Witold Kepinski - 30 juni 2017

Nováccent boert goed met all-flash innovaties van Pure Storage

Nováccent boert goed met all-flash innovaties van Pure Storage image

De business van Nováccent is sterk gegroeid sinds de IT-dienstverlener uit Leusden koos voor de all-flash storage-oplossingen van Pure Storage. Nováccent-directeur Remko Deenik verwacht nog verder te groeien, nu Pure Storage zijn FlashArrays heeft uitgebreid met verschillende innovatieve softwarefuncties. Dutch IT-channel sprak met hem.

Nováccent startte in 2002 als specialist in databases. Sindsdien is het snel gegaan, memoreert Deenik. “In 2005 begonnen we met infrastructuur en security diensten. Vandaag de dag richten we ons op datacenter, cloud en database-business. Daarnaast hebben we een aparte tak met een sterke focus op alle aspecten van IT security.”

Storage-oplossingen

Deenik is trots dat Nováccent zijn klanten voorziet van goede storage-oplossingen. “We waren aanvankelijk succesvol met de producten van NetApp en sinds 2013 zijn we partner van Pure Storage. Nováccent en Pure Storage hadden destijds grotendeels dezelfde doelstellingen: Pure Storage werkte aan naamsbekendheid en ook wij wilden breder de markt in. De techniek van Pure Storage is de markt consequent twee jaar voor. Daarmee kan Nováccent zich onderscheiden en klanten echt vooruit helpen.”

Nováccent bedient een toenemend aantal klanten in verschillende segmenten. Deenik: “We leveren verschillende datacenterdiensten: security- en clouddiensten, waaronder IaaS, PaaS en SaaS maar ook beheerdiensten. We ondersteunen bijvoorbeeld online organisaties zoals verzekeraars, die het belangrijk vinden dat hun applicaties voor klanten en prospects altijd beschikbaar zijn. We beheren steeds meer datacenters met de systemen van Pure Storage, die onder andere kunnen worden ingezet voor clouddiensten zoals PaaS, SaaS en IaaS.”

Ondersteunen met beheer

Rond 2013 kon Nováccent zich met Pure Storage goed onderscheiden, alleen al door een uitstekende performance te leveren, was het product uniek in de markt. Vandaag de dag is dat anders, weet Deenik. “Er zijn genoeg oplossingen die veel performance bieden , maar inmiddels Pure Storage biedt een robuust dataplatform voor strategische applicaties, dat zich onderscheid in eenvoud, efficiëntie en het evergreen support model. Wij vullen dat aan met consultancy en beheer diensten”

Ondersteuning in beheer is volgens Deenik onder meer nodig omdat het IT-budget van eindgebruikers voor een steeds groter deel op gaat aan cloud-aanbieders. “Dat legt een zware druk op de financiële middelen en de mankracht die IT-afdelingen nodig hebben om hun legacy-omgevingen te beheren. Daar komt bij dat IT-afdelingen moeten leren omgaan met nieuwe technologieën, zoals tools voor migratie naar de cloud. Nováccent helpt klanten met zo'n (stapsgewijze) migratie en een eenvoudig datacenterbeheer, onder andere met producten van Pure Storage die voor eenvoud zorgen, voor de klanten. Een oplossing van Pure Storage werkt, door het Evergreen model, blijvend goed, ook nog over zeven jaar. Dat komt doordat er voortdurend nieuwe features bij komen en het systeem elke drie jaar een gratis van een upgrade wordt voorzien. Het platform van Pure Storage biedt overigens ook een uitstekende performance van applicaties met tier-1 en zelfs tier-0 storage.”

Belangrijke aankondigingen

Pure Storage vernieuwde zijn FlashArrays recentelijk met het nieuwe Purity OS besturingssysteem, wat veel nieuwe softwarefuncties brengt. Meerdere daarvan zijn niet alleen belangrijk, maar ronduit strategisch, vindt Deenik. “De grootste aankondiging van het nieuwe Purity OS is ActiveCluster, een nieuwe actieve metro cluster capaciteit die een hoge performance van applicaties garandeert in redundante omgevingen die synchroon functioneren tussen twee datacenters. Het snel uitrolbare ActiveCluster met high-end resiliency diensten is onder andere goed voor zware applicaties als SAP HANA, Oracle (zoals Real Application Clusters), VMware, Hyper-V, SQL Server en andere applicaties die nooit ‘down’ mogen gaan. Vergeet niet: veel Europese bedrijven, onder andere ziekenhuizen, werken met meerdere datacenters en maken daarbij gebruik van synchronisatie of mirroring met metro cluster functionaliteit. Voor dit type klanten is het heel essentieel dat hun data en applicaties zijn beschermd voor het geval het datacenter uitvalt. De architectuur van Pure Storage ActiveCluster beschermt hun applicaties en data.”

Windows File Services

Dan is er nog de nieuwe PurityRun-functie van Pure Storage, die het runnen van Windows File Services toelaat met FlashArray arrays. De originele Windows-applicatie kan in de array draaien zonder dat daarvoor een aparte server voor deze specifieke workload nodig is. Deenik: “De nieuwe Windows File Services functie is belangrijk omdat het complex is om het allemaal zelf doen.  Een IT-organisatie die het écht goed wil doen, maakt gebruik van Microsoft-clustering. Maar dat is vaak een flinke stap in complexiteit en het gevaar is dat er downtime ontstaat. Dat kost tijd en geld.”

Verder is Purity OS uitgebreid met VMware VVOLs, ofwel Virtual Volumes: een hiermee wordt een diepe integratie tussen VMware en Pure Storage gerealiseerd. De VVOLs-diensten zijn binnen Pure Storage arrays makkelijk te integreren met native ondersteuning van VMware APIs For Storage Awareness (VASA). Denk daarbij aan snapshots, replicatie en QoS-services voor virtual machines die werken op Pure Storage all-flash arrays. Deze functies zijn volgens Pure Storage onder meer geschikt voor datacenters van providers. “Hoewel meer producten VASA ondersteuning bieden, is de manier waarop Pure Storage dit doet de eenvoudigste manier om te beheren die beschikbaar is”.

“De nieuwe Snap en CloudSnap functionaliteit passen in de strategie dat Pure Storage een cloud dataplatform biedt”, besluit Deenik. “Een bedrijf hoeft niet meer persé een dubbel datacenter in te richten, maar kan een backup naar de cloud maken voor de backup van de storage array. De kosten zijn lager en het is eenvoudig uit te voeren.”

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!