Witold Kepinski - 09 januari 2023

Commvault Roadshow zoomt op twee februari onder andere in op ransomware

Commvault Roadshow zoomt op twee februari onder andere in op ransomware image

De Commvault Connections Roadshow heeft op donderdag 2 februari zijn Nederlandse editie. In het Louwman Museum in Den Haag zal het onder andere gaan over digitalisering, ransomware en SaaS-adoptie. Marco Fanizzi (Senior Vice President International) en Bart Tournier (Sales Director Benelux) verzorgen die dag samen de keynote en geven daarmee het startschot voor een goedgevulde dag. Met de twee mannen blikken we vooruit.

Commvault kiest dit jaar heel bewust voor een roadshow-opzet, naast een groot virtueel event dat de leverancier van data- en informatiemanagement in november organiseerde. Fanizzi: “Na de covid-periode zien we, meer dan ooit, de waarde van elkaar ontmoeten en samen ervaringen delen in de echte wereld. Op 2 en 3 november organiseerden we het wereldwijde Connections event, virtueel in drie verschillende tijdzones, met veel verhalen van ons en onze technologiepartners. Omdat we geloven in een lokale aanpak waar je de kans krijgt om elkaar face-to-face te ontmoeten, besloten we om in de International-regio (de samengevoegde regio’s EMEA en APJ, waarover Fanizzi de leiding heeft, red.) een roadshow te doen. In totaal zijn er 28 evenementen, in allerlei verschillende landen. Op 2 februari is Nederland aan de beurt.”

Tournier vertelt wat er gaat gebeuren. “We vertellen over de trends die we zien en waar we mee bezig zijn. Tegelijkertijd delen we informatie met lokale partners en klanten en praten we met ze over de ontwikkelingen die zij zien en waar ze tegenaan lopen. In round-table-discussies gaan we samen met experts dieper in op die trends, ook op technologisch gebied. Het is een event voor eindgebruikers, waar ook enkele van onze strategische partners, zoals Microsoft, PureStorage, Fujitsu, DMP, AnyLinQ, SJ-Solutions en E-Storage, aanwezig zullen zijn om ervaringen uit te wisselen.

Interessant programma
De twee beloven een interessant programma. Tournier: “Amber Brantsen, bekend als presentatrice van Viaplay Formule 1 en daarvoor het NOS Journaal, is de host. Op het hoofdpodium komt onder andere een presentatie van Jeroen van Helden van De Clercq Advocaten, over het juridische aspect van ransomware-aanvallen. Martijn Hoogesteger, bekend van de tv-show Hunted, maar bovenal hoofd cybersecurity bij S-RM, vertelt over zijn ervaringen bij klanten die getroffen zijn door ransomware en de werkwijze van criminelen. Andere sprekers en rondetafel-leiders zijn Jan van Cruchten van KPN, Edwin Ruiter van Centric en Onno Ebbinge van het datacenter ODC-Noord. En Paul Vries van Bilthoven Biologicals, een bedrijf dat is getroffen door ransomware, vertelt zijn boeiende verhaal.”

Volgens Fanizzi zijn er eigenlijk drie centrale onderwerpen. “We willen ervoor zorgen dat wij eindgebruikers goed, snel en tegen de juiste kosten kunnen helpen bij het digitaliseren en het transformeren van hun workload. Daarbij gaat het met name om de transitie van on premise naar de cloud en de lift en shift die daarbij komt kijken. Daarnaast gaat het event over hoe onze technologie een component kan zijn bij ransomware-bescherming. Het derde element is de adoptie van SaaS-oplossingen om data te beschermen.”

Ransomware
Ransomware is dus één van de centrale onderwerpen. Dat begint al bij de keynote die Fanizzi en Tournier samen gaan geven. Fanizzi: “Als ik potentiële nieuwe klanten spreek, dan krijg ik vaak de vraag of onze technologie ze beschermt tegen ransomware en hoe groot de kans is dat ze na een aanval snel hersteld zijn. Daar kan ik geen percentage op plakken, want ransomware-bescherming hangt niet alleen van technologie af, maar ook van onder andere processen, procedures en het soort infrastructuur. De discussie gaat vaak over de kroonjuwelen van een bedrijf: de data!. Daar gaan we het in de keynote ook over hebben. Wat zien we wereldwijd gebeuren? We geven een aantal mooie voorbeelden.”

Cybersecurity groeit uit tot een heel belangrijke tak voor Commvault. Het voegde recent ThreatWise aan zijn portfolio toe: een oplossing die helpt bij het tijdig ontdekken van ransomware aanvallen. Tournier: “Security speelt een grote rol in het programma van Connections. Threatwise is een oplossing van een bedrijf dat we begin 2022 hebben overgenomen. Dankzij slimme technologieën, die we tijdens het event zullen toelichten, zijn we in staat om ransomware in een vroeg stadium te detecteren in een netwerk. Hierdoor kun je enorm veel schade voorkomen. Bij de meeste ransomware-aanvallen was de software die hackers installeerden namelijk al weken of maanden actief. We lanceerden het product in oktober 2022 en zien al heel veel belangstelling. Met Threatwise zijn we in maart zelfs genomineerd als Cloud Security Innovator of the Year bij de Dutch IT-Channel Awards.”

SaaS
ThreatWise heet voluit Metallic ThreatWise, want het is onderdeel van Commvaults SaaS-familie Metallic. Fanizzi: “We hebben de duidelijke visie dat datamanagement en de databescherming onafhankelijk moet zijn van de locatie van waar de data staat. Daarom besloten we om sterk te investeren in de ontwikkeling van Metallic. Het is cloudgebaseerd en heel eenvoudig in gebruik. We lanceerden de oplossing drie jaar geleden in samenwerking met Microsoft. De engine is gebouwd op Azure en het doelwit, de data dus, moest oorspronkelijk ook in Azure staan. Inmiddels kunnen klanten er ook voor kiezen om de data ergens anders op te slaan, zoals in AWS of in hun eigen datacenter. Sinds kort hebben we ook een exclusieve samenwerking met Oracle waardoor we ook data in OCI (Oracle Cloud Infrastructure, red.) beschermen. Die bescherming bieden we onder andere ook in Salesforce.com-workloads, Kuberneters en op virtuele machines. We gaan echt richting 360 graden-datamanagement, wat je als gebruiker vanuit één centraal punt kunt gebruiken.”

Awareness creëren
Fanizzi en Tournier hopen uiteraard op veel bezoekers op 2 februari. Tournier: “Als je komt, kom je in contact met mensen die met dezelfde onderwerpen en vraagstukken bezig zijn als jij. Als je geïnteresseerd bent in cybertrends, in wat bedrijven doen om zich te beschermen tegen ransomware en in het creëren van een multi-cloud-omgeving die je beschermt en schaalbaar maakt, dan moet je die dag naar Den Haag komen.”

“Nederland is heel ver als het om cloudadoptie gaat”, sluit Fanizzi af. “Maar tegelijkertijd geeft 22 procent van de bedrijven aan dat ze niet klaar zijn voor een ransomware-aanval, veel meer dan bijvoorbeeld in Frankrijk of Duitsland. Wij zien dat het gesprek over databeheer en -beveiliging in Nederland leeft. Met alle partijen en experts die komen spreken denken wij dat dit echt een goede representatie is van dat gesprek. Zo hopen wij naast een mooie middag samen ook awareness over de huidige uitdagingen, ervaringen en oplossingen rondom ransomware en databeheer te creëren.”

Meer informatie over het event staat op deze site. Daar kun je ook inschrijven.

Door: Johan van Leeuwen

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!