Johan van Leeuwen - 08 december 2022

Exertis en Lenovo helpen gebruiker en partner in de meeting room

Exertis en Lenovo helpen gebruiker en partner in de meeting room image

Sinds kort verzorgt Exertis Pro AV in de Benelux de distributie van de Smart Collaboration-producten van Lenovo. Hierdoor wordt het portfolio van Exertis nog completer en kunnen er meer totaaloplossingen worden aangeboden. De partners en eindklanten profiteren daarvan, leggen Christ-Jan Beljaars, Elmer de Klein en Sven den Uijl uit.

“Lenovo en Exertis is een uitstekende combinatie”, begint Christ-Jan Beljaars (Sales en Marketing Director van Exertis) zijn verhaal. “We zijn heel trots dat we deze producten nu kunnen voeren. Een prachtig internationaal merk als Lenovo hoort gewoon bij ons. Maar veel belangrijker nog, de samenwerking heeft grote voordelen voor partners en klanten.”

In Duitsland en de UK werkten de twee bedrijven al langer samen. Nu dus ook in de Benelux. Beljaars: “We willen een one-stop-shop zijn. Hiermee bieden we resellers weer iets nieuws. We geven ze nog meer flexibiliteit in de meeting room. Lenovo kan het hart van die ruimte verzorgen. Binnen ons assortiment kun je de ruimte als gebruiker compleet maken met bijvoorbeeld een scherm, beugel, camera of audio-device. Alles wat je kunt bedenken hebben we, voor verschillende budgetten en voor allerlei soorten ruimtes. In combinatie met onze kennis maken we echt het verschil.” 

Van broekzak tot datacenter

Sven den Uijl (Channel Manager Benelux Smart Collaboration) is op zijn beurt ook blij met Exertis als distributeur. “We zijn al jarenlang een echte channel-organisatie en maken heel graag gebruik van de kennis en expertise van onze partners. Daar horen zeker ook distributeurs bij. Exertis speelt een heel belangrijke rol, dat merken we nu al. Hun kennis en expertise op audiovisueel gebied is voor ons erg waardevol.”

Lenovo is de grootste pc-verkoper ter wereld, maar vergaderruimtetechnologie is bij het bedrijf zeker geen ondergeschoven kindje. Den Uijl: “We kunnen alles rondom de werkplek verzorgen: van broekzak tot datacenter. Thuiswerkplekken, zakelijke werkplekken, maar ook hele werkomgevingen inclusief het ontsluiten van data. Met het hybride werken zijn de vergaderruimtes nóg belangrijker geworden. Ook voor ons.” Dat mensen bij de naam Lenovo waarschijnlijk als eerste aan pc’s denken ervaart hij niet als een nadeel. “We doen met Smart Collaboration hetzelfde als wat we altijd doen en waarmee we groot zijn geworden: luisteren naar de behoeftes van de eindklant. Daarnaast is pc-kracht in vergaderruimtes ook heel belangrijk, dus onze kennis en ervaring komen daar zeer van pas.”

Makkelijk en toegankelijk

De Smart Collaboration-producten van Lenovo hebben de merknaam ‘ThinkSmart’. Elmer de Klein, Smart Collaboration Relationship Manager, legt de waarde van de producten uit. “Met alle ontwikkelingen moet videocommunicatie vandaag de dag vooral makkelijk en toegankelijk zijn. Niet alleen vanuit huis, maar zeker ook vanuit de meeting room. Daarom hebben we een reeks hardware ontwikkeld waarin we onze bewezen computerkwaliteit combineren met de mogelijkheden van platformen zoals Teams, Zoom en Google Meet.”

“We bieden oplossingen met een lange levensduur en zeer goede beveiliging”, vervolgt hij enthousiast. “Daarnaast zijn we ook heel flexibel en beheersbaar. We kunnen een volledige totaaloplossing bieden, maar wanneer de ruimte daarom vraagt, kunnen we het ook combineren met oplossingen van anderen, bijvoorbeeld vanuit het portfolio van Exertis. Met beheersbaar bedoelen we dat je het beheer kunt doen met bestaande beheertools, maar ook met ons managementplatform dat je erbij krijgt. We garanderen de beste ervaring, voor een gunstige prijs.”

Het aanbod van Lenovo voor meeting rooms bestaat uit drie belangrijke producten. De Klein: “De ThinkSmart Hub is ideaal voor huddle rooms en middelgrote meeting rooms. Behalve een camera bevat hij alles wat nodig is. De ThinkSmart Core is voor ruimtes die meer integratie vereisen. De compute en de controller zijn losgetrokken van elkaar, waardoor je er veel kanten mee op kunt, volledig afhankelijk van wat je wilt. Tot slot hebben we iets nieuws: ThinkSmart One. Het is de eerste all-in-one collaboration bar die draait op Windows. Hij combineert audio, video, microfoons en Intel-gebaseerde compute in één formfactor van 70 centimeter breed, die je boven je scherm kunt hangen. Daarmee hebben we echt iets unieks waar we heel trots op zijn.” Beljaars: “Ik vind dat een prachtig voorbeeld van waar Lenovo als producent allemaal toe in staat is. Het zit onder de motorkap echt waanzinnig slim in elkaar, maar dat allemaal in dienst van de eindklant.”

Premier support

Beljaars benadrukt het feit dat Lenovo drie jaar lang gratis premier support aanbiedt voor partners en eindklanten, waardoor Exertis-resellers de oplossingen met vertrouwen kunnen aanbieden. Den Uijl: “We gaan ervanuit dat onze producten altijd fantastisch werken. Maar stel dat er ondersteuning nodig is, dan bieden we premier support. Er zitten in Amsterdam specialisten klaar om zakelijke klanten of partners door het hele proces te helpen, richting een zo goed mogelijke gebruikservaring. Daarvoor vragen we geen extra bedrag, het zit erbij in. Dat is voor ons vanzelfsprekend.”

De support heeft bij Lenovo ook nog een ander deel, wat de fabrikant ‘Deploy & Maintain’ noemt. De Klein: “Uitdagingen die klanten ondervinden zijn in de praktijk zelden hardware-gerelateerd. Vaak gaat het over bijvoorbeeld instellingen in bijvoorbeeld Teams, Zoom of Google Meet, of bepaalde functies in zo’n platform die niet naar tevredenheid werken. Wij pakken dat ook gewoon op. We helpen de klant of de partner om de situatie werkend te krijgen. Ook dat is gratis.”

Beljaars spreekt over een perfecte aanvulling. “Onze bestaande partners krijgen toegang tot dit soort prachtige producten, met ons sausje eroverheen. We komen daarnaast in contact met een heel mooie groep nieuwe partners.” De Klein en Den Uijl knikken instemmend. “Als er mensen nieuwsgierig zijn, dan zijn Sven, Elmer en ik er om vragen te beantwoorden”, sluit Beljaars af. “Ik leg graag nog meer uit over wat we precies oplossen.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!