Witold Kepinski - 02 oktober 2023

Green Data Center Conference & Fiber Vakdag

De Green Data Center Conference en Fiber Vakdag worden dit jaar op dezelfde locatie gehouden. Op woensdag 11 oktober komen de datacenter- en glasvezelsector samen in de Jaarbeurs in Utrecht voor beide events onder de noemer: 2 events, 1 locatie, 1 ticket.

Green Data Center Conference & Fiber Vakdag image

Al jaren zijn de Green Data Center Conference (Dutch Data Center Association) en de Fiber Vakdag (Fiber Carrier Association) dé toonaangevende evenementen binnen de digitale sector. Deze twee events werden voorgaande jaren los van elkaar georganiseerd. Maar dit jaar vinden de Green Data Center Conference en de Fiber Vakdag tegelijkertijd plaats op één locatie: de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht.

Een bomvol programma

In de ochtend starten beide events met een gezamenlijk plenair ochtendprogramma. Zo opent Dr. ir. Martien Visser, manager Corporate Strategy bij de Gasunie en professor aan de Hanzehogeschool de conferentie. Tijdens de conferentie zal hij ons vertellen over zijn visie op de huidige energiemarkt. Daaropvolgend geeft Rudolf van der Berg, partner bij Stratix een keynote sessie over de groei en uitdagingen van de digitale infrastructuur van Nederland.

Het plenaire onderdeel sluit af met een tweegesprek tussen Queeny Rajkowski, Tweede Kamerlid voor de VVD en actief in de commissie Digitale Zaken en Kees Verhoeven, oud-Tweede Kamerlid voor D66. Ze gaan in gesprek over de race tegen de klok: Digitalisering. Hoe houden we de kloof klein (Digitale geletterdheid, Onderwijs, Internationaal, Innovatie) en hoe vinden zij dat het onderwerp digitalisering geborgd is binnen de politiek?

In de middag hebben zowel de Green Data Conference als de Fiber Vakdag een eigen programma met break-out sessies. Op deze manier heeft iedere bezoeker een nog ruimere keuze om zijn of haar kennis over datacenters en glasvezel te verbreden. Beide conferenties delen een gezamenlijke beursvloer, zodat de synergie tussen de datacenter- en glasvelsector wordt versterkt.

Synergie versterken

Stijn Grove, managing director van de Dutch Data Center Association, blikt alvast vooruit op de conferentie: “Duurzaamheid staat al jaren bij datacenters hoog op de agenda. Zo koopt 99% van alle colocatie-datacenters in Nederland groene stroom in en zorgt bijna veertig procent ervoor dat hun restwarmte wordt gebruikt om kantoren te verwarmen. Bij de Green Data Center Conference komt iedereen samen om kennis uit te wisselen op dit gebied. En door de combinatie met de Fiber Vakdag, kunnen alle partijen nog gemakkelijker met elkaar in contact komen.”

Ook Andrew van der Haar, managing director van de Fiber Carrier Association, is enthousiast. “De Fiber Vakdag is een begrip binnen de glasvezelsector. Elk jaar zorgen we ervoor dat allerlei stakeholders, van carriers tot aan lokale overheden elkaar ontmoeten. Door de Fiber Vakdag en de Green Data Center Conference nu op één locatie te houden, kunnen we de synergie tussen beide sectoren nog meer versterken.”

Bestel jouw tickets nu

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de Green Data Center Conference & Fiber Vakdag. Klik hier om jouw ticket(s) te bestellen en verruim jouw kennis en netwerk op woensdag 11 oktober.

Over de Green Data Center Conference

De Green Data Center Conference is de jaarlijkse bijeenkomst van datacenters en

haar stakeholders omtrent duurzaamheid en efficiëntie binnen de datacenterbranche. Vorig jaar kwamen meer dan 400 stakeholders samen om te praten over verduurzaming van de datacenter sector en de inzet van datathermie.

Over de Fiber Vakdag

De Fiber Carrier Association organiseert jaarlijks de Fiber Vakdag. Tijdens de Fiber Vakdag komen alle belangrijke partijen uit de glasvezelsector samen voor de laatste trends en ontwikkelingen.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!