Witold Kepinski - 27 maart 2024

Apple Worldwide Developers Conference start 10 juni 2024

Apple heeft bekendgemaakt dat de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) dit jaar van 10 t/m 14 juni online plaatsvindt. Daarnaast krijgen ontwikkelaars en studenten de kans om op de eerste dag een speciaal event op Apple Park bij te wonen.

Apple Worldwide Developers Conference start 10 juni 2024 image

Alle ontwikkelaars hebben gratis toegang tot WWDC24, waar de nieuwste features van iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS en visionOS worden gepresenteerd. In het kader van het streven van Apple om ontwikkelaars zo goed mogelijk te ondersteunen bij het maken van innovatieve apps en games, krijgen ze bij dit event de unieke kans om rechtstreeks met de experts van Apple van gedachten te wisselen. Daarnaast krijgen ze een inkijkje in de nieuwste tools, frameworks en features.

“We kijken er enorm naar uit om bij te praten met ontwikkelaars uit de hele wereld tijdens deze week boordevol technologie”, aldus Susan Prescott, Vice President of Worldwide Developer Relations bij Apple. “Tijdens WWDC bruist het van de nieuwe ideeën en krijgen ontwikkelaars te horen welke nieuwe tools en middelen er voorhanden zijn om nóg mooiere dingen te maken.”

Via de keynote komen ontwikkelaars en studenten van alles te weten over de nieuwste Apple software en technologie. Ze kunnen WWDC24 bovendien de hele week volgen via de Apple Developer-app, de website en YouTube. Er staan tal van videosessies op het programma en er is volop gelegenheid om te netwerken: deelnemers kunnen niet alleen praten met ontwerpers en engineers van Apple, maar ook met collega-ontwikkelaars van overal ter wereld.

Op 10 juni is er een speciaal event op Apple Park. Ontwikkelaars kunnen dan de keynote bijwonen, kennismaken met medewerkers van Apple en aan allerlei speciale activiteiten meedoen. Het aantal plaatsen is beperkt. Kijk op de Apple Developer-website of in de app hoe je je kunt aanmelden.

Apple steunt de nieuwe generatie ontwikkelaars via de Swift Student Challenge, een van de vele Apple programma’s die tot doel heeft de volgende generatie ontwikkelaars, makers en ondernemers een duwtje in de rug te geven. Op 28 maart krijgen de kandidaten van dit jaar de uitslag. Winnaars mogen een aanvraag doen om het speciale event op Apple Park bij te wonen. De zogenoemde Fifty Distinguished Winners worden vanwege de kwaliteit van hun inzending uitgenodigd voor een speciaal programma van drie dagen in Cupertino.

In aanloop naar WWDC24 maakt Apple nieuwe informatie over deze conferentie bekend in de Apple Developer-app en op de Apple Developer-website.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!