijd moeten worden vervangen, maar een uitgebreid garantie- of ondersteuningspakket kan helpen om uw tech-stack efficiënt te laten werken met minimale downtime. Dit helpt uw ​​bedrijf bij het hergebruiken en verminderen, waardoor niet alleen meer wordt bijgedragen aan de circulaire economie, maar u tegelijkertijd ook geld kunt besparen op onnodige uitgaven.

Oplossingen zoals Lenovo's Premier Support Plus bieden standaard ook Accidental Damage Protection (ADP). Of u nu deel uitmaakt van een kleine start-up, een middelgroot bedrijf of een grote multinational, ongelukken kunnen en zullen gebeuren, en ondersteuning bij accidentele schade zorgt voor extra gemoedsrust, waardoor uw apparaten langer efficiënter blijven werken.

Als u zich aan de andere kant van de schaal bevindt en duurzaamheid al in elk aspect van uw bedrijf is geïntegreerd, lijkt het misschien alsof u het laaghangende fruit hebt uitgeroeid. Maar er zijn nog steeds tal van gebieden waarop u besparingen kunt doorvoeren en de efficiëntie in uw hele bedrijf kunt verbeteren.

Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken naar verschillende modellen voor IT-eigendom. Lenovo's TruScale Device as a Service (DaaS) biedt een geweldige manier om circulariteit vanaf het allereerste begin in uw IT-levenscyclus te verankeren. TruScale levert een effectief pay-as-you-go-abonnementsmodel waarmee u uw apparatenpark kunt beheren en schalen, samen met een verantwoorde recycling van uw oude IT-middelen.

Bulkverpakkingsdiensten wanneer u nieuwe apparatuur koopt, kunnen verder helpen bij het verminderen van afval. Voordelen van bulkverpakkingsoplossingen zijn onder meer een vermindering van verpakkingsafval met minder weggegooid materiaal, lagere transportkosten, verbeterde opslag en een hoger palletgebruik.

Draag uw steentje bij voor het milieu

Momenteel is slechts 7,2% van onze wereldeconomie circulair [1], waarbij naar schatting jaarlijks 2,2 miljard ton afval in onze oceanen wordt gedumpt [2]. Wat uw benadering van duurzaamheid ook is, en hoe ver u ook bent op uw reis, het is mogelijk om de circulaire economie bij elke stap te omarmen.

Of u nu de levensduur van producten wilt verlengen door middel van reparatie en onderhoud, apparaten waar mogelijk wilt hergebruiken, of overweegt uw technologiepakket te vervangen door nieuwere, efficiëntere technologie: bedenk altijd hoe uw benadering van duurzaamheid ook van invloed kan zijn op de circulaire economie – we hebben tenslotte maar één wereld.

Door: Stefan Larsen, Global Head Environmental Services bij Lenovo

Bronnen:

[1] Het Circularity Gap-rapport

[2] De wereld telt – Feiten over milieukwesties

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!