Witold Kepinski - 11 september 2023

Live Security Sessie: Van NEN7510 & BIO naar NIS2, wat moeten we ermee?

Het beschermen van informatie is een uitdaging voor organisaties, maar essentieel voor hun voortbestaan. AVG, BIO, NEN7510 bieden allemaal richtlijnen om informatie te beschermen. Daar komt NIS2 bij. Maar wat zijn dan de grootste verschillen en hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie of instelling klaar is voor de komende NIS2-wetgeving? Dit wordt op donderdag 5 oktober besproken tijdens de Live Security Sessie: 'Van NEN7510 & BIO naar NIS2, wat moeten we ermee?' in het kantoor van Microsoft Nederland in samenwerking met Insight. U bent van harte welkom op deze gratis toegankelijke sessie.

Live Security Sessie: Van NEN7510 & BIO naar NIS2, wat moeten we ermee? image

Een sessie voor de gezondheidszorg en overheidssector

In de zorgsector Kennen we de NEN7510-certificering. Deze geeft richtlijnen voor het bepalen, instellen en handhaven van maatregelen die zorginstellingen en andere beheerders van persoonlijke gezondheidsinformatie moeten treffen ter beveiliging van de informatievoorziening. Dit is van groot belang vanwege de regelmatige uitwisseling van medische- en patiëntgegevens.

BIO is een gemeenschappelijk normenkader, gebaseerd op de internationale norm ISO 27001/2 voor de beveiliging van de informatie(systemen) van de overheid. BIO levert richtlijnen in de informatie-uitwisseling tussen het Rijk en alle bestuurslagen om hen te helpen hun informatieveiligheid te waarborgen.

Daarnaast heeft de EU de Europese Network and Information Systems (NIS2)-richtlijn aangenomen die voor oktober 2024 omgezet moeten worden in nationale wetgeving. De NIS2 is de herziene en verbeterde richtlijn van de NIS1 en zal van toepassing zijn op tal van organisaties en sectoren. Dus ook voor overheidsinstellingen en zorgorganisaties.

We nodigen u uit om samen met experts en gelijkgestemden de veranderingen te bespreken en meer te weten te komen over wat NIS2 gaat betekenen voor uw organisatie.

De sessie wordt gehost door Julie van Loef (Security Go-To-Market Manager bij Microsoft) en Dirk de Goede (Security Specialist bij Insight).

Wij nodigen u graag uit op 5 oktober tussen 10.00 – 12.00 uur op het hoofdkantoor van Microsoft. Na afloop van het programma heeft u de gelegenheid om te netwerken met gelijkgestemden en kennis en ervaringen uit te wisselen tijdens de aansluitende lunch.

Wilt u meer weten: https://nl.insight.com/nl_NL/content-and-resources/events/insight-nis2-richtlijn-event-5-oktober-2023.html

Wilt u direct registreren, dat kan hier: https://nl.insight.com/nl_NL/content-and-resources/events/insight-nis2-richtlijn-event-5-oktober-2023.html#register

Datum: Donderdag 5 oktober

Live event

Tijdstip: 10:00 tot 12:00 met aansluitend een lunch

Locatie: Microsoft - Schiphol

Evert van de Beekstraat 354, 1118 CZ Schiphol

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!