Redactie - 21 november 2021

WatchGuard: Ons securityplatform maakt het leven van partners makkelijker

“Een solide beveiliging bestaat uit verschillende oplossingen die samenwerken om gebruikers en gegevens overal te beschermen”, zegt Martijn Nielen, sales engineer bij WatchGuard. Het Unified Security Platform voorziet hierin. “We vereenvoudigen en automatiseren security, zodat managed security service providers (MSSP’s) hun klanten efficiënt kunnen bedienen.”

IT-beveiliging zorgt wereldwijd voor grote uitdagingen. Allereerst is het lastig om de juiste securityexperts aan te trekken. Al voor de coronapandemie werd er voorspeld dat er in 2022 wereldwijd zo’n 1,8 miljoen onvervulde securityvacatures zijn. “De meeste kleine en middelgrote bedrijven hebben geen ‘dedicated’ securityspecialist in dienst”, stelt Nielen. “Zij brengen security vaak onder bij een breed opgeleide IT-expert of schakelen hiervoor een partner in.”

Tegelijkertijd groeit het aanvalsoppervlak door thuis- en hybride werken. “Steeds meer verkeer gaat buiten het traditionele netwerk om, en thuiswerkers zijn een makkelijke prooi”, aldus Nielen. “De security moet daarop worden aangepast. Met name mkb-partijen vinden dit moeilijk. Ook zijn veel securityoplossingen voor hen te duur. Een partner heeft wel de kennis in huis, maar beschikt ook niet over oneindige middelen. En het moet wel betaalbaar blijven voor de klant. ”

Optimale ondersteuning
WatchGuard wil beveiliging van enterpriseniveau binnen bereik van elke organisatie brengen. Dat doet het bedrijf via een wereldwijd netwerk van MSSP’s. Nielen: “Het partnerkanaal is onze levensader. Daarom is onze business volledig gericht op het ondersteunen van MSSP’s, bijvoorbeeld via ons partnerprogramma WatchGuardONE. Maar ook via een compleet portfolio aan gebruiksvriendelijke producten en diensten, die eenvoudig te implementeren en beheren zijn.”

Deze oplossingen komen samen in het Unified Security Platform (USP). “Losse securitytools die niet met elkaar communiceren bezorgen MSSP’s veel hoofdpijn”, zegt Nielen. “Het beheer is complex en tijdrovend. Bovendien gaat die ‘lappendeken’ ten koste van de security. Zo komen beveiligingsincidenten minder snel aan het licht. Het USP neemt deze nadelen weg. Partners beheren alle securitytools via de cloud en kunnen allerlei repetitieve taken automatiseren.”

Het securityplatform omvat de volgende oplossingen:

1. Netwerkbeveiliging
De Firebox is het kloppend hart van het USP. Deze firewall-appliances beschermen het bedrijfsnetwerk tegen malware, schadelijke inhoud en phishing, zonder negatieve impact op de netwerkprestaties. Fireboxes maken gebruik van geavanceerde technologieën zoals https-inspectie en de AI-engine IntelligentAV. Ook wordt al het verkeer standaard gelogd. “Zo heeft u bewijs in het geval een aanval plaatsvindt en kunt u tegenmaatregelen treffen”, licht Nielen toe.

WatchGuard Cloud vereenvoudigt de implementatie en configuratie van een Firebox. “Dit beheer- en monitoringplatform versnelt de uitrol van een Firebox tot wel 80 procent. Dankzij RapidDeploy is een Firebox binnen drie minuten online. Enkele minuten later is de appliance voorzien van een template die aansluit bij de beveiligingseisen van de klant.”

2. Veilige wifi
Een veilig en snel wifinetwerk is cruciaal om klanten, werknemers en partners te beschermen tegen cybercriminelen. WatchGuard levert een breed scala aan beveiligde accesspoints die garant staan voor hoge internetsnelheden. Het gepatenteerde Wireless Intrusion Prevention System (WIPS) detecteert en blokkeert bedreigingen via wifi, zoals man-in-the-middle-aanvallen, rogue accesspoints en ongeautoriseerde apparaten.

“Klanten en partners kunnen alle accesspoints eenvoudig beheren vanuit het platform WatchGuard Wi-Fi Cloud”, licht Nielen toe. “Dit platform biedt ook uitgebreide mogelijkheden op het gebied van marketing. Denk hierbij aan het creëren van custom landingspagina’s en het aanbieden van vragenlijsten en kortingsacties.”

3. Multifactorauthenticatie
Identiteit- en accessmanagement (IAM) speelt een steeds belangrijkere rol binnen informatiebeveiliging. Met AuthPoint biedt WatchGuard een platform en mobiele app voor multifactorauthenticatie (MFA). Gebruikers verifiëren hun identiteit bijvoorbeeld via pushnotificaties, een eenmalig wachtwoord of een QR-code. “AuthPoint helpt te voorkomen dat cybercriminelen toegang krijgen tot bedrijfssystemen en -gegevens”, zo vat Nielen het samen.

“WatchGuard hanteert voor alle producten het ‘zero trust’-principe”, vervolgt de sales engineer. “Iets wat niet is goedgekeurd, wordt niet toegelaten. Onze Fireboxes scannen het netwerkverkeer, MFA controleert de identiteit van gebruikers en de endpointbeveiliging biedt bescherming op het apparaat zelf.”

4. Endpointsecurity
Endpoints zoals laptops en smartphones zijn standaard niet optimaal beveiligd. Dit is extra riskant nu we ze steeds vaker buiten de veilige grenzen van het bedrijfsnetwerk gebruiken. WatchGuard beschermt deze kwetsbare apparaten met geavanceerde technologieën zoals endpoint protection detection and response (EDPR) en DNSWatchGO voor DNS-filtering. Met de overname van Panda Security in 2020 positioneerde WatchGuard zich nog nadrukkelijker als specialist in endpointbeveiliging. “Inmiddels hebben we de technologieën van Panda Security geïntegreerd in WatchGuard Cloud”, vertelt Nielen. WatchGuard blijft overigens ook de producten van Panda Security ondersteunen.

Volgens Nielen maakt het Unified Security Platform het leven van MSSP’s een stuk gemakkelijker. “Van implementatie en beheer tot monitoring en onderhoud: partners kunnen hiermee veel efficiënter werken. Zo halen ze meer uit hun eigen mensen en middelen, terwijl ze toch een beveiliging van topniveau neerzetten voor de klant.

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!