Witold Kepinski - 02 mei 2024

Stefan Larsen: Circulariteit en Duurzaamheid bij Lenovo

Lenovo streeft naar een circulaire en duurzame toekomst met innovatieve IT-oplossingen. In een recent interview met de redactie van Dutch IT Channel en Dutch IT Leaders schetst Stefan Larsen, Global Head Environmental Services bij Lenovo, een inspirerend beeld van hoe circulariteit en duurzaamheid binnen de IT-sector vorm krijgen. Hij benadrukt dat het omarmen van circulariteit meer omvat dan enkel de bekende drie R's: Reduce, Reuse, Recycle. “Het gaat om een mentaliteitsverandering waarbij elke handeling bijdraagt aan een ecosysteem waarin hergebruik centraal staat.”

Stefan Larsen: Circulariteit en Duurzaamheid bij Lenovo image

Lenovo, dat pc devices, servers, data storage en andere IT-toepassingen levert, is ook een grote speler op het gebied van duurzame IT-oplossingen. “Lenovo biedt een breed scala aan producten en diensten om klanten te helpen hun CO2-voetafdruk te verminderen en een circulaire IT-infrastructuur op te bouwen. Met een focus op innovatie, samenwerking en klantgerichtheid zet Lenovo zich in om een duurzame toekomst voor de IT-sector te creëren”, aldus Larsen.

Toenemende vraag naar duurzame IT-oplossingen

De vraag naar duurzame IT-oplossingen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Steeds meer organisaties omhelzen een ‘Sustainable Business Strategy’ aldus onderzoeksbureau Gartner. “Klanten eisen niet alleen CO2-reductie, maar verlangen ook naar tastbare resultaten. Lenovo speelt in op deze toenemende vraag door een breed scala aan oplossingen te bieden die organisaties helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen”, aldus Larsen. “Ons primaire doel is om samen met onze klanten om de tafel te gaan zitten en nieuwe duurzaamheidsoplossingen te ontwikkelen in hun ambitie om hun organisaties CO2-neutraal te worden.”

Circulaire IT-diensten en AI-duurzaamheidstool

Een van de kernpijlers van Lenovo's duurzaamheidsstrategie is het verlengen van de levensduur van IT-apparatuur. Larsen: “Dit wordt mogelijk gemaakt door circulaire IT-diensten, die materialen recyclen en hergebruiken. Daarnaast heeft Lenovo een innovatieve AI-duurzaamheidstool ontwikkeld. Deze tool stelt klanten in staat om proactief de CO2-voetafdruk van verschillende IT-oplossingen te bepalen, nog voordat er een aankoopbeslissing wordt genomen.”

Duurzame datacenters en samenwerking

Naast circulaire IT-diensten en de AI-duurzaamheidstool, zet Lenovo zich ook in voor de ontwikkeling van duurzame datacenters. Deze datacenters zijn ontworpen om energie te besparen en waterverbruik te verminderen. Larsen benadrukt verder het belang van samenwerking met partners, leveranciers zoals Microsoft, AMD, Intel en NVIDIA en eindklanten om duurzame oplossingen te ontwikkelen en te implementeren. “Samenwerking is essentieel om een circulaire economie binnen de IT-sector te creëren.” De boodschap van Larsen aan klanten is duidelijk: “Begin vandaag nog met uw reis naar duurzaamheid. Lenovo staat klaar om organisaties te ondersteunen bij elke stap die ze zetten om hun duurzaamheidsambities te realiseren.”

Door: Witold Kepinski

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!