Witold Kepinski - 03 september 2023

Fujitsu Lunch & Learn: The power of HPC and Quantum Computing

Fujitsu Nederland organiseert het evenement Lunch & Learn: The Power of HPC and Quantum Computing 3 Oktober 2023 van 10.30 uur tot 14:00 uur.

Fujitsu Lunch & Learn: The power of HPC and Quantum Computing image

Lunch & Learn: The power of HPC and Quantum Computing

3 oktober van 10.30 uur tot 14.00 uur

We staan ​​aan de vooravond van een nieuw computertijdperk. HPC en Quantum Computing zijn niet langer alleen buzz woorden, maar zijn nu realiteit. Dit is een goed moment om een ​​stap terug te doen en te kijken waar we ons bevinden.

We verwelkomen je graag bij onze Lunch & Learn: The power of HPC and Quantum Computing op dinsdag 3 oktober. Tijdens inspirerende sessies gaan we samen dieper in op wat HPC kan betekenen voor de wereld en welke impact Quantum Computing heeft op de digitale transformatie en de samenleving.

Sprekers op het programma:

Prof.dr.ir. Kees Vuik, TU Delft:

Hoe kan High Performance Computing bijdragen aan een betere wereld?

Ontdek wat TU Delft en Fujitsu samen doen om de wereld te verbeteren tijdens de sessie van Kees Vuik, Scientific Director of Delft High Performance Computing Centre, over High Performance Computing. TU Delft heeft een eigen Delft High-Performance Computing Centre gerealiseerd, genaamd ‘DelftBlue’. Deze supercomputerbehoort tot de 500 snelste computers ter wereld, vult bestaande- en cloud based voorzieningen aan en biedt wetenschappers en studenten daardoor meer flexibiliteit in hun onderzoek. Fujitsu heeft de High Performance Computing-oplossing voor ‘DelftBlue’ geleverd en treedt op als systeemintegrator.

Prof.dr. Erik Beulen, University of Manchester & Tilburg University:

Wat zal de impact zijn van Quantum Computing op digitale transformaties en de samenleving?

Innovaties zoals Quantum Computing gaan de digitale transformatie stimuleren, maar de tijdlijnen zijn onduidelijk. Al meer dan een decennium zijn organisaties begonnen met experimenteren en onderzoeken hoe Quantum Computing kan worden opgeschaald. Wat zijn goede use cases en hoe kan Quantum Computing in de strategie worden geïntegreerd?

Nieuwe technologieën brengen ook maatschappelijke vragen met zich mee – beleidsmakers denken daar veel over na.

Arie Kraan, Fujitsu:

Welke praktische toepassingen zien we met HPC en Quantum inspired oplossingen?

Hoe mooi is het om fundamenteel onderzoek van universiteiten te mengen met de practische ervaring van hogescholen. Fujitsu kan als technologiepartner die verbindende rol vervullen. Ter inspiratie zal Arie een aantal voorbeelden tonen van klant projecten waar Quantum technieken al praktisch toepasbaar zijn. Daarnaast wordt er een sneak preview gegeven van ontwikkelingen op het gebied van het minimaliseren van de CO2 footprint die bij HPC en Quantum toe te passen zijn.

Registreer je voor de sessies

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!