Redactie - 11 juli 2012

EMC introduceert NetWorker 8.0


Dataopslagleverancier EMC introduceert Networker 8.0. Hiermee kunnen organisaties hun data optimaal beschermen en sneller migreren naar cloud-omgevingen en en IT-as-a-Service.

Door nieuwe functies, verbeterde prestaties en integratie met back-up hardware, kunnen bedrijven met EMC Networker 8.0 vijftig procent sneller een back-up maken van data. Hiermee voldoet de software-oplossing aan de back-up-eisen van moderne IT-omgevingen en zijn bedrijven klaar voor de toekomst, aldus de leverancier.

In de Benelux wordt vooralsnog gemiddeld 8 procent van het IT-budget gebruikt voor back-up en recovery-oplossingen. Dit ligt onder het Europese gemiddelde van 10 procent. Het Europese onderzoek dat EMC uitvoerde onder 1750 organisaties naar 'Disaster Recovery', wijst ook uit dat bijna de helft van de ondervraagden in de Benelux in het afgelopen jaar data heeft verloren (49 procent). Het kostte bedrijven gemiddeld twee dagen om de data weer terug te halen en herstellen. Een op de vijf (22 procent) van deze organisaties heeft zijn uitgaven voor IT-back-up en recovery na dataverlies verhoogd.

"De wereldmarkt voor back-up software groeit jaarlijks met bijna zes procent. De hardware-markt met disk appliances zoals Data Domain groeit nog sneller met 21 procent", zegt Christian Pilon, Channel Marketing Manager EMC, Back-up en Recovery Systems bij EMC. "Bedrijven hebben zowel de software als de hardware nodig voor een complete back-up en recovery-oplossing. Bovendien stappen meer bedrijven over van tape naar disk-oplossingen. EMC NetWorker is geheel vernieuwd om nog beter aan te sluiten op de disk-omgevingen. Daarnaast is de oplossing verbeterd op het gebied van integratie, prestaties en ondersteuning voor veranderende IT-initiatieven."

Vernieuwde back-up-oplossing
NetWorker is voorzien van een vernieuwde architectuur voor betere prestaties en schaalbaarheid. De back-up is drie keer meer schaalbaar dan de vorige versie. Met de 'Client Direct'-functie kunnen klanten direct een back-up maken van de client-toepassing naar de harde schijf waardoor back-up vijftig procent sneller is. Bovendien biedt NetWorker 8.0 volledige integratie met EMC Data Domain deduplicatie storage-systemen waardoor het beter aansluit op disk-omgevingen. Daarnaast kan lager netwerkverkeer, geïntegreerd beheer met synchrone replicatie, automatische configuratie, monitoring en rapportage-mogelijkheden worden gerealiseerd. Ook ondersteunt NetWorker 8.0 Microsoft-applicaties en levert het multi tenancy beheer waardoor cloud service delivery mogelijk wordt.

Er zijn wereldwijd 23.000 gebruikers van EMC NetWorker. Een groot aantal daarvan is afkomstig uit EMEA.

Door: Witold Kepinski

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!