Redactie - 03 december 2012

IPv6 de nieuwe standaard bij Solcon


Nieuwe ADSL en VDSL klanten van service provider Solcon ontvangen voortaan naast een IPv4-adres standaard een IPv6-adres. Met het extra IP-adres zijn zij in de toekomst verzekerd van toegang tot het internet. Vanaf begin 2013 krijgen ook de bestaande klanten van Solcon een IPv6-adres.

IPv6 is het nieuwe internetprotocol dat de wereldwijde verbinding van apparaten mogelijk maakt. Dankzij IPv6 is er weer voldoende ruimte om het internet te laten groeien. Dit is noodzakelijk omdat steeds meer apparaten, zoals smartphones, tablets, tv’s en huishoudelijke apparaten, gebruikmaken van een IP-adres.

Implementatie

Sinds 2004 is IPv6 in het Core-netwerk van Solcon geactiveerd en in 2010 was de datacenter-hosting geschikt voor het nieuwe internetprotocol. In 2011 is de internetprovider actief begonnen met het geschikt maken van het Acces-netwerk. Om de implementatie van IPv6 optimaal te laten verlopen is er de afgelopen jaren uitvoerig getest door friendly users. Klanten merken hierdoor niets van de implementatie, Sander Steffann (foto), IPv6-specialist bij Solcon: “Op dit moment is het voor bedrijven al merkbaar dat de Europese voorraad IPv4 adressen nagenoeg op is. Bij sommige providers kan niet elke access klant meer een eigen IPv4-adres krijgen of is het voor klanten niet mogelijk om extra IPv4-adressen voor een SSL-website te gebruiken. Solcon biedt deze diensten nog wel, maar denkt tegelijkertijd ook aan de toekomst. Onze klanten moeten de mogelijkheid hebben om te communiceren met degene die geen IPv4 meer kunnen gebruiken. Daarom is het voor ons vanzelfsprekend dat iedereen, naast een IPv4-adres ook de beschikking heeft over een IPv6-adres.”Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!