Wouter Hoeffnagel - 15 oktober 2020

Ruim zestienhonderd ITers verwacht op DevReach

Meer dan 1.600 IT'ers nemen naar verwachting deel aan DevReach, de conferentie van Progress voor ontwikkelaars. Het bedrijf organiseert een reeks virtuele sociale activiteiten tijdens DevReach, zodat ontwikkelaars op een ontspannen manier contact met elkaar kunnen leggen. Het evenement wordt van 19 tot 23 oktober 'live' gestreamd op videostreamingplatform Twitch.

“We zijn enorm blij dat er zoveel interesse is in DevReach 2.0(20),” aldus Sara Faatz, directeur Developer Relations bij Progress. “Degenen die al aan een van de afgelopen 11 edities hebben meegedaan, weten dat deze conferentie boven alles om de community van ontwikkelaars draait. Aangezien we elkaar dit jaar niet in levenden lijve kunnen ontmoeten, hebben we zo goed mogelijk gebruik gemaakt van de huidige technologie om toch een sfeer van saamhorigheid te creëren. Deelnemers gaan onder meer 'live' code schrijven in koppels en daarnaast bieden we exclusieve virtuele sociale events met veel interactie en leuke games aan. We zien ernaar uit om alle deelnemers aan DevReach 2.0(20) te verwelkomen.”

'Live' code schrijven

Prominente IT-experts en influencers gaan samen apps bouwen met een bepaald framework — Blazor, React, Xamarin & MAUI of Angular. Ze zullen stuk voor stuk hun eigen favoriete element toevoegen en de nieuwste trends op het gebied van app-ontwikkeling bespreken met de hosts van het event: Progress 'developer advocates' Ed Charbeneau, TJ VanToll, Sam Basu en Alyssa Nicoll. Deelnemers kunnen op Twitch in real-time opmerkingen plaatsen en vragen stellen. Bovendien krijgen ze toegang tot de broncode van de app zodra deze af is.

Tijdens DevReach 2.0(20) krijgen ontwikkelaars die anderen vooruit helpen publiekelijk erkenning voor hun bijdrage aan de community. Kandidaten kunnen nu genomineerd worden op de DevReach Twitter-pagina of via DevReach@progress.com. Tijdens het afsluitende virtuele feest op 23 oktober zullen de kandidaten in de schijnwerpers worden gezet.

Sociale events en games

Geregistreerde deelnemers hebben toegang tot twee exclusieve sociale 'after-hours' VR-events (Virtual Reality). De events worden gehost in een virtuele omgeving die gemodelleerd is naar de ontmoetingsruimte op de bovenste verdieping van het Progress-kantoor in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Deelnemers hebben de gelegenheid om in contact te komen met de makers en met andere deelnemers; ook kunnen ze games spelen en prijzen winnen. Deelnemers hebben een AR/VR-headset nodig en moeten voorafgaand aan het evenement een app-pakket kunnen sideloaden.

Aanmelden voor DevReach is gratis en nog steeds mogelijk. Meer informatie over DevReach en het aanmeldingsproces is hier beschikbaar.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!