Redactie - 07 maart 2016

BigTec sluit overeenkomst met AVI Networks

BigTec sluit overeenkomst met AVI Networks image

BigTec, distributeur voor datacentertransformatie, maakt bekend dat het Avi Networks, koploper in applicatie delivery en -services voor het Software Defined Datacenter (SDDC) en (hybrid) cloud, toevoegt aan zijn portfolio van disruptive technologieën.

Avi Networks, gevestigd in Silicon Valley, heeft zijn Avi Vantage Platform gebaseerd op unieke software-defined principes: een Application Delivery Controller (ADC) van de volgende generatie zorgt voor indrukwekkende verbetering op diverse fronten: snelle uitrol van applicaties on premise en/of in de cloud, efficiënt gebruik van resources  en zichtbaarheid van applicatie en netwerk performance. Load balancing is daarbij maar één van de middelen. Dit past goed bij de visie van BigTec op hybride cloud-datacenters, waar netwerkfuncties even gemakkelijk kunnen worden georkestreerd en gevirtualiseerd als geheugen, CPU en opslag. BigTec richt zich op gespecialiseerde partners welke zij voorzien van technische - en marketing ondersteuning, voor de ontwikkeling van ‘high margin enterprise opportunities”, welke de legacy Apllication Controllers vervangt en zo marktaandeel pakt van de gevestigde ADC.

“Avi is een bijzonder interessante speler in de wereld van ADC. Het is de enige vernieuwer met een pure SDN-achtige visie zonder beperkingen door bestaande hardware”, zegt Jan Willem Schermerhorn, Sales Director van BigTec in Nederland. “De exclusieve basis van deze overeenkomst betekent dat we echt kunnen focussen en kunnen investeren in wat wij zien als een heel belangrijk marktpotentieel. Overal ter wereld verovert Avi in indrukwekkend tempo de markt. Dat patroon zien we ook in de Benelux en in Europa.”

Application Delivery services snel implementeren

Partners die het Avi Vantage Platform evalueren, zien een revolutionair product waarmee klanten Application Delivery services razendsnel kunnen implementeren: een kwestie van minuten in plaats van weken. De oplossing is volledig geautomatiseerd door middel van 100% RESTful API’s en kan worden uitgevoerd op commodity X86-servers, waarmee de gemiddelde TCO voor Application Delivery in veel gevallen 70% lager worden. Met zijn uitgebreide analytics functies biedt het platform bovendien een unieke end-to-end zichtbaarheid en client en transactie intelligence. Avi Vantage kan worden gebruikt in elke private cloud (OpenStack, VMware, SDN) of publieke cloud op elke VM of bare metal server. Avi Networks biedt een licentiemodel op basis van een abonnement, zodat hoge kapitaalkosten niet nodig zijn en er niet te veel wordt aangeschaft: het zogenaamde pay-as-you-grow-model.

DevOps

“BigTec deelt onze visie op het datacenter en beschikt over de relaties, vaardigheden en ervaring om ons potentieel te realiseren”, zegt Dirk Marichal, Vice President EMEA & India bij Avi Networks. “We zorgen voor een revolutie op de markt voor applicatie delivery en -services (L4-L7) met een volledig software-defined benadering die past bij het huidige dynamische karakter van computing in datacenters en publieke clouds. De gevestigde spelers hebben zich de afgelopen vijf jaar niet vernieuwd, waardoor het voor channel partners moeilijk is om aan de IT-behoeften van klanten tegemoet te komen. Met de steun van BigTec staat alles klaar voor een belangrijke marktverschuiving. Klanten kunnen onze technologie toepassen bij diverse uitdagingen: applicaties leveren in hybride omgevingen, netwerkproblemen oplossen met real-time analyse en self-service-omgevingen instellen voor test- en DevOps-teams.”

BigTec Event

Meer details over de volledige referentiearchitectuur van BigTec, zijn onderscheidende technologieën en de mogelijkheden die hierdoor ontstaan voor channelpartners, worden bekendgemaakt tijdens het BigTec Event op donderdag 21 april in Kasteel de Hooge Vuursche te Baarn.

Door: Teus Molenaar

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!