Redactie - 04 februari 2015

Avnet zet vol in op VersaStack

Converged systems zijn in trek bij organisaties. Dat geldt ook voor de kersverse datacenter oplossing VersaStack van IBM en Cisco. Reden voor distributeur Avnet om zijn eigen IBM- en Cisco-deskundigen te 'convergeren': zij helpen gezamenlijk resellers de nieuwe systemen succesvol in de markt te zetten. “Onze nauwe relatie met de fabrikanten geeft ons een kennisvoorsprong”, zegt Veerle van der Linden, Manager Marketing en Communications Benelux bij Avnet Technology Services.

De VersaStack oplossing van Cisco en IBM combineert Cisco UCS Integrated Infrastructure, die bestaat uit de Cisco Unified Computing System (UCS), ACI-Ready Cisco 9000 Nexus switches, Cisco MDS switches en Cisco UCS Director, met IBM Storwize V7000 opslagssystemen. Het geheel wordt door de betrokken fabrikanten nauwkeurig op elkaar afgestemd en als één converged oplossing naar de markt gebracht.

“Het mooie van deze aanpak”, vertelt Rutger van Zonneveld, de IBM salesmanager bij Avnet, “is dat elk van de bedrijven apart door ontwikkelt aan de onderdelen van deze oplossing. Als er verbeteringen zijn, dan worden die ingebracht. Daarvoor hoef je gewoonlijk niet de hardware te verruilen, want het zal voornamelijk softwarematig zijn.” Zijn collega en Cisco Business Development Manager Twan van Ampting knikt instemmend.

Op maat gemaakt

Er zijn meerdere redenen waarom Avnet een geschikte distributeur is voor deze oplossing, zo vertelt het drietal. Van der Linden noemde al de rechtstreekse band tussen medewerkers van het internationaal opererende Avnet en de fabrikanten. “Wij hebben wereldwijd een goede relatie met zowel IBM als Cisco; we zijn niet voor niets trusted partner van deze partijen.”

Van Zonneveld en Van Ampting wijzen op de aanwezigheid van Avnets Integration Center in het Belgische Tongeren. “Van daaruit bouwen en leveren we onze converged oplossingen. Eigenlijk kunnen we elk systeem op maat maken, afhankelijk van de wensen van onze resellers. Onze business partner kan een blauwdruk aanleveren die wij vervolgens kunnen samenstellen en uitleveren. Zo loopt de partner minder risico, worden projecttijden korter en kunnen eigen engineers efficiënter worden ingezet. Het Integraton Center en de medewerkers zijn volledig gecertificeerd op Cisco en zodoende is kwaliteit gewaarborgd. Converged Infrastructure is een belangrijk focusgebied voor Avnet. Vooral ook omdat wij merken dat dit heel sterk leeft onder onze partners en de eindgebruikersmarkt”, zeggen zij. IDC geeft aan dat eind 2015 30% van de servers die worden aangeschaft onderdeel uitmaken van een converged oplossing.

SolutionsPath

Avnet is ervan overtuigd dat VersaStack volop kansen biedt voor zijn partners, omdat eindgebruikers op zoek zijn naar intelligent en eenvoudig te beheren oplossingen in een steeds ingewikkelder wordende automatiseringsstructuur. “En wij helpen onze partners waar we kunnen om deze oplossing naar de markt te brengen”, verklaart Van der Linden. Daarvoor heeft de distributeur zijn 'Solutions Path'-strategie ontwikkeld. Dit is een methode die op gestructureerde manier partners helpt de technische oplossing te doorgronden, maar vooral ook de gebruikswaarde van het product voor het voetlicht te brengen. “Wij gaan uit van wat organisaties nodig hebben om hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Welke applicaties hebben ze, of zouden ze willen hebben? Dat is het uitgangspunt; vervolgens moet je nagaan of en welke rol een oplossing als VersaStack kan spelen om de bedrijfsdoelen te halen.”

De beschikbaarheid van de infrastructuur is eveneens een doorslaggevend belang, vult Van Zonneveld aan. “Heel veel tijd gaat tegenwoordig zitten in het aan de praat houden van de automatisering. Daar speelt VersaStack op in: door implementatie en beheer te vereenvoudigen, heeft de IT-afdeling meer tijd over voor strategisch werk. En de business wordt niet gehinderd door infrastructuur bij de uitvoering van zijn plannen.”

Marketing

Training, gezamenlijk campagnes opzetten, certificering, marktonderzoek; het hoort allemaal bij het Solutions Path. “Wij gaan met een geïnteresseerde partner rond de tafel zitten en bekijken welke bestaande klanten eventueel in aanmerking komen voor de VersaStack, maar ook welke markten die hij nog niet bediende, wél geschikt zouden zijn om te benaderen. Partners die het belang van deze datacenter oplossing  zien en bereid zijn hierin te investeren met kennis en tijd, kunnen op al onze steun rekenen”, geeft van Zonneveld aan.

Avnet, in 2014 nog door IBM beloond met de Europese Choice Award voor Marketing, ontwikkelt marketing materialen die ervoor zorgen dat de VersaStack oplossing duidelijk uitgelegd kan worden aan de business partners en haar klanten. De marketing materialen kunnen uit naam van de business partners ingezet worden om nieuwe klanten te informeren.

Dat er veel belangstelling is voor de converged oplossing van IBM en Cisco blijkt uit het launch event dat Avnet organiseerde op 15 januari 2015 voor zijn partners: volle bak! 

Avnet Technology Solutions
Afdeling IBM / Cisco
Almere vestiging
Veluwezoom 42
1327 AH Almere
Tel: +31 (0)36 547 82 00

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!