Pure Storage breidt met Portworx, storage as a service aanbod uit image

Pure Storage heeft Portworx stevig geïntegreerd. Hierdoor kunnen Pure Storage klanten meer storage as a service toepassingen gebruiken in multi-cloud omgevingen. In een exclusief interview met Dutch-IT channel ontvouwt James Petter (foto), Vice President International voor Pure Storage EMEA, APJ en LATAM, de nieuwe mogelijkheden voor klanten en partners van Pure Storage. Onder andere hoe Pure Storage hen ondersteunt rond modernisering van data storage infrastructuur & management met moderne as a services en container toepassingen.

James Petter vertelt: “Kijkende naar de recente marktontwikkelingen heeft Pure Storage de focus inmiddels gericht op dienstverlening, automatisering en flexibiliteit. De nieuwe aankondigingen garanderen een verdere automatisering van de storage, een geautomatiseerd beheer van de opslag en ondersteuning voor het managen van databases. Het Storage as a Service (STaaS) aanbod wordt een van onze kroonjuwelen.”

In het gesprek gaat James Petter ook in op Pure Fusion, dat Pure Storage een eenvoudig te beheren en autonoom STaaS-systeem noemt. Het betreft een combinatie van verbeterde Pure1-bedrijfsvoering. “Pure Fusion is een gecombineerde flexibele toepassing voor alle Pure systemen, zowel on-premises als in de public cloud”, aldus Petter.

Pure Fusion

Door Pure Fusion wordt de automatisering naar een nieuw niveau gebracht waar Storage as a Service ofwel ’Pure as a Service’ de hoofdrol gaat spelen, aldus Petter. “Pure Fusion is een selfservice storage-platform dat het beste van enterprise storage combineert met de flexibiliteit en schaalbaarheid van de cloud, zo vervolgt James Petter: “Het is een SaaS-beheerplatform dat storage-arrays in verschillende beschikbaarheidszones samenvoegt en complexe taken automatiseert, zoals het plaatsen en verplaatsen van workloads en alles opnieuw in balans te brengen. Met deze stap komen we helemaal tegemoet aan de wens van de klant om een flexibel storage model te hebben, waarbij volledig geautomatiseerd naar behoefte capaciteit toegevoegd en afgeschaald kan worden. Door het servicemodel betalen klanten naar rato van wat gebruikt wordt en worden ze volledig ontzorgd.”

Flexibiliteit

De recente IT-ontwikkelingen hebben hybride storage (zowel on-premises als in de cloud) de spil in veel concepten gemaakt. Met on-demand gebruik en automatische provisioning, kunnen organisaties een nieuw scale-out storagemodel benutten. James Petter: “Met ons concept brengen we data arrays (on-prem en in de publieke cloud) samen tot geautomatiseerde storage omgevingen. Eindgebruikers kunnen hierdoor snel volumes, bestandssystemen en geavanceerde services zoals replicatie gebruiken, zonder te hoeven wachten op een handmatige ondersteuning wat de IT-afdeling normaliter veel tijd kost. Met deze aanpak wordt IT voor de gebruiker echt onzichtbaar en komt de focus weer op de kern van het werk.”

Containers zetten de toon

Moderne applicaties bestaan steeds vaker uit tientallen of zelfs honderden microservices in de vorm van containers. Overal in de IT lijkt die conversie in gang gezet te zijn. Processen worden door containers of clusters van containers vervuld, aldus James Petter: ”Het beheer van al deze services is complex, een uitdaging die ook nog eens wordt vergroot door het aantal databases dat moet worden beheerd in test-, ontwikkel- en productieomgevingen.”

Elke container vergt zijn eigen aanpak. Ook voor cloudopslag heeft de gebruiker wensen, vooral wat betreft snelheid, beschikbaarheid, beveiliging, privacy en compliancy, zo vervolgt James Petter: “Als gevolg van deze complexiteit besteden DevOps-teams een groot deel van hun tijd aan het oplossen van problemen met implementaties en de operaties, in plaats van het bouwen van nieuwe functies waar klanten op zitten te wachten. Met de nieuwe functies van Pure Storage wordt dat probleem opgelost en verdwijnt veel overhead.”

Data Management voor Kubernetes

Met de acquisitie van Portworx in september 2020, is Pure Storage volgens Petter een marktleider geworden in datamanagement voor Kubernetes. “We hebben een basis waarop onze klanten eenvoudig container toepassingen kunnen gebruiken. Portworx Data Services is de volgende sprong voorwaarts richting IT-dienstverlening zoals SaaS. Zo bieden we een storage as a service experience voor datacenters. Het concept brengt geautomatiseerde cloudservices nu ook naar on-premises omgevingen. Voor de hybride oplossingen hebben we de mogelijkheid om public cloud diensten zoals Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP) en Microsoft Azure te integreren met Pure Storage data storage toepassingen en services.”

Workloads

Als we James Petter vragen de aankondigingen samen te vatten en de voordelen voor de klant te benoemen is het enthousiasme over de nieuwe aankondigingen duidelijk. “Het Pure Storage Portworx aanbod zorgt voor de bouwstenen die het gebruik van Kubernetes optimaal mogelijk maken.” Maar er is meer aldus James Petter: “Met Portworx Data Services is het mogelijk een breed scala aan applicaties in de storage omgeving te beheren, ongeacht de workloads die men in petto heeft. Denk hierbij aan SQL, NoSQL, search en streaming. Nog belangrijker is de mogelijkheid voor automatisering van back-up en herstel. Of het managen van de capaciteit en het migreren van data tussen verschillende storageomgevingen om de kosten te optimaliseren. Het maakt niet uit of een applicatie in de cloud of on-premises draait: Pure Storage lost die uitdaging op. IT-specialisten en betrokken gebruikers zullen constant de beste ervaring hebben voor alle dataservices, ongeacht waar hun applicatie draait.”

Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023 Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!