Redactie - 04 december 2017

Hoe vind je de juiste koper voor je bedrijf?

Hoe vind je de juiste koper voor je bedrijf? image

Eigenaren of aandeelhouders die in twee stappen een ICT-bedrijf willen verkopen en begeleiding nodig hebben, kunnen aankloppen bij overname adviseur NexyZ. De vier partners van NexyZ hebben een rijk ICT-verleden en beschikken over een uitgebreid netwerk van potentiële investeerders. “Haal ons op tijd aan tafel en wij vinden de juiste koper voor je bedrijf”, belooft Martijn Voorhuis. NexyZ is een gespecialiseerd advieskantoor dat louter ICT-ondernemingen begeleidt met vraagstukken op het gebied van fusie en overnames.

“We spreken momenteel veel met eigenaren of (andere) aandeelhouders van ICT-ondernemingen met een waarde van 5 tot 250 miljoen euro, die een 'buy-out' in twee stappen overwegen”, vertelt Voorhuis, een van de vier partners van Nexyz.

“Een eigenaar wil zijn bedrijf verkopen, maar om interessant te zijn voor investeerders is de intentie dat hij niet direct na de verkoop vertrekt. Eerst komt een financier aan boord – bijvoorbeeld een investeringsmaatschappij – die het bedrijf samen met het management tegen de juiste prijs overneemt. Maar de afspraak is dat de eigenaar met al zijn kennis en ervaring het bedrijf nog een tijdje blijft runnen.”

Lees op deze link het uitgebreide interview met Martijn Voorhuis.

Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!