Redactie - 10 juli 2019

MMD verfrist portfolio met toekomstvaste producten

MMD verfrist portfolio met toekomstvaste producten image

MMD Monitors & Displays (MMD) kan terugblikken op een succesvolle editie van ISE, 's werelds grootste evenement voor AV- en systeemintegratieprofessionals, waar het bedrijf was vertegenwoordigd met een reeks aan innovatieve producten. 2019 belooft dan ook een goed jaar te worden, verwachten Sales Manager Roy van Weert en Manfred Verberne, Channel manager B2B & Tenders.

Tijdens ISE 2019, gehouden in februari, gaf MMD, een dochterbedrijf van de Chinese multinational TPV Technology en dat sinds 2005 Philips-monitoren in licentie produceert, acte de présence met een breed pallet aan innovatieve oplossingen die de basis moeten gaan leggen voor een succesvol 2019.

Binnen vier dagen toonde MMD displays voor de meest uiteenlopende toepassingen voor diverse sectoren, van touch panels in het entry- en premiumsegment tot aan hoogwaardige 4K LED-panels van 220 inch. De tijd is er rijp voor, zegt Van Weert. “In algemene zin is het investeringsklimaat sterk verbeterd en zien we een toenemende vraag naar hoogwaardige producten. Om aan die verwachtingen te voldoen, moet je een volwassen line-up presenteren.”

Vier trends
Met die volwassen line-up zit het wel goed. MMD wist tijdens ISE 2019 hoge ogen te gooien met oplossingen die drie trends verraden: groter, duurzaam en connected.

Zo was daar de introductie van een display met een grootte van niet minder dan 49 inch. Het nieuwe topmodel van MMD, de Philips 499P9H Brilliance 32:9 SuperWide, was duidelijk één van de showstoppers op de beursvloer, claimt Van Weert. “Dit model moet de vervanger worden van 2 x 27 inch. We kunnen zeggen dat de ontvangst ervan heel erg goed is geweest en reacties waren overwegend positief.” Hoewel het formaat volgens Van Weert voorlopig niet de standaard zal worden, is de trend van grotere displays duidelijk zichtbaar.

“Ik zie die ontwikkeling ook”, vult Verberne aan. “De grootste vraag vanuit de zakelijke markt is geënt op 24 inch of groter. Voorheen was dat nog 21,5 inch en daarvoor kwam je zelfs 2 x 19 inch vaak tegen, dat was lang geleden al heel wat. Toen kwam dus 24 inch en dat formaat werd al heel snel geaccepteerd terwijl men in eerste instantie dacht: “24 inch, dat gaat er nooit komen”. De trend naar grotere formaten en ook hogere resoluties gaat zeker doorzetten.”

Van Weert: “Het landschap is qua merken vrij beperkt en dan is het prettig wanneer je de eerste bent. In het najaar komen we trouwens met een tweede variant: een monitor van 43 inch als vervanger van de 2 x 24 16:10 monitoren. Dit type wordt vooral gebruikt in grootzakelijke bedrijven en ook in ziekenhuisomgevingen kom je ze vaak tegen. Voor eindgebruikers die 49 inch een maatje te groot vinden, is 43 inch zeker een uitkomst. Bovendien komt deze variant met alle features die ook op de 49 inch-variant zijn te vinden zoals USB-C docking, een ingebouwde KVM-switch en een Windows Hello-camera.”

Groen, groener, groenst
MMD focust zich steeds meer op het verbeteren van de prestaties van Philips-beeldschermen en tegelijkertijd op een zo laag mogelijke milieubelasting. MMD biedt met zijn B7-serie en P7-serie al een reeks aan displays die zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en zijn uitgerust met een breed scala aan innovatieve functies om de impact op het milieu te verminderen.

Het thema duurzaamheid wordt breed gedragen binnen de sector, ziet Van Weert. “Groen is een enorm belangrijk thema en we zijn met corporate end-users aan het bekijken hoe we dit zo snel mogelijk kunnen uitrollen. De cijfers qua besparing zijn sowieso indrukwekkend.

Tijdens ISE 2019 presenteerde MMD de nieuwste groene loot aan de stam: de Philips 241B7QGJEB, een 24-inch LCD-computer die specifiek is ontworpen om de minste impact op het milieu te hebben. Het display heeft een nieuw, energiezuinig design met een efficiënte stroomvoorziening voor een hogere energieklasse en betere prestaties. 

Verberne: “Eindklanten stellen hier steeds vaker vragen over: zij willen groen zien. Als je dan met een dergelijke oplossing kan komen die ook nog eens een heel laag energieverbruik kan realiseren, dan trekt dat mensen over de streep. Wij dagen ook iedereen uit om hier gezamenlijk de focus op te leggen.”

De groene monitor heeft tractie in met name het overheidssegment en de corporate markt, ziet Van Weert. “We hebben bijvoorbeeld een klant die geheel overstapt op groene monitoren. Dan praten we over een organisatie met zo’n 11.000 werkplekken. Kostenbesparingen, verantwoord inkopen en een goed MVO-verhaal gaan steeds meer hand in hand. Bij de centrale overheid hebben we onze groene oplossingen kunnen presenteren en dat sloeg direct aan. Groene investeringen verdienen zichzelf op termijn gewoon terug. We zien steeds vaker dat bij de aanschaf van dit soort producten budgettair capaciteit wordt gecreëerd. Daardoor kan het een wezenlijk onderdeel worden binnen de inkoopstrategie van de Rijksoverheid.”

MMD claimt voorloper te zijn op het gebied van verduurzaming. “Onze groene B7-monitor heeft elementen met betrekking tot het laagste stroomverbruik. Ik noem de dynamische stroombesparing die je realiseert via power sensortechnologie en het feit dat 85 procent van het gebruikte plastic en 100 procent van onze verpakkingen gerecycled is. Geen andere fabrikant kan deze combinatie aanbieden, stelt Van Weert. In juni gaat MMD van de B7 een 27 inch QHD-variant uitbrengen. Dit model wordt momenteel al verscheept.

Het gemak van USB-C
Een ander belangrijk thema dat de markt de komende jaren zal bepalen is USB-C docking. Verberne: “USB-C docking, dat is een aandachtsgebied. Het is de ultieme oplossing voor klanten die met laptops werken. Dat zien we steeds meer: een shift naar laptops met USB-C, een oplossing waarbij ze niet meer allerlei randapparatuur op het bureau hebben slingeren.

“Wij hebben veel en uitgebreide oplossingen die dit ondervangen. Eén kabeltje tussen laptop en monitor en alle informatie gaat over die ene kabel in de monitor. Er zijn klanten die hier heel gecharmeerd van zijn want voorheen had je een laptop met een docking station erbij waardoor je een lock-in situatie had. Dat is met USB-C verleden tijd.”

Naast de milieuvriendelijke Philips 241B7QGJEB toonde MMD tijdens ISE 2019 tevens de Philips 329P9H, een oplossing die is ontworpen om de productiviteit van moderne multitasking-professionals te verhogen. Dit Philips-scherm heeft een ingebouwd USB 3.1 type-C-basisstation met stroomvoorziening. Met de slanke, omkeerbare USB-C-aansluiting kan de gebruiker gemakkelijk docken met één kabel. De gebruiker kan randapparatuur zoals toetsenbord, muis en RJ-45-ethernetkabel op het basisstation van de monitor aansluiten. 

Touch voor elk type gebruiker
Een andere belangrijke toevoeging aan het portfolio is de touch screen monitor Philips 222B9T. Dit type monitor beschikt over technologieën zoals SmoothTouch voor een natuurlijke, vloeiende touchrespons en een geprojecteerde capacitieve 10-punts touch technologie voor soepele responsiviteit. Verder is deze monitor uitgerust met LowBlue-modus voor oogvriendelijk gebruik.

“Met onze touch monitor line up zullen we een volledig scala aan producten bieden met de kwaliteit die men van ons gewend is, echter specifiek gericht op de touch-markt. Onze touch monitoren zijn ontwikkeld voor elk type gebruiker zoals POS-opstelling, routering, industriële omgevingen en educatieve omgevingen. Voor het einde van kwartaal 4 zullen we onze volledige line up beschikbaar hebben.

Auteur: Maarten van Vliet

Cloudian BW - week 11/12-2023 NTT BW start 31-5 TM 14-6
Nutanix BW/BN 30-05 tm 15-06-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!