Redactie - 10 juli 2018

Acer blijft zich doorontwikkelen in mobiliteit

Acer is in 1976 onder de naam Multitech opgericht en nam twaalf jaar later zijn huidige naam aan. Het startkapitaal bedroeg slechts 25.000 dollar. 42 jaar later telt het bedrijf ruim 7.000 werknemers in meer dan 70 landen en 95.000 verkooppunten in meer dan 160 landen. Het zijn ruim vier decennia die worden gekenmerkt door innovatie. Een overzicht van de historie.

Een eerste mijlpaal van het bedrijf viel te noteren toen Acer de 1100/25, een 32-bit PC, op de markt bracht. Bijna dertig jaar geleden kwam daar een laptop bij: de Acer Anyware 1100.

In de nieuwe eeuw ging Acer in hoog tempo door met het produceren van vernieuwende producten. De TravelMate C100, een convertible systeem, was uniek en innovatief in zijn soort. Een paar jaar later lanceerde Acer het eerste carbon-fiber notebook. En de S5 werd zes jaar geleden het dunste Ultrabook ter wereld.

Nieuwe innovaties
De laatste jaren zijn daar veel nieuwe innovaties bijgekomen. In 2016 was Acer de eerste die Metal Fan technologie in een notebook gebruikte. Dat deed het in de Acer AeroBlade™ 3D Fan. Het maakt een ultradunne form factor mogelijk, zonder concessies te hoeven doen in de prestaties en de rekenkracht. Daarnaast introduceerde het in dat jaar de Swift 7, die met minder dan 1 centimeter de dunste laptop ter wereld was. Ook kwam het met de 2-in-1-laptop Switch Alpha 12, de eerste met een LiquidLoop™-koeling. Deze gepatenteerde technologie houdt de temperatuur van de processor op peil, zonder de herrie van een blazende ventilator.

Maar dat was nog niet alles. De Predator 21 met een 21 inch curved screen en twee NVIDIA 980 videokaarten werd in hetzelfde jaar gelanceerd. Net als de Cloudprofessor, de eerste IoT education toolkit die verbonden is met de cloud. De toolkit past bij de visie van Acer, dat programmeren belangrijk is voor onze toekomst. Met de oplossing, een combinatie van hardware en software, helpt Acer om programmeren in het onderwijs mogelijk te maken.

Optimaliseren
In 2017 zette Acer vooral in op het steeds verder optimaliseren van de technologieën. De Swift 5 Pro werd het lichtste device in zijn klasse voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt. Het gewicht is slechts 970 gram. Dat was mogelijk door lithium, het lichtste metaalsoort, te gebruiken. Ook borduurde Acer verder op de LiquidLoop-koeling. De U27 was de eerste all-in-one die daarvan was voorzien. Een andere nieuwe oplossing in 2017 was de Triton 700, een zeer krachtige Thin & Light Gaming laptop met een GTX 1080-gpu.

‘The best is yet to come’
Wat bracht 2018 tot nu toe en wat zijn de plannen? De Swift 7 was al het dunste notebook ter wereld. Maar in de nieuwe versie gaat Acer een stapje verder, zonder concessies te doen aan de dikte van het device. De nieuwe versie is 14 inch en maakt gebruik van een backlit keyboard en een touch panel. Ook bevat de Swift 7 nu embedded 4G/LTE. Dat is extra interessant voor zakelijke gebruikers.

Op de Global Press Conference van 23 mei in New York werden nieuwe innovatieve producten gelanceerd, die bij het drukken van dit magazine nog niet bekend waren. Maar ‘The best is yet to come’, laat Acer weten.

Chrome
Naast innovaties op het gebied van hardware hecht Acer ook veel waarde aan platformontwikkeling. Acer is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van het besturingssysteem Google Chrome. Steeds meer grote organisaties werken inmiddels met de G-suite van Google, vaak met bijbehorende hardware van Acer. Acer heeft met afstand het breedste portfolio Chrome-based producten.

Acer heeft sinds 2017 ook een meerderheidsaandeel van 51 procent in Aopen, een bedrijf dat OEM pc-componenten en verschillende losse pc-componenten maakt. Daarmee wordt het aanbod van Chrome-gebaseerde oplossingen van Acer nog breder. Het is niet gek dat Acer de eerste was met een Chrome-tablet: de Acer Chromebook Tab 10. Die is op de markt gebracht voor zakelijke gebruikers en is direct toe te voegen aan de Google Management Console. Bedrijven kunnen daarmee, naast Chromebook en Chromebox, ook tablets via één console managen.

Vooruitgang
Iedereen werkt slimmer en sneller en heeft toegang tot meer informatie dan op enig ander moment in de geschiedenis. Zonder technologische ontwikkelingen zou de vooruitgang beperkt blijven. Acer is trots dat het heeft bijgedragen aan deze ontwikkeling en blijft zich daarvoor inzetten.

Door: Johan van Leeuwen

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!