Redactie - 06 december 2017

LeaseWeb: ‘Wij bieden MSP’s en ISV’s een uitgelezen kans!’

LeaseWeb bestaat dit jaar twintig jaar. Het bedrijf evolueerde daarin van een Nederlandse aanbieder van ‘reliable hosting’ tot een wereldwijd opererende cloud-infrastructuurprovider met vestigingen in Duitsland, de VS en Azië. Nog dit jaar opende het nieuwe vestigingen in Londen en Sydney. “Dus we zijn een Nederlands bedrijf dat in antwoord op de klantvraag zijn diensten succesvol exporteert naar het buitenland”, zegt Arno Witvliet, Chief Sales Officer bij LeaseWeb.

Wij willen dé trusted businesspartner zijn voor internet- en IT-bedrijven wat betreft het leveren van cloudinfrastructuur en de advisering daaromheen, omschrijft Witvliet de missie van zijn bedrijf. Wat LeaseWebs klanten betreft moeten we daarbij bijvoorbeeld denken aan internetbedrijven, ‘internetborn’ SaaS-leveranciers, en in toenemende mate ook aan managed service providers (MSP’s) en aan softwareleveranciers die van het traditionele licentiemodel naar een cloud-businessmodel migreren. LeaseWeb is ondertussen bijna 500 man groot en biedt haar diensten aan vanuit 18 datacenters, met elkaar verbonden via een uitgebreid breedband netwerk dat men zelf beheert.

Internationaal profiel

De kracht van de digitale wereld waarin we leven met data intelligentie als leidend voorwerp vraagt steeds meer van IT-infrastuctuur. Alle bedrijven in alle sectoren worden geconfronteerd met de vraag hoe om te gaan met de volgende digitale mogelijkheden en bedreigingen. De benodigde IT- en cloud-infrastructuur hiervoor groeit met 20 tot 30 procent per jaar, afhankelijk van regio en sector, en dat is veel meer dan de gemiddelde economische groei. Dat komt vooral doordat er ook een flinke verschuiving plaatsvindt van investeringen in traditionele on-premise infrastructuren naar on demand clouddiensten en dan met name naar public clouds van bedrijven als AWS, Microsoft, Google en Alibaba.”

Vraag naar hybride

Echter: die ‘one size fits all’-benadering blijkt in de praktijk voor heel veel klanten niet te passen, constateert Witvliet. “Dat komt omdat de onderliggende infrastructuurvraag heel divers is. Public cloud-providers bieden een model waarin je heel flexibel kunt op- en afschalen. Maar het is natuurlijk wel een model gebaseerd op gemeenschappelijke capaciteit, waarbij de compute power door verschillende gebruikers wordt gedeeld en niet dedicated is toegewezen aan jou, terwijl je workloads dat wellicht wel nodig vereisen.”

LeaseWeb merkt dan ook dat klanten in toenemende mate vragen om een hybride oplossing die bestaat uit meerdere platformen met meerdere technische specificaties voor de verschillende workloads die ze hebben. “En dat is precies wat wij heel goed kunnen”, zegt Witvliet. Wij hebben niet alleen platformen waarbij klanten dedicated servers kunnen bestellen die wij voor ze managen en waarvoor wij de investering doen, maar wij leveren ook verschillende private cloud-platformen die we desgewenst in combinatie met diverse publieke cloudoplossingen aanbieden. De private cloud oplossingen van LeaseWeb zijn gebaseerd op leidende technologie zoals die van VMware en Microsoft, maar ook eventueel op open source – in ons geval CloudStack.”

Kans!

LeaseWeb positioneert zich dus als die ene aanbieder waarbij je al die verschillende smaken, al die verschillende technologieprofielen bij één dienstverlener, beschikkend over één wereldwijd opererende supportorganisatie, kunt onderbrengen. Die propositie is voor MSP’s en ISV’s, zo stelt Witvliet, een uitgelezen kans. Want met die toenemende veranderende vraag naar meer hybride oplossingen, komen ook zij voor de vraag te staan: gaan wij zelf al die noodzakelijke nieuwe investeringen in infrastructuur doen, of gaan we op zoek naar een partij die dat al voor ons gedaan hééft, en waarbij wij in een volledig flexibel model van op- en afschalen, op basis van maandelijkse facturatie, precies die technologieplatformen kunnen afnemen, die wij nodig hebben. “Om díe partner te zijn voor díe groep van IT-dienstverleners, daarvoor is LeaseWeb perfect gepositioneerd. Want wij bieden hen de kans een hybride cloud-infrastructuur te leveren tegen een prijs/prestatie punt dat significant beter uitpakt dan wanneer ze zelf alles in huis zouden halen of houden. Wij hebben intussen businesscases gezien waarin klanten van ons tussen de 20 en 50 procent hebben bespaard op hun infrastructuurkosten. Daarnaast hanteren wij altijd korte lijnen, waardoor we samen snel kunnen beslissen zodat de eindklant de beste dienstverlening krijgt. Partnership is bij ons meer dan alleen een vorm van samenwerking, het is samen succesvol zijn en groeien.”

Azure Stack

LeaseWeb is daarbij een bedrijf dat continu innoveert en voortdurend zoekt naar mogelijkheden om zijn aanbod nog beter te laten aansluiten bij een vraag die ook weer steeds verandert. Recent voorbeeld van een nieuwe dienst die in de maak is omdat LeaseWeb-klanten daar behoefte aan hebben, is Azure Stack. Azure Stack is in eerste instantie een manier waarop Azure public cloud-technologie in een private cloud-vorm ingezet kan worden. “De kracht van Azure automation in een private cloud dus”, zegt Witvliet. “Maar wat ons aanbod uniek maakt, is dat wij Azure Stack gaan aanbieden in combinatie met andere cloud- en hostingdiensten. Geleverd vanuit Amsterdam door een bedrijf dat onder Europees recht valt. En dat is bijvoorbeeld heel interessant voor IT-dienstverleners die klantsegmenten bedienen waarvoor het belangrijk is dat de data niet onder Amerikaanse jurisdictie vallen. Of die willen dat sommige data niet op een publieke cloud staat, maar op een private cloud, waarbij hun data volledig geïsoleerd is van die van andere klanten.”

Azure Stack is een dienst die nu nog bij LeaseWeb in het bèta-stadium verkeert, maar Witvliet verwacht dat zijn bedrijf de dienst snel als professioneel product aan zijn portfolio zal kunnen toevoegen. En, zo wil hij tot slot nog kwijt: “Zelf investeren in Azure Stack is kostbaar, want je moet speciale gecertificeerde hardware aanschaffen van leveranciers als Dell of HPE. Terwijl wij het transformeren tot een gestandaardiseerde dienst, die je flexibel kunt afnemen zonder dat je zelf die investering hoeft te doen. En we managen het nog voor je ook!”

Door: Dick Schievels

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!