Redactie - 23 april 2020

De markt vraagt meer controle over SD-WAN, Security en Cloud

SD-WAN en cloud hebben grote voordelen voor de klant, maar het management en de beveiliging van hybride infrastructuren worden er niet eenvoudiger op. Voor partners die nieuwe diensten willen ontwikkelen biedt dit grote kansen.

Volgens Tom Hollanders, Channel Account Manager Noord-Europa bij Infoblox, wordt de infrastructuur van moderne organisaties – gebaseerd op SD-WAN, met de bijbehorende noodzakelijke beveiliging en de applicaties – steeds vaker als service afgenomen via een Cloud Management Platform. “Steeds meer organisaties in de Benelux werken inmiddels vanuit een Cloud First strategie.”

Gartner omschreef de combinatie SD-WAN en Security-services eerder al als SASE (Secure Access Service Edge – spreek uit als sassy). De combinatie is cruciaal, meent Hollanders: “Klanten brengen nieuwe toepassingen bij voorkeur via de cloud uit, maar bestaande applicaties blijven voorlopig nog in een (NextGen) datacenter draaien, waardoor een hybride infrastructuur de standaard wordt.” Dat leidt tot complexe situaties, met specifieke uitdagingen op securitygebied die vragen om nieuwe en intelligente oplossingen.

Organisaties met een hybride IT-infrastructuur en meerdere vestigingen zijn dringend op zoek naar nieuwe manieren om hun transformerende organisatie beter te managen en te beveiligen. “Het koppelen van de vele verschillende beveiligingsoplossingen die nu al worden gebruikt, heeft daarbij hoge prioriteit bij vrijwel al onze klanten”, constateert Hollanders. Infoblox biedt zowel de eerste DNS-gebaseerde beveiligingsoplossing (BloxOne Threat Defense), als integratie met meer dan 80 security vendors via de Infoblox Ecosystem Exchange voor de uitwisseling van relevante netwerk- en threat data. De combinatie geeft inzicht in het gehele netwerk - lokaal, in het datacenter en in de cloud - waardoor zonder grote nieuwe investeringen veel beter gebruik wordt gemaakt van bestaande security tools en applicaties.

Daarnaast zoeken vooral organisaties met meerdere vestigingen naar oplossingen om de IT-infrastructuur beter op afstand te managen. “Branch offices hebben zelden een groot IT-team”, vertelt Hollanders. Tegelijkertijd leidt het complexer wordende hybride IT-landschap steeds vaker tot uitdagingen. “Oplossingen op basis van DDI (zoals BloxOne DDI) maken het veel eenvoudiger om netwerken op afstand te beheren en te automatiseren.”

Channel partners zijn drukdoende zich aan deze nieuwe wereld aan te passen. “De traditionele verkoop van infrastructuurprojecten stokt”, vertelt Hollanders. Hij ziet hoe partners een transformatie doormaken door de organisatie uit te breiden met onder meer Solution Architecten, die de klanten agnostisch adviseren over deze nieuwe wereld, ondersteund door presales met specifieke skills voor de verschillende leveranciers. “De rol van onze partners verandert, van de traditionele verkoop van dozen met een Service-strik eromheen, naar business partners die hun klanten oplossingen aanreiken waarin producten en diensten in een abonnementsvorm worden aangeboden.”

Hollanders benadrukt de waardevolle bijdrage die Infoblox daarin als securityspeler kan bieden. “Infoblox bestaat al 20 jaar, en is destijds via België en later Nederland Europa in gekomen”, vertelt Hollanders. “Onze marktpenetratie is daardoor in onze regio zeer hoog, maar we presenteren ons pas sinds een jaar of vijf nadrukkelijk als securityspecialist.” De uitgebreide kennis van DDI (DNS, DHCP en IPAM) maakt dat Infoblox buitengewoon goed gepositioneerd is om de basisbeveiliging van bedrijfsnetwerken te ondersteunen.

Iedere goede securitystrategie vereist inzicht en controle over de totale netwerkinfrastructuur. Geautomatiseerde DDI-oplossingen zijn ideaal om ook in gecompliceerde, hybride netwerken overzicht te creëren, zodat alle beschikbare beveiligingsopties consistent in de gehele infrastructuur kunnen worden toegepast. Securityspecialisten als Securelink en Motiv koppelen nu al alle securitylagen aan elkaar met het vendor-neutrale Infoblox Ecosystem.

Om die boodschap nadrukkelijker in de markt te zetten, legt het vernieuwde partnerprogramma van Infoblox vooral nadruk op het verzilveren van kansen op het gebied van security, cloud en SD-WAN. “De ontwikkeling van SASE, de combinatie van security en cloud, geeft een explosie van opportuniteiten, zowel in de vervanging van oude toestellen als in nieuwe markten”, zegt Hollanders.

 

“We zien grote kansen in de groeiende behoefte aan professional services en stimuleren onze partners nadrukkelijk om daarin initiatieven te ontwikkelen, die we zullen ondersteunen met praktische tools en een eigen kwaliteitslabel.”

“Vergeleken met de rest van de wereld hebben Benelux partners een zeer hoge kennis en bekwaamheid”, stelt Hollanders. Het regionale Infoblox partnerlandschap heeft het hoogste aantal Platinum en Gold partners ter wereld, met de meeste gecertifieerde sales en engineers. 75% van de business loopt via deze specialisten. “DNS-based security vanuit de cloud is uitermate belangrijk in een wereld waarin IT steeds meer cloud native en cloud managed is. Infoblox speelt daarin een cruciale rol. Dankzij de enorme meerwaarde die dit heeft voor onze klanten zien we groots potentieel voor nieuwe business. We zien onze toekomst als security en cloud partner dan ook bijzonder optimistisch tegemoet.”

Door: redactie 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!