Witold Kepinski - 13 oktober 2023

Security is topprioriteit bij Pax8

De drie security-aspecten die Pax8 in petto heeft voor MSP’s duiden precies de waarde aan die deze cloud marketplace heeft voor cloud providers. Phylip Morgan, Chief Revenue Officer bij Pax8, laat daarmee zien dat het zijn bedrijf ernst is om MSP’s te helpen groeien.

Security is topprioriteit bij Pax8 image

We spreken Morgan tijdens Canalys Forums 2023 begin oktober in Barcelona. Met het geroezemoes van deelnemers op de achtergrond vertelt hij dat de MSP’s op drie dingen kunnen rekenen als het gaat om cybersecurity.

“Digitale beveiliging heeft bij ons topprioriteit. Allereest willen wij niet dat een MSP wordt gehackt. Wij maken ze bewust van welke risico’s zij lopen en we helpen ze de juiste keuze te maken uit de veelheid aan software op dit vlak”, legt hij uit. “We helpen ze te begrijpen welke frameworks er allemaal zijn, inclusief datgene waaraan de Europese Unie werkt, om niet alleen jouw eigen bedrijf te beschermen, maar ook dat van jouw klanten”, gaat hij verder. Op weg naar het derde punt: “We helpen ze om security te verkopen aan hun klanten. Hoe begin je, bijvoorbeeld, een gesprek over beveiliging met een klant?”

Op dit antwoord volgt zijn bewering dat Pax8 gepassioneerd is om zijn klanten in staat te stellen hun bedrijf te laten groeien. “Daarin onderscheiden we ons op de markt.”

Van alles toevoegen

Bijna was Morgan niet naar Canalys Forum gegaan. “Ik vroeg Canalys wat ik te zoeken heb op een evenement dat over hardware, storage en dergelijke gaat; wij zijn een cloud-bedrijf. Kom maar eens kijken, was het antwoord, wij zijn veranderd. En dat is ook zo. Vandaag ging het over kunstmatige intelligentie, over services. De wereld is veranderd en Canalys verandert mee. Ook de MSP’s zullen mee moeten gaan met een veranderende wereld. Hun grootste uitdaging is een antwoord te vinden op de consumerisering van klanten: het feit dat organisaties dezelfde gebruikerservaring willen hebben bij zakelijke automatisering als zij in hun persoonlijke leven meemaken.”

Door de automatisering die Pax8 biedt, zo zegt Morgan, houden MSP’s tijd over om over dat soort zaken na te denken, om een strategie op te stellen. Want, ook al neemt Pax8 hen werk uit handen, er blijft nog genoeg handel over voor MSP’s. “Zij kunnen hun installatiediensten aanbieden, migratieservices, adviesdiensten. En natuurlijk kunnen zij hun klanten helpen de beveiliging op orde te brengen en te houden.”

Europa in

Pax8 is in 2012 opgericht door John Street (CEO) en Ryan Walsh (Chief Strategy Officer) en Klaus Dimmler (Chief Science Officer). Het hoofdkantoor staat in Denver. In 2021 waagde de onderneming de oversteek en vestigde zich in het Verenigd Koninkrijk. Daar is Morgan verantwoordelijk voor Europa.

“Wij zijn in januari 2021 hier begonnen, kort na de overname van Wirehive, een vooruitstrevend cloudhosting- en consultancybedrijf met hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk”, vertelt Morgan. “Dit gaf ons een vliegende start in VK en Ierland.”

Vervolgens, in juli 2021, nam Pax 8het Nederlandse Resello over. Dit was een distributeur uit Zwolle van cloudservices die gespecialiseerd was in het begrijpelijk maken, verkopen en beheren. Met deze acquisitie kreeg Pax8 meteen toegang tot veertig landen in Europa. Niet lang daarna, januari 2022, lijfde Pax8 TVG over en kreeg daarmee de Baltische staten in zijn invloedssfeer.

Volgens Morgan heeft Pax8 nog wel veel uit te leggen. “Veel MSP’s wisten echt niet wat je met een cloud marketplace aan moet. Maar de wereld is veranderd. De pandemie heeft een sterke impuls gegeven aan cloudgebruik. De vraag naar clouddiensten is niet alleen toegenomen, maar ook veranderd. Mensen werken vanuit huis. En de klanten van MSP’s verlangen dat dit veilig en gebruiksvriendelijk gebeurt. Wij helpen ze daarbij. We zitten met de MSP’s rond de tafel om te bespreken hoe zij kunnen groeien, hoe ze hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren, hoe zij met risico’s kunnen omgaan. Door werkprocessen te automatiseren vanuit het perspectief van inkoop- en abonnementsbeheer, via onze diensten, houden de MSP’s tijd over om zich op andere zaken te richten. Daarvoor kunnen ze overigens ook een beroep op ons doen.”

Eraan toevoegend dat Pax8 gereedschap heeft om te meten of hun diensten daadwerkelijk bijdragen aan bedrijfsverbetering.

Scholing

Om MSP’s te helpen bij te blijven in een snel veranderende markt, organiseert Pax8 diverse kennisevenementen; online en fysiek. Scholing heeft een sleutelrol in de communicatie met de klanten van de cloud marketplace.

Zo is er ‘Launch Briefing’: virtuele bijeenkomsten waar iemand in slechts 90 minuten Pax8 leert kennen en ontdekt hoe het bedrijf een MSP een zetje in de rug kan geven.

Bij de ‘Grow Your Business’- bijeenkomsten krijgen Pax8-partners persoonlijk tips, trucs en bewezen strategieën voorgeschoteld om de omzet te verhogen en een veilige tech-stack te creëren.

En dan zijn er nog de, eveneens virtuele, ‘Bootcamps’: de tweedaagse diepgaande duik in de beste cloudoplossingen waar de technici van partners behoefte aan hebben.

“En dan hebben we natuurlijk onze wereldwijde gebruikersbijeenkomsten Beyond. In juni 2024 vindt de conferentie weer plaats. In Denver.

AI is nuttig

De diepgaande samenwerking tussen Pax8 en Microsoft is bijna spreekwoordelijk. Maar de onderneming is drukdoende zijn partnerschappen uit te breiden. Zo zijn Adobe en Pax8 met elkaar in zee gegaan. Maar het bedrijf gaat niet alleen strategische partnerschappen aan met softwareleveranciers. Zo heeft de onderneming onlangs een dergelijk pact gesloten met HSBC Innovation Banking als de belangrijkste bankpartner.

Morgan onderstreept dat Pax8 een data-bedrijf is en dat kunstmatige intelligentie een handig hulpmiddel is. “Wij verzamelen heel wat data over het gebruik van onze diensten. Die gegevens stellen we ter beschikking aan onze klanten. En waar nodig helpen wij om ze te interpreteren.”

Door: Teus Molenaar en Witold Kepinski

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!