Johan van Leeuwen - 30 maart 2023

LeanIX Connect Summit Europe in Frankfurt wordt een echt community-event

Enterprise architecture-specialist LeanIX organiseert op 9 en 10 mei zijn grote Europese flagship event: de LeanIX Connect Summit Europe. Dat is zeker een trip naar Frankfurt waard, garanderen Michiel van Eck en Tim Bloemer. Zij hebben als enterprise account executives de taak meegekregen om de Benelux-markt te bestormen.

LeanIX Connect Summit Europe in Frankfurt wordt een echt community-event image

LeanIX is een moderne SaaS-applicatie die de IT-architectuur koppelt aan de bedrijfsvoering en de bedrijfsdoeleinden. Het werd kort geleden voor het tweede jaar op rij als leider gepositioneerd in het Gartner-kwadrant voor enterprise architecture tools. Bloemer: “Op de as van ability to execute scoorden we het beste van de hele markt, waarmee bevestigd wordt dat wij een heel goede partner zijn voor het samenbrengen van de dagelijkse business en het realiseren van transformatiedoelstellingen.”

Het geheim zit volgens Van Eck in de toegankelijkheid. “Enterprise architecture werd altijd gezien als iets voor techneuten, maar wij zorgen ervoor dat het hele organisaties verder helpt om transformaties met succes te voltooien: zowel de IT-architecten als de business.” Daar is een duidelijke markt voor, want het bedrijf doet het goed. Van Eck: “Wereldwijd groeien we jaarlijks met zo’n 50 tot 60 procent. In 2021 hebben we het aantal klanten in de Benelux verdubbeld en vorig jaar hebben we die lijn goed doorgetrokken.”

Verhalen delen

LeanIX wil zijn zichtbaarheid verder vergroten en dus organiseert het veel events, met de LeanIX Connect Summit als grootste. De Europese editie is op 9 en 10 mei in Frankfurt. Bloemer: “Het is bedoeld voor klanten, partners, prospects en voor ieder ander die geïnteresseerd is in het domein van enterprise architecture. We maken er geen LeanIX-show van. Het wordt echt een evenement voor de community, waarin we mooie verhalen delen.”

Op het recent bekend gemaakte programma staan veel presentaties van klanten, zoals onder andere Ericsson en spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn. Van Eck: “Zij vertellen over de reis die ze hebben gemaakt richting de volwassenheid van hun architectuur.” Bloemer: “Er staan vooral veel CIO’s op het podium. Het zal daarbij vaak gaan over cloudtransformaties. Veel enterprises hebben nog systemen die on premise staan en die niet meer up-to-date zijn. Vanwege onze samenwerking met SAP (LeanIX is de exclusieve strategische partner van SAP op het gebied van enterprise architecture, red.) zal de transformatie van on premise SAP naar S/4HANA Cloud daarbij ook zeker aan bod komen.”

“Daarnaast gaat het in Frankfurt ook over de behoefte om in deze onzekere economische periode je landschap financieel efficiënter te laten opereren”, vervolgt Van Eck. “En we gaan het ook over duurzaamheid hebben. Hoe zorg je ervoor dat je IT-infrastructuur aansluit bij je ESG-doestellingen?

Gesprek met CEO

Het event heeft een plenair deel én losse break-out-sessies. Van Eck: “Daarnaast zijn er executives one-on-ones, met onze leidinggevenden. Zo kunnen we aan de lezers van dit artikel een één-op-één-ontmoeting van een half uur met onze CEO André Christ aanbieden. Wie daar belangstelling voor heeft kan ons mailen.”

Het event is uiteraard ook digitaal te volgen, maar de twee adviseren om voor twee dagen naar Frankfurt te komen. Van Eck: “Dan profiteer je van de ontelbare interactie-momenten en de netwerkmogelijkheden.”

Veel van de onderwerpen die tijdens het evenement aan bod gaan komen, worden ook behandeld op het eigen kanaal van LeanIX op de website BrightTALK. Van Eck: “Daar vind je een hele serie aan video’s en webinars. Mensen kunnen kennismaken met de onderwerpen en hopelijk motiveert dat om naar Frankfurt te komen.”

Open Line BW 06-06 tm 13-06-2023 Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
Pax8 BN/BW 29-05 tm 18-06-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!