Redactie - 13 april 2013

'Rusland is ideaal voor software outsourcing'


Met het bezoek van de Russische president Poetin kwamen een aantal Russische IT-ondernemers mee om kennis te maken met de Nederlandse collega’s. De Russische IT-ondernemer Pavel Adylin (foto), ceo van software outsourcer Artezio en voorzitter van de Russische overkoepelende organisaties voor software development bedrijven Russoft zegt dat de Russische IT-outsourcers staan te trappelen om meer zaken te doen met Nederlandse IT-bedrijven. “Rusland is een ideaal land voor outsourcing van software development.”

Adylin heeft zelf een aantal vestigingen verspreid in Moskou, het Oekraïense Charkov (waar het Nederlands elftal in 2012 speelde), Wit-Rusland en het Letse Riga, onderdeel van de EU. Hij heeft inmiddels klanten uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zwitserland, maar nog niet uit Nederland. Dat verbaast hem een beetje. “Rusland heeft meer dan 1 miljoen gespecialiseerde IT-mensen, waarvan 350.000 software developers. Elk jaar komen in Rusland 60,000 afgestuurde IT-specialisten op de markt. Ze hebben veel kennis, zijn loyaal aan hun werkgevers en ze spreken vrijwel allemaal Engels. Zo kunnen de werknemers van Adylin worden ingezet rond software requirements, specificaties, testen en design. We maken bij software development bijvoorbeeld gebruik van waterfall en van scrum /agile.”

Intel
Grote IT-bedrijven zien dat er veel talent is en hebben vestigingen in Rusland geopend, aldus Adylin. ”Zo heeft Intel in Nizuny Novgorod, ongeveer 400 kilometer ten oosten van Moskou, een research en software development center met meer dan 1000 IT professionals.” Volgens Adylin is er voor Nederlandse IT-bedrijven niet alleen een goed aanbod van talent, maar ook van fiscale voordelen onder andere op het gebied van sociale lasten. “Dit aanbod geldt onder andere voor IT-bedrijven die een vestiging willen openen in het Skolkovo Innovation Center nabij Moskou, maar ook in andere plaatsen. Verder is er ondersteuning van ministeries, zoals het Russische Ministerie van Telecommunicatie and Ministerie van Economische Ontwikkeling dat speciale IT-clusterprogramma’s biedt.”

Commitment
Volgens Adylin sluit de Russische business cultuur beter aan bij de West-Europese manier van zaken doen. “De Russische softwaremarkt groeit jaarlijks met meer dan 20%. Er komen steeds meer ISV’s op de markt. Sommige zijn internationaal succesvol, kijk maar naar de anti-malware software van Kaspersky Lab of de virtualisatie software van Parallels en Veeam. De Russische softwarebedrijven staan open voor business en hebben klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Dat doen we door heel duidelijk te zijn in onze commitment. Als we iets niet kunnen, dan durven we ‘nee’ te zeggen. Als we ‘ja’ zeggen, dat doen we dat ook."

Meer informatie: http://www.westholland.nl/ en http://www.russoft.org/
 
Door: Witold Kepinski 


Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!