Redactie - 04 januari 2014

Cisco ACI stelt applicatie centraal

 

Cisco introduceerde onlangs zijn Application Centric Infrastructure (ACI) en een bijbehorend open partner-ecosysteem. Hiermee zegt het netwerkbedrijf klanten te kunnen helpen bij het oplossen van de huidige uitdagingen binnen de IT door de flexibiliteit, implementatietijd en het beheer van de infrastructuur te verbeteren. Op dit moment worden de channel partners opgeleid om ACI en aanverwante oplossingen aan de man te brengen, aldus Fred Gerritse (foto), Director Partner Business Organization van Cisco Nederland.

Met ACI biedt Cisco een datacenter- en cloudoplossing die inzicht en geïntegreerd beheer biedt van zowel fysieke als virtuele netwerken, allemaal gericht op de performance van applicaties. ACI bestaat uit de Application Policy Infrastructure Controller (APIC), het Nexus 9000-portfolio en verbeterde versies van het NX-OS besturingssysteem. “De Cisco ACI strategie wordt nu in Nederland uitgerold, onder andere via Cisco partner Telindus”, aldus Fred Gerritse: “We zullen verder vergaande partnerships aangaan met mensen die applicaties bouwen, zoals software voor beheer en analytics.”

Rust

Cisco steekt nu veel energie in het technisch trainen van zijn channel community. “Dat geeft rust bij de partners. Als mensen weten wat Cisco ACI doet aan de technische kans, dan zijn partners zijn snel overtuigd van de rijkdom van de architectuur. We gaan dus eerst technische mensen trainen, daarna de sales mensen. Zo creëren we een sterk partnerkanaal dat ACI naar de markt gaat brengen, zoals dat al het geval is met Telindus. Die omarmen de ACI architectuur, omdat die processen aansluit rond netwerken, storage, compute en virtualisatie. Ze hebben met Cisco ACI nu één architectuur die het voor Telindus makkelijk maakt de applicatiekant te optimaliseren.”

Leading

Er wordt met nog veel meer partners gesproken om Cisco ACI op de kaart te zetten, aldus Gerritse. “Dat doen we bijvoorbeeld met SAP HANA partners, zoals met Atos en Capgemini. Of met KPN die IaaS aan zijn klanten biedt; daarin speelt ACI een belangrijke rol. Imtech is ook geïnteresseerd in ACI in combinatie met datacenter security. Cisco ACI is een technologische vooruitgang. Wij schalen complexiteit eruit, om een verdere optimalisatieslag in het datacenter te creëren. Wij gaan verder dan enkel het realiseren van complexiteit. Vroeger gingen we uit van netwerk en datacenter en keken van daaruit of we applicaties konden ondersteunen. Nu maken we de applicatie leading en stemmen we onze infrastructuur erop af. Dat verlaagt complexiteit en zorgt voor een snellere go to market en uitrol van webapplicaties."

Donderdagmiddag 9 januari is er een Cisco een partner bijeenkomst over Cisco ACI tijdens de Cisco Partner Connect Summit. Er is dan een presentatie 'ACI; de volgende fase van Datacenter-transformatie (Datacenter/Virtualisation)' van Jan Heijdra, Product Sales Specialist Datacenter bij Cisco. Inschrijven kan hier.

Door: Witold Kepinski

 

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!