Redactie - 15 oktober 2012

Natalya Kaspersky neemt belang in G Data Software


De Russische onderneemster Natalya Kaspersky (foto), eigenaresse van InfoWatch Holding Company, heeft 16,8% van de aandelen van de Duitse security-onderneming G Data Software AG gekocht. Zij nam de aandelen over van verschillende aandeelhouders. Het grootste deel van haar aandelen zijn afkomstig van een venture capitalist uit Berlijn.

Natalya Kaspersky zal op 23 oktober, tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, tevens worden verkozen als lid van de Raad van Toezicht.

De samenwerking tussen G Data en Natalya Kaspersky begon reeds in 1996, toen G Data-oprichter Kai Figge voor het eerst met haar sprak op de technologiebeurs CeBIT is Hannover. Op dat moment stond Natalya aan het roer van een andere security-bedrijf: Kaspersky Lab. De twee ondernemingen besloten toen een technologische samenwerking aan te gaan.

Natalya Kaspersky is één van de meest succesvolle vrouwen in de wereldwijde IT-industrie. In een periode van 18 jaar is zij erin geslaagd om samen met haar ex-man Eugene Kaspersky een startend bedrijf uit te laten groeien tot een groot security-bedrijf met meer dan 2.500 werknemers wereldwijd. Natalya Kaspersky heeft eerder dit jaar haar aandeel in Kaspersky Lab verkocht.

Door: Witold Kepinski

  

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Insight BW 27-09 tm 04-10-2023
Dutch IT Awards Nomineer Nu liggend nieuwsbrief

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!