Witold Kepinski - 31 december 2014

CA Technologies legt focus op DevOps, API Management & Security en Management Cloud

CA Technologies introduceerde een vernieuwd portfolio van DevOpps, API Management & Security en Management Cloud. CA Technologies wil met deze software bedrijven helpen sneller over te stappen naar nieuwe business modellen. Channel partners spelen hierbij een belangrijke rol, aldus Anders Törnqvist, general manager en vice president voor Northern Europe bij CA Technologies.

DevOps speelt een cruciale rol in de samenwerking tussen software development teams en operationele IT-onderdelen om snel zakelijke applicaties van hoogwaardige kwaliteit in gebruik te nemen. “Dat geldt voor alle platformen, van mobiel tot en met de mainframe”, aldus Anders Törnqvist. “CA DevOps biedt een totale oplossing voor ontwerpen bouwen, uitrollen en beheren van apps. Partners zoals Atos en Tech Mahindra pakken dit op. Er is in Nederland veel potentieel rond de verkoop van onze DevOps oplossingen, want ze zorgen voor meer productiviteit bij development teams. Om de verkoop te stimuleren zullen onze solution selling specialisten nauwer samenwerken met partners die onze CA DevOps oplossingen verkopen, implementeren en onderhouden.”

DevOps practice

CA DevOps is uitgebreid en vernieuwd, aldus Anders Törnqvist. Zo zorgt CA Service Virtualization 8.0 voor lagere kosten van testprocedures, minder downtime en een kortere applicatie development. Nieuw is het CA Mobile App Analytics platform dat de applicatie performance hoog houdt op verschillende besturingsplatformen. Verder biedt CA Technologies de CA Application Lifecycle Conductor dat complexe applicatie ontwikkelingsprocessen automatiseert. De vernieuwde CA Release Automation 5.5 zorgt voor dat verschillende applicaties binnen een omgeving goed samenwerken. “CA biedt wereldwijd een DevOps practice waarbij partners DevOps trainingen, assessments en services aan hun klanten kunnen aanbieden “, aldus Törnqvist.

Agile Testing

Enkele partners pakken de DevOps strategie op. Zo werken Atos en CA Technologies nauwer samen rond DevOps. Ze bundelen de krachten met de lancering van het Service Virtualization and Agile Testing Center of Excellence (COE). Hiermee kunnen klanten de mogelijkheden van applicatie ontwikkeling beter benutten, aldus de twee partners. De nieuwe end-to-end-benadering ‘Agile Testing’ stelt ontwikkelaars, testers en performance engineers in staat om simultaan te werken aan een snellere levering en een hogere kwaliteit en betrouwbaarheid van applicaties. De nieuwe Service Virtualization en Agile Testing Centers of Excellence zijn erop gericht nieuw talent met specifieke skills alle ruimte te bieden en onderzoek te stimuleren. Ook moeten deze centra ‘best practices’ op het gebied van Agile Testing and Service Virtualization faciliteren en als katalysator fungeren voor nieuwe oplossingen in deze gebieden. Service Virtualization is een kritische component gericht op het oplossen van uitdagingen van DevOps, aldus Atos.

API Management and Security

CA breidt verder zijn API management oplossingen uit voor snellere uitrol van mobiele en web-gebaseerde applicaties, aldus Törnqvist. Nieuw is de CA API Developer Portal SaaS waarmee ontwikkelaars APIs uit verschillende data bronnen kunnen ontwikkelen en testen. Daarbij is de nieuwe CA API Developer Portal aangekondigd met de verbeterde CA Mobile API Gateway. CA blijft en wil goede zaken doen rond het koppelen van mainframes met mobiele omgevingen en devices, vandaar het uitgebreide API-aanbod. Tachtig procent van het internetverkeer zal via mobiele devices gaan zo voorspelt CA Technologies. De softwareleverancier integreert zijn CA Mobile Gateway onder andere met het Samsung KNOX beheerplatform voor apps om de beveiliging van Android apparatuur en software in bedrijfsomgevingen te verbeteren. CA en Samsung zeggen door de nauwere samenwerking een end-to-end mobiele app security oplossing te bieden. Hierbij kunnen klanten van Samsung KNOX gebruik maken van een mobiele app single sign-on (sso) en controle houden op app toegang. CA biedt nu rond twintig SaaS-beheertools voor cloud service management, enterprise mobility management (emm) en project and portfolio management (ppm) applicaties. Zo biedt partner ION-IP, een Nederlandse specialist in het optimaliseren en beveiligen van digitale communicatie- en transactieprocessen, CA API Management & Security Suite aan klanten.

ITSM

CA biedt verder tal van nieuwe beheeroplossingen. Zo is er de nieuwe CA Unified Infrastructure Management (UIM) 8.0 versie waarmee 1000 tot 2000 servers kunnen worden beheerd. De oplossing werkt prima met verschillende merken databases en middleware zoals IBM WebSphere en Oracle WebLogic. Ook IaaS-omgevingen van Microsoft Azure en AWS zijn er mee te beheren. De CA UIM 8.0 editie biedt meer analytics, alert- cloudbeheer mogelijkheden. CA UIM is een voortzetting van Nimsoft Monitor dat in 2010 door CA Technologies werd gekocht. CA UIM wordt ook als een dienst aangeboden door honderden managed service providers. CA Technologies levert verder de nieuwste release van hun CA Nimsoft Service Desk (NSD). Deze configureerbare, SaaS-gebaseerde, IT service management (ITSM)-oplossing biedt organisaties de mogelijkheid om sneller en efficiënter te reageren op de toenemende vraag van de business en haar zakelijke gebruikers, aldus Törnqvist.

Management Cloud

CA Technologies introduceerde tijdens CA World 2014 het nieuwe Management Cloud portfolio voor datacenters. Management Cloud bestaat uit een aantal cloud-gebaseerde applicaties van CA Technologies waarmee IT-afdelingen hun IT-diensten, assets, projecten en devices van (mobiele) werknemers kunnen beheren. Het gaat hierbij ten eerste om CA Cloud Service Management (CA CSM); een SaaS-gebaseerde service management oplossing. CA CSM werkt goed samen met CA Release Automation en Puppet Enterprise en Dropbox. Ten tweede bestaat Management Cloud uit CA Enterprise Mobility Management (CA EMM) die mobiele gebruikers ondersteunt rond mobiele applicaties, apparatuur, email en content. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Smart Containerization technologie en endpoint management integratie. Ten derde is er CA Executive Playbook die managers helpt bij het maken van beslissingen in combinatie. Ten vierde is er CA Project and Portfolio Management (PPM), die projecten beheert en monitort of alles volgens planning en budget verloopt.

Mainframe

De nieuwe aankondigingen zijn een belangrijke stap in de verdere groei van CA Technologies, maar de mainframe beheersoftware business blijft belangrijk, aldus Törnqvist. Zo ontwikkelt CA Technologies cloud data storage software voor de IBM System z mainframe. Het nieuwe product is gebaseerd op Microsoft Azure cloud technologie. CA Technologies heeft verder een methode voor back-up en archivering ontwikkeld voor IBM mainframe-gebruikers. Hierbij maakt CA Technologies gebruik van enerzijds Amazon's cloud storage (Simple Storage Service of Glacier) en anderzijds een storage appliance die voor integratie van cloud storage in een bestaande opslagarchitectuur zorgt. Deze aanpak maakt back-up en archivering mogelijk.

Door: Witold Kepinski

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 NTT BW start 31-5 TM 14-6
NTT BN start 31-5 TM 14-5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!