Floris Hulshoff Pol - 14 maart 2019

Apple Worldwide Developers Conference

Apple Worldwide Developers Conference image

Apple heeft bekendgemaakt dat de jaarlijkse Worldwide Developers Conference zal plaatsvinden in het McEnery Convention Center in San Jose van 3 tot en met 7 juni. Het is alweer de dertigste verjaardag van het belangrijkste event op de kalender van Apple. Ook dit jaar komen weer de meest innovatieve en creatieve ontwikkelaars samen in San Jose. Nu er meer dan 1,4 miljard devices draaien op iOS, macOS, watchOS of tvOS geeft WWDC 2019 inzicht in de toekomst van deze platforms. Daarnaast kunnen deelnemers samenwerken met de Apple engineers achter de technologieën en frameworks waar ontwikkelaars op bouwen.

Op het podium van WWDC 2019 wordt het laatste nieuws van Apple bekendgemaakt. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan het baanbrekende werk dat ontwikkelaars verrichten om nieuwe ervaringen te creëren op het gebied van machine learning, augmented reality en gezondheid en fitness. Het programma dit jaar zit boordevol technische sessies, praktische workshops en gastsprekers om de ontwikkelaarscommunity van Apple en de nieuwe generatie appbouwers de kennis en tools te bieden waarmee ze hun ideeën kunnen realiseren.

“WWDC is voor Apple het belangrijkste event van het jaar. Hier ontmoeten duizenden creatieve en enthousiaste ontwikkelaars van over de hele wereld meer dan duizend engineers van Apple, om nieuws over onze laatste innovaties op het gebied van platforms te delen en te netwerken als community”, zegt Phil Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Onze ontwikkelaars zijn vol overgave bezig met apps die de wereld een heel nieuwe generatie aan verbluffende ervaringen zullen bieden. We kijken ernaar uit om met ze bij te praten en te ontdekken wat er komen gaat.”

Ontwikkelaars kunnen vanaf nu tot en met 20 maart om 17:00 uur (PDT) toegangskaarten aanvragen via de WWDC-website. De kaarten worden door middel van een willekeurig selectieproces uitgegeven. Iedereen die een kaart heeft aangevraagd, wordt uiterlijk 21 maart om 17:00 uur (PDT) op de hoogte gebracht van de status van de aanvraag. Ontwikkelaars en Apple liefhebbers wereldwijd kunnen de conferentie live streamen in de WWDC-app voor iPhone, iPad en Apple TV, en op de Apple Developer-website.

Studenten zijn onmisbaar in de community van Apple ontwikkelaars. Vorig jaar waren er ontwikkelaars in opleiding uit maar liefst 41 verschillende landen op WWDC. Dit jaar zijn er tot 350 WWDC-beurzen beschikbaar, waardoor studenten en leden van STEM-organisaties (Science, Technology, Engineering, Mathematics) kans maken op een gratis WWDC-toegangskaart, inclusief accommodatie. Meer informatie over het aanvragen van een beurs is te vinden op de WWDC-website.

Insight BW 27-09 tm 04-10-2023 Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!