Wouter Hoeffnagel - 04 augustus 2023

Claranet informeert over NIS2 tijdens Cyber Security Event

Claranet Benelux organiseert op dinsdag 31 oktober haar jaarlijkse Cyber Security Event. Het centrale thema is dit jaar 'NIS2 – nog één jaar te gaan!'.

Claranet informeert over NIS2 tijdens Cyber Security Event image

Het event is door Claranet Benelux georganiseerd in het kader van de oktober Cyber Security-maand. De IT-partner geeft organisaties die onder de nieuwe NIS2-richtlijn gaan vallen de handvatten om hun organisatie voor te bereiden en een duidelijk beeld te krijgen wat er moet gebeuren.

De informatie die Claranet tijdens het event deelt is geen zware juridische kost, maar juist een concrete behapbare lijst met de belangrijkste acties die ervoor zorgen dat je direct aan de slag kunt en een duidelijke roadmap kunt schetsen voor de eigen organisatie en collega’s.

NIS2-richtlijn

In de snel evoluerende digitale wereld is de veiligheid van onze netwerken en informatiesystemen van vitaal belang. Om deze veiligheid te waarborgen, introduceert de Europese Unie de herziene Netwerk en Informatiesystemen Directive 2022/0383 (NIS2). De nieuwe richtlijn brengt belangrijke wijzigingen met zich mee ten opzichte van de oorspronkelijke NIS-richtlijn en legt de nadruk op het versterken van de digitale veiligheid in Europa. NIS2 wordt in oktober 2024 van kracht en er is dus nog 12 maanden te gaan om te zorgen dat de betrokken organisaties voorbereid zijn.

Henk Liebeek, Product Manager van Claranet Benelux, is ook dit jaar dagvoorzitter van het Cyber Security Event. Liebeek geeft aan dat de NIS2 is eigenlijk het beste beschouwd kan worden als een stok achter de deur. ”Het gaat primair niet om de richtlijn of de gevolgen ervan. We moeten namelijk ook zonder deze stok zorgen dat we met z’n allen weerbaarder zijn en je zo goed mogelijk voorbereid bent als je het slachtoffer dreigt te worden van de cybercriminelen. Daar kunnen we de NIS2-richtlijn dan weer wel goed voor gebruiken; het is niet alleen een formele taaie juridische tekst, maar kan ook uitstekend als leidraad dienen voor een te volgen Cyber Security Strategie", aldus Liebeek.

Sprekers

  • Petra Oldengarm, directeur van Cyberveilig Nederland
  • Tim Geschwindt, Senior Associate S-RM - Cyber Incident Response divisie in Nederland.
  • Overige sprekers worden binnenkort bekend gemaakt

Datum en tijd

Dinsdag 31 oktober van 13:00 tot 17:00 uur

Locatie

Valk Exclusief Eindhoven-Best
Eindhovenseweg - Zuid 144
5683 PX Best

Aanmelden is mogelijk op de website van Claranet, waar ook meer informatie over event te vinden is.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!