Redactie - 14 april 2016

Business transformatie voor IT leveranciers: een reality check

Business transformatie voor IT leveranciers: een reality check image

Als directeur van DINL is Michiel Steltman het gezicht van de Nederlandse Digitale Infrastructuur en behartigt hij de belangen van die sector bij overheid en de politiek. Michiel zegt:” De digitale transformatie is in volle gang. De boodschap dat ook IT bedrijven er voor moeten waken niet het volgende slachtoffer te worden van de digitale revolutie, is inmiddels wel zo’n beetje het goeroe stadium voorbij. De meeste Resellers, Distributors, Vars en Integrators hebben de term “Cloud” wel aan hun portfolio toegevoegd. Toch blijft bij velen het succes van de omslag uit. Hun business van hard- en software en projecten groeit lang niet zo hard meer als voorheen en de omzet van de nieuwe Cloud proposities is nog marginaal. Trouwe klanten brengen ineens hun business naar onbekende nieuw- komers, meestal hosters en MSP’s, die wel met dubbele cijfers groeien.

“Nu het Cloud model mainstream wordt komt het er blijkbaar pas echt op aan. Wat zijn de echte succesfactoren om mee te kunnen blijven groeien? Vaak wordt de oorzaak van tegenvallende groei bij Sales gelegd. De meest gestelde vraag momenteel is dan ook hoe sales kan worden opgeleid tot Cloud sales of tot trusted advisor. Maar dat is een aanpak die, als die geïsoleerd wordt ingezet, niet werkt”’ zegt Michiel.

“De kern van de zaak: nieuwe as-a-Service business modellen hebben impact op de hele organisatie.

Service providers en hosting bedrijven hebben dat model in hun DNA. Ze zijn “born in the cloud”. Dat verschil ziet de klant. Als leverancier van Cloud diensten verkoop je wat je bent, en niet wat je hebt. De grote vraag is dan ook hoe je er voor zorgt dat de klant je als een trusted dienstverlener gaat zien. En hoe je als projecten- en solutions bedrijf die verandering moet aanpakken. En of je wel genoeg doet om die omslag snel te laten verlopen. En meer van die vragen.

Dutch IT-channel Academy biedt toegang tot de kennis en kunde om die verandering in gang te zetten. Als trainer bij de Academy help ik deelnemers bij het ontwikkelen die veranderstrategie. En met resultaat! Ik heb al vele bedrijven bijgestaan in hun transformatie en daar zijn “best in class” as-a-service bedrijven uit ontstaan!

Mijn aanpak? Geen academische uiteenzettingen, goeroe speak of uittreksels uit whitepapers, maar praktijkcases, first-hand info uit de markt, makkelijk te hanteren en relevante business tools, kennis en kunde over security, privacy, compliance, en meer.

“Ik ben een optimistisch mens. Er liggen grote kansen voor IT bedrijven die de echte stappen durven te zetten. Ik hoop ze te zien in mijn masterclass of , bij een in-company training!”

Michiel Steltman, Als founding partner van The Next Cloud is het zijn passie om bedrijven in de IT sector een boost te geven zodat Nederland een koploper blijft op gebied van managed services, hosting en cloud. Als business coach en executive adviseur helpt hij bedrijven hun business modellen te innoveren en hun performance te verbeteren. Als directeur van DINL is Michiel het gezicht van de Nederlandse Digitale Infrastructuur en behartigt hij de belangen van die sector bij overheid en de politiek.

Meer informatie over Dutch IT Academy  www.dutchitacademy.nl

Door: redactie 

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!