Witold Kepinski - 10 mei 2023

Dutch Digital Day verbindt en inspireert de digitale branche

Op 23 juni as zal in Amsterdam West, bij LIEF Amsterdam, één van de belangrijkste events voor de digitale branche in Nederland plaatsvinden: Dutch Digital Day.

Dutch Digital Day verbindt en inspireert de digitale branche image

Dutch Digital Day is hét event voor verslimmers, uitvinders, oplossers, talent en makers, of in andere woorden: iedereen met liefde voor digital en tech. Een event dat verbindt en inspireert, niet alleen dankzij de waanzinnige line-up, denk LJ Rich en Borre Akkersdijk, maar ook mede door het diverse publiek. Want om dit event te bezoeken hoef je geen bureau eigenaar of -medewerker te zijn, veel belangrijker is dat je nieuwsgierig bent en er voor open staat om geïnspireerd te worden door één van de sprekers én mede-bezoekers.

Mark Landman, voorzitter Dutch Digital Agencies, organisator van Dutch Digital Day: “Eén van de belangrijkste missies van DDA is het delen van kennis en het faciliteren van een netwerk. Met een event als DDD tikken we beide ambities aan. Overdag laat je je inspireren door sprekers en artiesten als LJ Rich of Chagall, en in de avond bieden we je de gelegenheid om bij te praten met concullega's en de digital savvy generatie. De grote diversiteit aan bezoekers en sprekers, maakt dit een laagdrempelig en uniek event voor digitaal lievend Nederland.”

Dutch Digital Day trapt de dag af met het DDD Talent Programma. Hierbij stelt de organisatie zo’n 100 CMD- en IT studenten in de gelegenheid om kennis te maken met de digitale branche. Uit recent onderzoek van DDA onder haar leden bleek dat de war on talent voortduurt: het aantrekken en vasthouden van talent blijft een pijnpunt. Mede hierom is het DDD Talent Programma zo’n winnende formule: een tiental digitale bureau’s geven de aanwezige studenten, door middel van case presentaties, een paneldiscussie en Q&A, een kijkje in de keuken. Voor studenten de perfecte gelegenheid om mogelijkheden voor een stageplek of toekomstige baan in deze spannende en innovatieve branche te onderzoeken.

Aansluitend volgt Dutch Digital Day. Voor de 9de keer alweer. Eén van de grote namen dit jaar is oa LJ Rich. LJ Rich is musicus, als ook BBC presentatrice van tech show BBC Click. Daarnaast staat zij regelmatig op het podium voor eigen optredens, maar ook als moderator. En in die laatste hoedanigheid zal LJ Rich die middag op het podium staan: als moderator van Dutch Digital Day ‘23.

Ook Nederland is goed vertegenwoordigd tijdens DDD. Denk bijvoorbeeld aan Chagall, een veelzijdige en bijzondere artiest die zingt, danst, programmeert en experimenteert met alles wat menselijk is. Elk optreden is een spectaculaire audiovisuele ervaring die inspireert en verbindt.

Volgens één van de meest besproken designers uit de mode-industrie van het moment, Borre Akkersdijk van textielinnovatiestudio BYBORRE, is een leven zonder textiel ondenkbaar. We omhullen ons er tenslotte 24/7 mee, want ja, ook als we slapen. Borre wil met behulp van zijn innovatiestudio de creatie van textiel innovatiever, duurzamer en transparanter maken. Hoe? Die inzichten zal hij op 23 juni met het publiek delen. Carlijn Kingma zal de aanwezigen meenemen in haar nieuwste werk The Waterworks of Money. Dit project, dat is gerealiseerd in samenwerking met Thomas Bollen van Follow the Money, laat zien waarom financiële instabiliteit, groeiende ongelijkheid en de trage verduurzaming van de economie niet los zijn te zien van de inrichting van ons geldstelsel.

Over enkele weken zal Dutch Digital Agencies de overige sprekers bekend maken.

Kaarten voor Dutch Digital Day zijn verkrijgbaar via Eventbrite.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!