Witold Kepinski - 08 september 2014

Lenovo zet momentum door

Egbert Putmans volgde in mei 2013 de Brit Mike Walker op als channel manager van pc-leverancier Lenovo Benelux. Volgens hem neemt de verkoop via channel partners in de Benelux toe, onder andere omdat Lenovo veel nieuwe innovatieve technologie in zijn notebooks, tablets en desktops heeft.

Egbert Putmans is een bekend gezicht in de Nederlandse IT-channel. Hij werkte eerder bij Ingram Micro, als general sales manager bij Copaco en als managing director bij distributeur Actebis. Het afgelopen jaar bij Lenovo omschrijft hij als een mooi en fantastisch jaar. “Bij Lenovo halen we groeicijfers zoals de industrie dat in de jaren negentig deed. Een mooie mijlpaal was toen in juli 2013 Lenovo de grootste pc-leverancier van de wereld werd met een marktaandeel toen van 16,7 procent. Nu is dat 19,6 procent. Onze strategie werkt, en we blijven sneller groeien dan de markt. Dit heeft ook een positief effect op de verkoop in Nederland, zowel in B2C als in B2B. Naast dat we de grootste pc-leverancier ter wereld zijn is Lenovo sterk met innovatie en gebruiksvriendelijkheid. Zo kan je een ThinkPad met Rapid Charge in 30 minuten tot 80 procent opladen. Tot slot heeft Lenovo zeer enthousiaste werknemers die sterk gemotiveerd zijn, zowel de binnendienst als buitendienst.”

Vooral in het mkb en middensegment tot 1000 werkplekken ziet Lenovo de verkoop toenemen, onder andere dankzij steeds meer actieve resellers. “We verkopen daarbij vrijwel geheel indirect. 95 procent van onze resellers bestelt bij onze distributeurs Ingram Micro, Copaco en Tech Data. 5 procent van onze resellers bestelt direct, omdat ze een direct touch relatie met Lenovo Benelux hebben. Alle channel partners worden goed ondersteund, onder andere met de nieuwe ‘bid-portal’ die we in mei 2014 hebben gelanceerd.”

Producten die volgens Putmans interessant voor channel partners zijn onder ander de ThinkPad Helix, een premium multimode tablet voor zakelijk gebruik. Verder ook de ThinkPad X1 Carbon, een lichte 14 inch ultrabook. Daarnaast biedt Lenovo ook de ThinkPad 8 en 10 inch tablets die met Windows die bijzonder geschikt zijn voor de zakelijjke markt en een volledige pc-ervaring bieden. Ook de ThinkPad Yoga biedt alle technologieën en functies voor de zakelijke gebruiker die veel onderweg is, met de mogelijkheid om hem in vier standen te gebruiken. Daarnaast blijft Lenovo het multimode segment verder uit breiden, zowel in het zakelijke als in het consumenten segment. Putmans ziet verder groeikansen met x86 servers (towers en racks) en het LenovoEMC storage aanbod voor het smb segment. “We zullen die markt verder ontwikkelen, daar nemen we de tijd voor.”

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!