Redactie - 02 mei 2017

Kaspersky Lab onthult MSP-programma

IT-beveiliger Kaspersky Lab heeft zijn programma voor managed service providers (MSP’s) onthuld. Resellers kunnen er hun aanbod van beheerdiensten eenvoudig en snel mee uitbreiden, zonder extra kosten. Dat vertelt Martijn van Lom, General Manager Benelux van de securityleverancier.

Het fonkelnieuwe managed service programma gebruikt een volledig geïntegreerde portal voor het beheer van klantorganisaties, legt Van Lom uit. ‘MSP’s kunnen het gemakkelijk zelf inrichten en er zijn diverse online trainingen beschikbaar. Alles is erop gericht om dienstverleners te helpen hun omzet te verhogen, een snelle start te maken en meer nieuwe klanten te werven.’

Aan de hand van het nieuwe MSP-programma positioneren resellers zich gemakkelijker als strategische beveiligingspartner voor hun eindklanten, vertelt Van Lom. Vanuit één enkele console is het mogelijk om de beveiliging van endpoints en virtuele omgevingen bij hun klanten te implementeren en beheren. Het MSP-programma biedt mogelijkheden voor flexibele maandabonnementen, volumekorting en pay-as-you-go-modellen. Er zijn daarnaast diverse verkooptrainingen en technische trainingen beschikbaar, evenals verkoop- en marketingmateriaal voor partners.

Interesse van partners

Kaspersky Lab rolt het programma wereldwijd uit. In Nederland werd het sinds januari uitvoerig getest onder een grote groep channel partners. Inmiddels kan elke reseller zich aanmelden, zowel bestaande Kaspersky-resellers als nieuwe. ‘Het programma draait nu al goed. We zien interesse van nieuwe en bestaande partners die hun portfolio willen uitbreiden met beheerdiensten.’ Volgens Van Lom hoeven resellers geen extra technici in huis te halen, onder meer door het gebruiksvriendelijke karakter van de portal en het niveau van de trainingen.

In vergelijking met andere securityleveranciers is Kaspersky Lab redelijk laat met zijn MSP-programma. Dat is niet zonder reden, legt Van Lom uit. ‘We hadden al een programma dat enigszins vergelijkbaar was, maar dan veel kleiner en niet volledig geautomatiseerd. Voor de ontwikkeling van het nieuwe programma hebben we eerst goed gekeken hoe concurrenten dit regelen. Bij hen waren bepaalde zaken niet goed aangepakt. Om dit te voorkomen, hadden wij besloten nog even te wachten. Bij ons werkt alles direct goed en marktconform.’

Snel van start

Aanmelding voor het MSP-programma verloopt via een online portal. Daarin kiest de reseller het gewenste partnerprogramma en de gewenste distributeur. Vervolgens moet de partner enkele MSP-trainingen doorlopen voor de benodigde certificering. Daarna kan hij van start, zegt Van Lom. Het programma is momenteel nog alleen beschikbaar met DSD Europe als distributeur. Andere distributeurs, zoals Copaco en Ingram Micro, zullen later dit jaar de Kaspersky-producten aan hun cloudportals toevoegen.

Door: Diederik Toet

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!