Redactie - 13 oktober 2014

Integratie troef bij Exclusive Networks

Beveiliging op netwerkniveau en op de apparatuur waarmee mensen werken; computerverwerkingskracht en opslag van gegevens. Value add distributeur Exclusive Networks biedt producten die dit soort zaken integreert. Palo Alto Networks beveiligt op beide niveaus, en Nutanix stopt data opslag en verwerking in één appliance.

Exclusive Networks behoeft eigenlijk geen introductie. Half april kon u op Dutchitchannel.nl en in de printversie nog het interview lezen met Olivier Breittmayer, CEO van Exclusive Networks Group. Dat ging onder meer over CARM voor netwerkbeveiliging en Big Technology voor vernieuwende oplossingen in het datacenter. Tegelijk introduceerde de distributeur toen PassPort ondersteuningsdiensten voor zijn partners.
Zo verzorgt de onderneming trainingen voor Palo Alto-resellers over dienst producten.

De laatste tijd is er extra nadruk op de beveiligingsaanpak van Palo Alto. Vooral sinds de acquisitie van Cyvera, eerder dit jaar. Dit is een producent van beveiligingsoplossingen voor gebruikersapparaten; de zogenoemde endpoints. Steven Loewy (foto 1), directeur van de Nederlandse Palo Alto, vertelt dat zijn oplossingen nog meer in trek zijn tegenwoordig, omdat zij een totaalaanpak bieden. “Maar het security landschap is wel veranderd. Voorheen lag de nadruk op vestingen bouwen, alles blokkeren, slotgrachten graven. Maar nu ligt de nadruk op het mogelijk maken dat eindgebruikers veilig hun werk kunnen doen. Geen zaken afsluiten, maar het verkeer in goede banen leiden.”

Van negatief naar positief, zo vat Patrick van Arendonk (foto 2) van Exclusive Networks (verantwoordelijk voor business development) de omslag samen. Geen blacklisting meer, maar whitelisting. Want die eerste methode wordt veel te omvangrijk; dat heeft gevolgen voor de performance. Van Arendonk zegt dat de nadruk nu meer ligt op het beoordelen van het gedrag van software. Als iets zich vreemd gedraagt, dan volg je dat en tref je geëigende maatregelen; met de oplossingen van Palo Alto.

Inzichtelijk maken

Palo Alto is expert in het inzichtelijk maken van wat er op een netwerk gebeurt. Nu met de eindpunt-beveiliging in het pakket hoeven de gebruikers niet bang te zijn dat zij gegevens kwijtraken; en de organisatie hoeft niet bang te zijn dat onbevoegden aan de haal gaan met de apparaten om zodoende data te bemachtigen. “We spreken daarom over the next generation firewall, en ook over de next generation end-point protection”, licht Loewy toe. “Dat alles werkt samen, zodat je beschikt over end-to-end beveiliging.”

Maar die geïntegreerde aanpak betekent wel dat de ‘netwerkjongens’ en de beheerders van apparatuur meer moeten samenwerken. Het betekent ook dat de resellers zich dienen te bekwamen in end-to-end beveiliging. Voor Exclusive Networks is het belangrijk dat partners van beide zijden van dit spectrum zich openstellen voor de geïntegreerde aanpak. “Dat geldt natuurlijk ook voor de partijen die netwerken en apparatuur voor derden beheren. Denk aan de desktop beheerders”, stelt Van Arendonk. De komende tijd zullen Exclusive Networks en Palo Alto de partners op de hoogte stellen van de recente (technische) ontwikkelingen; de meesten weten er al van. De distributeur zoekt nog nieuwe partners op dit vlak. “Het gaat niet om veel, maar om de juiste partners”, onderstreept Van Arendonk.

Big Data specialist

Integratie zien we ook bij Nutanix. Dit bedrijf is in 2009 opgericht in Silicon Valley als platform voor datacenter virtualisatie. Het heeft zelf een gedistribueerd file systeem ontworpen wat is afgeleid van de systemen waar de ‘groten der aarde’, zoals Google en Amazon, mee werken. “Je zou ons een big data specialist kunnen noemen”, zegt Frank aan de Stegge (foto 3), Sr. Manager, Field Marketing NW EMEA bij Nutanix.
Hij vertelt dat de grote truc die de onderneming heeft uitgehaald de integratie is van dataverwerking én opslag . “Dat hebben we in één appliance gestopt. Daardoor liggen verwerking en opslag heel dicht bij elkaar. Storage wordt daarmee een onzichtbare resource. Dat maakt het beheer van een datacenter een stuk overzichtelijker – en tevens efficiënter en goedkoper.”

Selecte groep

Met Nutanix is Exclusive Networks ook aan de slag gegaan. Waar de markt vraagt om end-to-end security, vraagt zij ook om eenvoudiger beheer binnen datacenters, weet Van Arendonk.
Patrick van de Werken, directeur Nutanix Noord-Europa, vult aan met de mededeling dat zijn bedrijf bij de grote, multinationale ondernemingen al wel een bekende klank heeft. Maar de voordelen van de appliances gelden natuurlijk voor elke organisatie - groot of klein – die met grote hoeveelheden data en storage werken. Dat kunnen VDI-projecten zijn, maar ook Big Data en andere gevirtualiseerde workloads, zoals Microsoft Exchange en Disaster Recovery projecten. “Wij werken alleen indirect; wij verkopen alleen via het kanaal”, begint hij. Om eraan toe te voegen dat hij op zoek is naar een selecte groep partners. Resellers die niet alleen kaas hebben gegeten van verkoop van hard- en software, maar inzicht hebben in de versmelting van technologische onderdelen; zoals die integratie van servers en storage.

Meebewegen

De partners moeten in zijn ogen meebewegen met de markt. “Bij grote bedrijven gaat het niet meer om technologie, maar eindelijk om wat je ermee kunt doen. IT is onderliggend; de business is bepalend. Dat betekent dat een partner ook aan change management zou moeten kunnen doen, want bij de eindklanten veranderen zaken. Dat moet hij goed kunnen begeleiden”, zegt Aan de Stegge.
In de bestaande infrastructuren zijn er aparte servers voor verwerking van gegevens en aparte machines voor de opslag. Al dan niet virtueel. “Als je dan wilt uitbreiden, dan moet de beheerder de servers handmatig aan het netwerk koppelen; en weten hoe de storage daaraan is toe te voegen. Dat is een heel ingewikkeld proces. Bovendien erg stroperig. Dat wil de business niet meer.”
Wie meer capaciteit nodig heeft, kan gewoon een extra Nutanix-appliance toevoegen. “Het is een vrij nieuwe markt. Pas onlangs nog gedefinieerd door Gartner; die ons trouwens in het allereerste Magic Quadrant voor Integrated Systems als meest visionair betitelt”, aldus Van de Werken. “Het is ook niet voor niets dat Dell een OEM-contract met ons heeft afgesloten”, besluit hij trots.

 

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Gartner BN en BW liggend 5 juli tm 5 nov 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!